Извонреден телефото објектив

Canon RF 400mm F2.8L IS USM

Извонреден телефото објектив со преносливост, перформанси и квалитет на слика што се водечки во својата класа. Тој е идеален за фотографирање спорт, акција и диви животни, кога треба да фотографирате од далечина.

Спецификации

 • Голем максимален отвор на блендата од f/2,8

  За извонредни перформанси при слаба осветленост и контрола врз длабочината на полето

 • Стабилизација на слика

  Вградената оптичка стабилизација на слика нуди 5,5 чекори на заштита од заматување на сликата поради тресење на фотоапаратот

 • AF со двојно напојување

  Комбинацијата од прстенест USM-мотор за фокусирање со двојно напојување, процесор со голема брзина и оптимизирани алгоритми за AF овозможува брзо и тивко фокусирање

 • Флуоритно стакло

  Објективот RF 400mm F2.8L IS USM има флуоритно стакло во неговата конструкција за поголема резолуција и контраст на сликата

 • ASC-слоеви

  Дури и во услови со лошо осветлување, одблесоците и отсјајот се сведуваат на минимум преку нашата технологија на сферичен воздушен слој

 • Рачно фокусирање со променлива брзина

  Достапни се три брзини за рачен фокус за прецизна контрола. Постојаното рачно фокусирање ви овозможува да вршите прилагодувања без промена на режимот за фокусирање

 • Однапред поставени параметри за фокусирање

  Зачувајте два однапред поставени параметри за фокус за брзо повикување, што ќе ви заштеди време кога треба да реагирате брзо и ќе ви овозможи да го промените фокусот при снимање видео

 • Стандарден RF-приклучок

  Објективот RF 400mm F2.8L IS USM се прикачува директно на фотоапаратот од серијата EOS R без адаптер, овозможувајќи ви да го искористите неговиот напреден квалитет на слика

Canon RF 400mm F2.8L IS USM front slant with hood

Што содржи кутијата

 • RF 400mm F2.8L IS USM

 • Капаче за заштита од прав за објективи RF

 • Држач за внатрешен филтер на навртување 52 (WIII) со заштитен филтер од 52 mm

 • Капаче за објектив E-180E

 • Сенило за објектив ET-155 (WIII)

 • Мека торбичка за објектив LS400

 • Широк ремен за објектив B

 • Упатство за користење

Слични производи

 1. Во согласност со стандардите за тестирање CIPA
 2. Истражување од Canon во пролетта 2021 година