Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM
Спецификации

Дијаметар на филтер (mm)

67

Макс. дијаметар x должина (mm)

76,6 x 88,8

Тежина (g)

395

Спецификации

24-105mm

Фокусен опсег

Оптичка стабилизација на сликата со 5 чекори

Напредна стабилизација на сликата

STM-мотор

Брзо фокусирање

Компактна големина

88,8 mm

Контролен прстен за објективот

Контрола на фокусот

Мала тежина

395 g

Погледни сè

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

Големина на слика

Целосна слика

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

74° - 19°20',
53° - 13°,
84° - 23°20'

Изработка на објектив (елементи/групи)

11/13

Бр. на сечила на дијафрагма

Фотографирање со 7

Минимален отвор на бленда

40

Најмало растојание на фокусирање (m)

0,2 широко / 0,34 теле (0,13 широко во MF)

Максимално зголемување (x)

0,21 широко (MF: 0,39) / 0,40 теле (MF: 0,5)

Информации за оддалеченост

Да

Стабилизатор на слика

51

AF двигател

STM

Дополнителна опрема

Капаче за објектив

E-67 II

Сенило на објектив

EW-73D (не е испорачано)

Торбичка/футрола за објектив

LP1116 (не е испорачано)

Максимален број на сенила III компатибилни со држач за филтер со гел III

-

Максимален број на сенила IV компатибилни со држач за филтер со гел IV

-

Капаче за задниот отвор

Капаче за заштита од прав за објективи RF

Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

Не е компатибилно

Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

Не е компатибилно

Компатибилност на додатокот за продолжување

Не е компатибилно

Друга дополнителна опрема

-

  1. Тестирано според стандардите CIPA