Објективи RF

Canon RF 200-800mm F6.3-9 IS USM

Спецификации

Спецификации

 • Извонреден телефото зум од 200-800 mm1

  Поголем дострел што нуди флексибилност и слобода.

 • Компактен дизајн што е отпорен на лоши временски услови

  2050 g, должина од 314 mm.

 • Оптичка стабилизација на слика

  5.5-stops Optical

 • Nano USM-мотор

  За рамномерно, брзо и тивко автоматско фокусирање.

 • Комбиниран прстен за фокусирање и контрола

  За лесна контрола на поставките на фотоапаратот или рачниот фокус.

 • UD-елемент на објектив

  За висок квалитет на слика и помала хроматска аберација.

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика
  Целосна слика
 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)
  10° - 2° 35',
  7° - 1° 40',
  12° - 3° 05'
 • Конструкција на објективот (елементи/групи)
  17 / 11
 • Специјална оптика
  3 x UD
 • Број на сечила на дијафрагмата
  9
 • Минимална решетка
  32 - 54
 • Минимално растојание на фокусирање (m)
  0,8 m (при 200 mm)
 • Максимално зголемување (x)
  0,25x (при 200 mm)
 • Контролен прстен
  Да
 • Стабилизација на слика OIS1
  5,5 чекори2
 • Стабилизација на слика IBIS x OIS3
  5,5 чекори
 • Мотор за AF
  Nano USM
 • Слоеви
  Super Spectra
 • Флуор
  Не

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-95
 • Сенило на објектив
  ET-101
 • Торбичка/футрола за објектив
  LZ1438
 • Капаче за задниот отвор
  Капаче за заштита од прав за објективи RF
 • Компатибилност со додаток за продолжување
  Компатибилност само со додаток за продолжување RF
 • Друга дополнителна опрема
  Ремен за објектив 40

Спецификации со додатокот за продолжување од 1,4x

 • Фокусна должина
  280 - 1120 mm
 • Максимална решетка
  9 - 13
 • Максимално зголемување
  0,37
 • AF можно
  Да
 • Стабилизација на слика
  Да

Спецификации со додатокот за продолжување од 2x

 • Фокусна должина
  400 - 1600 mm
 • Максимална решетка
  13 - 18
 • Максимално зголемување
  0,54
 • AF можно
  Да
 • Стабилизација на слика
  Да

Физички спецификации

 • Отпорност на прав/влага
  Да
 • Дијаметар на филтер (mm)
  95
 • Макс. дијаметар x должина (mm)4
  102,3 x 314,1
 • Тежина (g)
  2050
 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Тестирано според стандардите CIPA
 3. Тестирано според стандардите CIPA
 4. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба