Објектив со телефото зум

Canon RF 70-200mm F4L IS USM

Спецификации

Спецификации

 • Фиксна максимална решетка од F4

  За одлични перформанси во секојдневни ситуации

 • Два Nano USM-мотори

  За рамномерно, брзо и речиси бесшумно континуирано фокусирање

 • UD-елементи и ASC-слоеви

  За извонредно остри слики со голем контраст

 • Оптичка стабилизација на слика со 5 чекори

  Извонредна стабилност при најмали нивоа на светлина

 • Заштита за отпорност на прав и вода

  Издржливост и отпорност на лоши временски услови

 • Контролен прстен за објективот

  Менувајте ги поставките додека го гледате субјектот

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика
  Целосна слика
 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)
  29° - 10°,
  19° 30' - 7°,
  34° - 12°
 • Конструкција на објективот (елементи/групи)
  16 / 11
 • Број на сечила на дијафрагмата
  9
 • Минимална решетка
  32
 • Минимално растојание на фокусирање (m)
  0,6
 • Максимално зголемување (x)
  0,28
 • Информации за оддалеченост
  Да
 • Стабилизација на слика OIS1
  52
 • Мотор за AF
  Два Nano USM-мотори

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-77II
 • Сенило на објектив
  ET-83G (WIII)
 • Торбичка/футрола за објектив
  LP1319
 • Капаче за задниот отвор
  Капаче за заштита од прав за објективи RF
 • Компатибилност со додаток за продолжување
  Некомпатибилен

Физички спецификации

 • Отпорност на прав/влага
  Да3
 • Дијаметар на филтер (mm)
  77
 • Макс. дијаметар x должина (mm)4
  83,5 x 1195
 • Тежина (g)
  695

Иако објективот има конструкција што е отпорна на прав и вода, ова не значи целосна заштита од навлегување на прав или капки вода во објективот. 

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Тестирано според стандардите CIPA
 3. Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот. Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.
 4. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба
 5. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба