Canon RF 85mm F1.2L USM DS
Спецификации

Отпорност на прав/влага

Да

Дијаметар на филтер (mm)

82

Макс. дијаметар x должина (mm)

103,2 x 117,3

Тежина (g)

1195

Спецификации

DS-слој

Функцијата за рамномерни ефекти на дефокусирање овозможува извонредни ефекти на дефокусирање

BR-оптика

За врвна контрола врз аберациите

Асферични и UD елементи

За исклучително остри слики

USM мотор

За рамномерно, брзо и речиси бесшумно ракување

ASC (сферичен воздушен слој)

Спречува одблесоци и отсјај

Контролен прстен на објективот

За дополнителна контрола врз ISO, решетката и блендата

Погледни сè

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

Големина на слика

Целосна слика

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

24°, 16°, 28° 30'

Изработка на објектив (елементи/групи)

13/9

Бр. на сечила на дијафрагма

9

Минимален отвор на бленда

16

Најмало растојание на фокусирање (m)

0,85

Максимално зголемување (x)

0,12

Информации за оддалеченост

Да

Стабилизатор на слика

_

AF двигател

USM 1

Дополнителна опрема

Капаче за објектив

E-82 II

Сенило на објектив

ET-89

Торбичка/футрола за објектив

LP1424

Капаче за задниот отвор

Капаче за заштита од прав за објективи RF

Компатибилност на додатокот за продолжување

Не е компатибилно

  1. Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот. Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.