Широкоаголен објектив

Canon RF 16mm F2.8 STM

Спецификации

Спецификации

 • Извонредно широк агол со фокусна должина од 16 mm

  Совршен за снимање видеоблогови и креативни содржини

 • Решетка F2,8

  Одличен при слаба осветленост, совршен за рамномерно дефокусирање

 • 165 g / 40,2 mm*

  Компактен и лесен дизајн. Тежина од 165 g и должина од 40,2 mm*

  *Димензии на објективот кога е во вовлечена положба

 • STM-мотор

  Рамномерен, тивок и брз фокус

 • Асферичен објектив

  Исклучителен квалитет на сликата

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Еквивалентна фокусна должина за видео од 35 mm (mm)
  16 mm
 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)
  98°, 74°10, 108°10
 • Конструкција на објективот (елементи/групи)
  9/7
 • Број на сечила на дијафрагмата
  Фотографирање со 7
 • Минимална решетка
  22
 • Минимално растојание на фокусирање (m)
  0,13
 • Максимално зголемување (x)
  0,26
 • Информации за оддалеченост
  Да
 • Мотор за AF
  STM

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  EF-43 1
 • Сенило на објектив
  EW-65C 2
 • Торбичка/футрола за објектив
  LP1014 3
 • Капаче за задниот отвор
  Капаче за заштита од прав за објективи RF
 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II
  Не е компатибилно
 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II
  Не е компатибилно
 • Компатибилност со додаток за продолжување
  Не е компатибилно

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)
  43 4
 • Макс. дијаметар x должина (mm)5
  69,2 x 40,2 6
 • Тежина (g)
  165
 1. Од централен тип, се испорачува со објективот
 2. Не се испорачува со производот, достапен е како изборна дополнителна опрема
 3. Не се испорачува со производот, достапен е како изборна дополнителна опрема
 4. Користете само 1 филтер. Објективите за снимање одблиску 250D / 500D од Canon и филтерот за кружно поларизирање PL-C B од Canon не се компатибилни.
 5. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба
 6. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба