Објективи RF

Canon RF 400mm F2.8L IS USM

Спецификации

Спецификации

 • Голем максимален отвор на блендата од f/2,8

  За извонредни перформанси при слаба осветленост и контрола врз длабочината на полето

 • Стабилизација на слика

  Вградената оптичка стабилизација на слика нуди 5,5 чекори на заштита од заматување на сликата поради тресење на фотоапаратот

 • AF со двојно напојување

  Комбинацијата од прстенест USM-мотор за фокусирање со двојно напојување, процесор со голема брзина и оптимизирани алгоритми за AF овозможува брзо и тивко фокусирање

 • Флуоритно стакло

  Објективот RF 400mm F2.8L IS USM има флуоритно стакло во неговата конструкција за поголема резолуција и контраст на сликата

 • ASC-слоеви

  Дури и во услови со лошо осветлување, одблесоците и отсјајот се сведуваат на минимум преку нашата технологија на сферичен воздушен слој

 • Рачно фокусирање со променлива брзина

  Достапни се три брзини за рачен фокус за прецизна контрола. Постојаното рачно фокусирање ви овозможува да вршите прилагодувања без промена на режимот за фокусирање

 • Однапред поставени параметри за фокусирање

  Зачувајте два однапред поставени параметри за фокус за брзо повикување, што ќе ви заштеди време кога треба да реагирате брзо и ќе ви овозможи да го промените фокусот при снимање видео

 • Стандарден RF-приклучок

  Објективот RF 400mm F2.8L IS USM се прикачува директно на фотоапаратот од серијата EOS R без адаптер, овозможувајќи ви да го искористите неговиот напреден квалитет на слика

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика
  Целосна слика
 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)
  5°10', 3°30', 6°10'
 • Конструкција на објективот (елементи/групи)
  17/13
 • Специјална оптика
  2x флуоритни елементи, 1X SUD-елемент
 • Број на сечила на дијафрагмата
  9
 • Минимална решетка
  32
 • Минимално растојание на фокусирање (m)
  2,5
 • Максимално зголемување (x)
  0,17
 • Контролен прстен
  Не
 • Стабилизација на слика OIS1
  5,5
 • Стабилизација на слика IBIS x OIS2
  5,5
 • Мотор за AF
  Прстенест USM
 • Слоеви
  ASC, Super Spectra
 • Флуор
  Преден / заден

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-180E
 • Сенило на објектив
  ET-155(WIII)
 • Торбичка/футрола за објектив
  Мека торбичка за објектив LS400
 • Капаче за задниот отвор
  Капаче за заштита од прав за објективи RF
 • Компатибилност со додаток за продолжување
  Компатибилност само со додатоци за продолжување RF 1,4x и RF 2x
 • Друга дополнителна опрема
  Филтри за пропуштање од 52mm на Canon
  Внатрешен филтер за кружно поларизирање 52 (WIII) од Canon
  Кратко сенило за објектив ET-155B од Canon

Спецификации со додатокот за продолжување од 1,4x

 • Фокусна должина
  560
 • Максимална решетка
  4-25
 • Максимално зголемување
  0,25
 • AF можно
  Да
 • Стабилизација на слика
  Да

Спецификации со додатокот за продолжување од 2x

 • Фокусна должина
  800
 • Максимална решетка
  5,6-64
 • Максимално зголемување
  0,36
 • AF можно
  Да
 • Стабилизација на слика
  Да

Физички спецификации

 • Отпорност на прав/влага
  Да
 • Надворешен слој
  Заштита од топлина
 • Дијаметар на филтер (mm)
  52 пропуштање
 • Макс. дијаметар x должина (mm)3
  163 x 367
 • Тежина (g)
  2890

Иако објективот има конструкција што е отпорна на прав и вода, ова не значи целосна заштита од навлегување на прав или капки вода во објективот.

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Тестирано според стандардите CIPA
 3. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба