Објективи RF

Canon RF 800mm F5.6L IS USM

Спецификации

Спецификации

 • Фокусна должина од 800 mm

 • Максимална решетка од f/5,6

 • Стабилизација1 на слика со 4,5 чекори

 • Дијафрагма со 9 сечила

 • Прилагодливи контроли

 • RF-приклучок

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика
  Целосна слика
 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)
  02°35′, 01°40′, 03°05′
 • Конструкција на објективот (елементи/групи)
  26/18
 • Специјална оптика
  2x флуоритни елементи, 1X SUD, 1x UD
 • Број на сечила на дијафрагмата
  9
 • Минимална решетка
  64
 • Минимално растојание на фокусирање (m)
  2,6
 • Максимално зголемување (x)
  0,34
 • Контролен прстен
  преку прстен за фокусирање
 • Стабилизација на слика OIS1
  4
 • Стабилизација на слика IBIS x OIS2
  4,5
 • Мотор за AF
  Прстенест USM
 • Слоеви
  ASC, Super Spectra
 • Флуор
  Предна

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-180E
 • Сенило на објектив
  ET-155 ( WIII)
 • Торбичка/футрола за објектив
  Мека торбичка за објектив LS600
 • Капаче за задниот отвор
  Капаче за заштита од прав за објективи RF
 • Компатибилност со додаток за продолжување
  Компатибилност само со додаток за продолжување RF
 • Друга дополнителна опрема
  Филтри за пропуштање од 52mm на Canon
  Внатрешен филтер за кружно поларизирање 52 (WIII) од Canon
  Кратко сенило за објектив ET-155B од Canon

Спецификации со додатокот за продолжување од 1,4x

 • Фокусна должина
  1120 mm
 • Максимална решетка
  8-91
 • Максимално зголемување
  0,49x
 • AF можно
  Да
 • Стабилизација на слика
  Да

Спецификации со додатокот за продолжување од 2x

 • Фокусна должина
  1600 mm
 • Максимална решетка
  11-91
 • Максимално зголемување
  0,71x
 • AF можно
  Да
 • Стабилизација на слика
  Да

Физички спецификации

 • Отпорност на прав/влага
  Да 3
 • Надворешен слој
  Заштита од топлина
 • Дијаметар на филтер (mm)
  52
 • Макс. дијаметар x должина (mm)4
  163 x 432
 • Тежина (g)
  3140

Иако објективот има конструкција што е отпорна на прав и вода, ова не значи целосна заштита од навлегување на прав или капки вода во објективот.

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Тестирано според стандардите CIPA
 3. Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот. Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.
 4. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба