RF-објектив за виртуелна реалност

Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

Спецификации

Спецификации

 • Двоен објектив со ефект на „рибино око“

  Снимање совршено порамнети стереоскопски слики преку еден сензор за целосна слика

 • Видно поле од 190°

  Снимање со извонредно широк агол на гледање за пореално доживување

 • Основна должина од 60 mm

  За природно стереоскопско доживување

 • Решетка F2,8

  Исклучителни перформанси при слаба осветленост

 • UD-елементи и SWC-слоеви

  Професионален квалитет на слика за остри слики со голем контраст и помалку одблесоци и отсјај

 • Две EMD-мембрани

  Прецизната контрола и синхронизација на решетката овозможуваат еднаква експозиција помеѓу левите и десните слики

 • Квалитет на серијата L

  Дизајниран и создаден за врвни перформанси во лоши услови

 • Вграден држач за филтри од желатин на задната страна

  За поголема флексибилност при фотографирање во светли услови

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика
  Целосна слика
 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)
  190°, 190°, 190°
 • Конструкција на објективот (елементи/групи)
  12/10
 • Специјална оптика
  2 x UD
 • Специјални функции
  Dual Fisheye со основна должина до 60 mm
 • Број на сечила на дијафрагмата
  7
 • Минимална решетка
  16
 • Минимално растојание на фокусирање (m)
  0,2
 • Максимално зголемување (x)
  0,03
 • Контролен прстен
  Не
 • Слоеви
  Super Spectra, SWC
 • Флуор
  Предна

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  Капаче за објектив 5.2 (од тип што се притиска во средина)
 • Торбичка/футрола за објектив
  LS1014
 • Капаче за задниот отвор
  Капаче за заштита од прав за објективи RF
 • Компатибилност со додаток за продолжување
  Не е компатибилно
 • Друга дополнителна опрема
  Имбус 

Физички спецификации

 • Отпорност на прав/влага
  Гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот 1
 • Дијаметар на филтер (mm)
  Филтер од желатин на задната страна (35x20 mm)
 • Макс. дијаметар x должина (mm)2
  (121,1 x 83,6) x 53,53
 • Тежина (g)
  350
 1. Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот. Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба
 3. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба.