Canon RF 70-200mm F2.8L IS USM
Спецификации

Отпорност на прав/влага

Да

Дијаметар на филтер (mm)

77

Макс. дијаметар x должина (mm)

89,9 x 146

Тежина (g)

1070

Спецификации

F2,8

За врвни перформанси при слаба осветленост и мала длабочина на полето

Два Nano USM-мотори

За рамномерно, брзо и бесшумно континуирано фокусирање

Асферични и UD елементи

За исклучително остри слики

Компактен и лесен

Мал дизајн што заштедува простор и нуди одлична преносливост

Стабилизација на слика со 5 чекори

Извонредна стабилност при најмали нивоа на светлина

Контролен прстен за објективот

Менувајте ги поставките додека го гледате субјектот

Погледни сè

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

Големина на слика

Целосна слика

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

29° - 10°,
19° 30' - 7°,
34° - 12°

Изработка на објектив (елементи/групи)

17/13

Бр. на сечила на дијафрагма

9

Минимален отвор на бленда

32

Најмало растојание на фокусирање (m)

0,70

Максимално зголемување (x)

0,23x

Информации за оддалеченост

Да

Стабилизатор на слика

5

AF двигател

Два Nano USM-мотори 1

Дополнителна опрема

Капаче за објектив

E-77 II

Сенило на објектив

ET-83F ( WIII)

Торбичка/футрола за објектив

LP1424

Капаче за задниот отвор

Капаче за заштита од прав за објективи RF

Компатибилност на додатокот за продолжување

Некомпатибилен

Друга дополнителна опрема

ПРСТЕН ЗА МОНТИРАЊЕ СТАТИВ E (WIII) (вклучен)

Иако објективот има конструкција што е отпорна на прав и вода, ова не значи целосна заштита од навлегување на прав или капки вода во објективот.

  1. Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот. Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.