RF 24-70MM F2.8L IS USM од Canon
Спецификации

Дијаметар на филтер (mm)

82

Макс. дијаметар x должина (mm)

88,5 x 125,7

Тежина (g)

900

Спецификации

F2,8

За врвни перформанси при слаба осветленост и мала длабочина на полето

Стабилизација на слика

Стабилизација на слика со 5 чекори за слики без тресење

Асферични и UD елементи

За исклучително остри слики

Nano USM-мотор

За рамномерно, брзо и бесшумно ракување

ASC (сферичен воздушен слој)

Спречува одблесоци и отсјај

Контролен прстен за објективот

За дополнителна контрола врз ISO, решетката и блендата

Погледни сè

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

Големина на слика

Целосна слика

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

74° - 29°,
53° - 19° 30',
84° - 34°

Изработка на објектив (елементи/групи)

21/15

Бр. на сечила на дијафрагма

9

Минимален отвор на бленда

22

Најмало растојание на фокусирање (m)

0,21 широко/ 0,38 теле

Максимално зголемување (x)

0,30x (при 32 mm)

Информации за оддалеченост

Да

Стабилизатор на слика

51

AF двигател

Nano Usm

Дополнителна опрема

Капаче за објектив

E-82 II

Сенило на објектив

EW-88E

Торбичка/футрола за објектив

LP1222

Капаче за задниот отвор

Капаче за заштита од прав за објективи RF2

Компатибилност на додатокот за продолжување

Не е компатибилно

Друга дополнителна опрема

Нема

Иако објективот има конструкција што е отпорна на прав и вода, ова не значи целосна заштита од навлегување на прав или капки вода во објективот.

  1. Тестирано според стандардите CIPA
  2. Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот. Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.