Објективи RF

Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM

Спецификации

Спецификации

 • Разновиден опсег на зумирање до 10x

  Фокусни должини од 24-240 mm

 • Речиси бесшумно фокусирање со Nano USM

  Брзо фотографирање; рамномерно снимање

 • Стабилизација на слика со пет чекори

  Спречува заматување предизвикано од тресењето на фотоапаратот

 • Тежи само 750 g

  Пренослив и лесен дизајн

 • Кружен отвор на блендата со седум сечила

  За рамномерно и природно дефокусирање

 • Голем прстен за зумирање со опција за заклучување

  Може да се врти до 100˚

 • Контрола на решетката во чекори од 1/8 без звуци на кликнување

  При снимање видеоснимки

 • Прилагодлив прстен за контрола

  Се приспособува кон начинот на кој работите

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика
  Целосна слика
 • Еквивалентна фокусна должина за видео од 35 mm (mm)
  -
 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)
  74° - 8°35',
  53° - 5° 45',
  84° - 10°20
 • Конструкција на објективот (елементи/групи)
  21/15
 • Број на сечила на дијафрагмата
  7
 • Минимална решетка
  22-38 (36)
 • Минимално растојание на фокусирање (m)
  0,5
 • Максимално зголемување (x)
  0,26
 • Информации за оддалеченост
  Да
 • Стабилизација на слика OIS1
  5 чекори
 • Мотор за AF
  Nano USM

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-72 II
 • Сенило на објектив
  EW-78F (не е испорачано)
 • Торбичка/футрола за објектив
  LP1219 (не е испорачано)
 • Капаче за задниот отвор
  Капаче за заштита од прав за објективи RF
 • Компатибилност со додаток за продолжување
  Некомпатибилен

Физички спецификации

 • Отпорност на прав/влага
  Не
 • Дијаметар на филтер (mm)
  72
 • Макс. дијаметар x должина (mm)2
  80,4 x 122,5
 • Тежина (g)
  750
 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба