ОБЈЕКТИВИ ОД CANON

Canon RF 28mm F2.8 STM

Спецификации

Спецификации

 • Фокусна должина од 28 mm

  Широкоаголен приказ за секоја прилика

 • Дизајн во вид на „палачинка“

  Компактен, лесен, дискретен

 • Елементи PMo

  За компактен дизајн на објективот со висок квалитет на слика

 • STM-мотор

  За рамномерно, брзо и прецизно автоматско фокусирање

 • Слој Super Spectra

  Спречува одблесоци и отсјај

 • Прстен за фокусирање/контрола и преклопник за AF/Контрола/MF

  За лесна контрола над поставките на фотоапаратот или рачно фокусирање

 • Решетка F2,8

  Продолжете да фотографирате при слаба осветленост и експериментирајте со заматување на заднината

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика
  Целосна слика
 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)
  65°, 46°, 75°
 • Конструкција на објективот (елементи/групи)
  8/6
 • Специјална оптика
  3 x Pmo
 • Број на сечила на дијафрагмата
  7
 • Минимална решетка
  22
 • Минимално растојание на фокусирање (m)
  0,23
 • Максимално зголемување (x)
  0,17
 • Контролен прстен
  комбинирано / фокус
 • Стабилизација на слика OIS1
  Не
 • Мотор за AF
  STM
 • Слоеви
  Super Spectra
 • Флуор
  Не

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-55
 • Сенило на објектив
  EW-55
 • Торбичка/футрола за објектив
  LP811
 • Капаче за задниот отвор
  Капаче за заштита од прав за објективи RF
 • Компатибилност со додаток за продолжување
  Некомпатибилен

Физички спецификации

 • Отпорност на прав/влага
  Не
 • Дијаметар на филтер (mm)
  55
 • Макс. дијаметар x должина (mm)2
  69,2 x 24,7
 • Тежина (g)
  120
 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба