Стандарден објектив

Canon RF 50mm F1.8 STM

Спецификации

Спецификации

 • STM-мотор

  Рамномерен, брз и речиси бесшумен автоматски фокус

 • Широка решетка f/1,8

  Одлична за прекрасно дефокусирање и фотографирање при слабо осветлување

 • Асферичен елемент на објектив

  Исклучителна острина од центарот до рабовите

 • RF-приклучок

  Компактен дизајн со подобри перформанси

 • Слој Super Spectra

  Го подобрува квалитетот на сликите и приказот на боите

 • Креативност по пониска цена

  Природна перспектива и достапна цена

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика
  Целосна слика
 • Еквивалентна фокусна должина за видео од 35 mm (mm)
  50 mm
 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)
  40°00′, 27°30′, 46°00′
 • Конструкција на објективот (елементи/групи)
  6/5
 • Број на сечила на дијафрагмата
  Фотографирање со 7
 • Минимална решетка
  22
 • Минимално растојание на фокусирање (m)
  0,30
 • Максимално зголемување (x)
  0,25
 • Информации за оддалеченост
  Да
 • Стабилизација на слика OIS1
  Не
 • Мотор за AF
  STM

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E432
 • Сенило на објектив
  ES-65B3
 • Торбичка/футрола за објектив
  LP10144
 • Капаче за задниот отвор
  Капаче за заштита од прав за објективи RF5
 • Компатибилност со додаток за продолжување
  Не
 • Друга дополнителна опрема
  -

Физички спецификации

 • Отпорност на прав/влага
  -
 • Дијаметар на филтер (mm)
  436
 • Макс. дијаметар x должина (mm)7
  69,2 x 40,5
 • Тежина (g)
  160
 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Од централен тип, се испорачува со објективот
 3. Не се испорачува со производот, достапен е како изборна дополнителна опрема
 4. Не се испорачува со производот, достапен е како изборна дополнителна опрема
 5. Се испорачува со објективот
 6. Користете само 1 филтер. Објективите за снимање одблиску 250D / 500D од Canon и филтерот за кружно поларизирање PL-C B од Canon не се компатибилни.
 7. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба
За да добиете најдобри резултати, ви препорачуваме да користите апликации за фотоапарати од Canon (Digital Photo Professional) за обработување на RAW-сликите снимени со овој објектив. Ако користите компјутер, ве молиме преземете ја најновата верзија на Digital Photo Professional и Picture Style Editor од веб-страницата на Canon.