Lady wearing a grey beanie and blue coat while shooting on the EOS RP with RF 24-105mm F4-7.1 IS STM
Blank-Rect Image

Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

Доловете ги најдобрите моменти од секојдневниот живот со објектив за секаква намена кој ви го претставува возбудливиот свет на системот за целосна слика без огледало EOS R од Canon.

Доловете ги најдобрите моменти од секојдневниот живот

Уживајте во сите придобивки што ги нуди палетата EOS R за целосна слика со повеќенаменскиот објектив 24-105mm со вградена оптичка стабилизација на слика за снимање стабилни фотографии и видеоснимки.

Погледни целосни спецификации

Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM FRT pack shot

Нова генерација на обработка на слика

Квалитет на слика со формат за целосна слика, извонредна стабилизација на сликата со 5 чекори, брз, рамномерен AF и комбиниран фокус и контролен прстен на објективот за интуитивна и приспособлива контрола над поставките на фотоапаратот.

Lady wearing a grey beanie, blue coat and taking a shot on the EOS RP with RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

Разновидна примена и квалитет на слика со формат за целосна слика

Погледнете ја целата приказна; неверојатни пејзажи, ситни детали, прекрасни портрети и спонтани моменти. Фотографирајте на оддалеченост од 13 cm со макро со централен фокус од 0,5x и продолжете да фотографирате рачно со оптичка стабилизација на сликата со 5 чекори.

Одличен за снимање фотографии и видеоснимки

Следете ги субјектите и постигнете рамномерен и природен фокус кога снимате видеозаписи, благодарение на тивкиот мотор STM што го прави овој објектив идеален за неверојатни фотографии и видеозаписи.

Идеален објектив за секојдневна употреба

Еден објектив, но многу можности. Благодарение на лесниот и компактен дизајн од само 395 g, тоа е практичен објектив со зум со кој можете да го започнете вашето користење на фотоапарати за целосна слика без огледало.

Shot of the RF 24-105mm F4-7.1 IS STM being held in hand

Спецификации

24-105mm

Фокусен опсег

Оптичка стабилизација на сликата со 5 чекори

Напредна стабилизација на сликата

STM-мотор

Брзо фокусирање

Компактна големина

88,8 mm

Контролен прстен за објективот

Контрола на фокусот

Мала тежина

395 g

Погледнете ги сите спецификации

Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM FRT pack shot
RF 24-105mm F4-7.1 IS STM packshot where you can see the glass

Што содржи кутијата

Сè што ви е потребно за секојдневно фотографирање и снимање видеозаписи со опрема без огледало за целосна слика.

RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

Предно капаче за објектив

Задно капаче за објектив

Комплет со упатство за користење

Алатка за избирање објективи

Нашата алатка за избирање објективи ќе ви ја прикаже целата наша палета на објективи и ќе ви помогне да го пронајдете објективот кој совршено ќе ви одговара вам и на вашиот фотоапарат EOS.

Помогнете ми да изберам

Алатка за избирање објективи

Во рацете на професионалците

Дознајте како професионалните фотографи и сниматели уживаат во сите придобивки што ги нуди системот EOS R.

Погледнете ги сите написи

Дополнителна опрема за објективи

Слични производи

Wide Angle Lens

Широкоаголни објективи

Добијте пошироко видно поле и опфатете повеќе во кадарот со нашата палета на широкоаголни објективи.

Дознајте повеќе