RF 85mm F1.2L USM DS
Blank-Rect Image

Canon RF 85mm F1.2L USM DS

Доловете ги сите детали и духот на субјектот со објектив што нуди извонредни перформанси и сигурност, како и специјален слој на оптиката што овозможува потполно нова димензија на ефектите на дефокусирање.

Галерија

Острина со стил - за многу важни портрети

Дефинирајте ја и подобрете ја вашата креативна замисла со овој специјален објектив за портрети од серија L што нуди неверојатна острина, AF со високи перформанси, легендарен квалитет на изработка и нов DS-слој за најдобри и рамномерни ефекти на дефокусирање.

Погледни целосни спецификации

Features & Benefits

Одличен објектив за...

Great for portraits

Одличен за портрети

Овој објектив со фокусна должина од 85 mm е идеален за прекрасни портрети и создава елегантни и детални резултати со пријатна перспектива без изобличување.

Superb bokeh with stunning optical precision

Прекрасни ефекти на дефокусирање со неверојатна оптичка прецизност

Објективот нуди најдобри ефекти на дефокусирање благодарение на уникатниот DS-слој од Canon, како и отвор на бленда од F1,2 со 9 сечила, па затоа е најдобар избор за снимање креативни слики.

Advanced lens elements and coatings

Напредни елементи и слоеви на објективот

Во овој објектив е вградена специјална BR-оптика (Blue Spectrum Refractive) што ги елиминира аберациите на боите, а асферичниот елемент и ASC-слојот спречуваат појава на одблесоци и отсјај.

Разлика во рамномерното дефокусирање

DS-објективот RF 85mm F1.2L USM е уникатен објектив со високи перформанси што нуди комбинација од рамномерен ефект на дефокусирање на заднината и извонредно брза решетка за снимање прекрасни портрети.

Острина со стил

Доловете ги сите детали и духот на субјектот со објектив што нуди извонредни перформанси и сигурност. Погледнете како DS-слојот функционира при слаба осветленост и нуди најдобро и рамномерно дефокусирање кога заднината има креативен потенцијал.

Како функционира DS-слојот

DS-слојот (рамномерно дефокусирање) од Canon создава мек и уникатен ефект на дефокусирање, каде што оригиналната остра гранична линија во дефокусираната слика се заматува дополнително со извонредна рамномерност. Canon го постигна овој ефект користејќи ја истата оптика како и кај RF 85mm F1.2L USM и технологијата за отстранување пареа за контрола на количеството светлина што минува низ објективот.

Fast USM motor and Lens Control Ring

Брз USM-мотор и контролен прстен на објективот

Благодарение на големата брзина и RF-приклучокот, RF 85mm F1.2L USM брзо ги фокусира предметите, а контролниот прстен на објективот овозможува дополнителна контрола на поставките.

Реализирајте ја вашата креативна визија

Системот EOS R ги наследува сите придобивки од системот EOS како и од својата палета објективи, нуди целосна компатибилност со постоечките објективи EF и EF-S преку адаптери, како и со палетата на блицови и дополнителна опрема Speedlite.

Погледнете го видео записот

Спецификации

DS-слој

Функцијата за рамномерни ефекти на дефокусирање овозможува извонредни ефекти на дефокусирање

BR-оптика

За врвна контрола врз аберациите

Асферични и UD елементи

За исклучително остри слики

USM мотор

За рамномерно, брзо и речиси бесшумно ракување

ASC (сферичен воздушен слој)

Спречува одблесоци и отсјај

Контролен прстен на објективот

За дополнителна контрола врз ISO, решетката и блендата

Погледнете ги сите спецификации

Specifications

Пред да започнете да го користите DS-објективот за прв пат

1 За да го користите овој објектив со EOS R или EOS RP, потребна е компатибилна верзија на фирмверот. Преземете го најновиот фирмвер за фотоапарати од веб-сајтот на Canon и инсталирајте го во вашиот фотоапарат.

2 Карактеристиките за пропуштање светлина во периферниот дел на објективот се намалуваат поради DS-слојот, па затоа светлината на објективот при максимален отвор на блендата е приближно 1⅓ чекори помала од f/1,2. Со ажурирање на фотоапаратот со најновиот фирмвер, контролата на експозицијата во режимот AE ќе се врши правилно.

WITB

Што содржи кутијата

Сè што ви е потребно за најдобро снимање на креативни портрети

RF 85mm F1.2L USM DS

Сенило за објектив ET-89

Капаче за објектив E-82II

Капаче за заштита од прав за објективи RF

Мека футрола LP1424

Во рацете на професионалците…

Дознајте какви перформанси нудат RF 85mm F1.2L USM и RF 85mm F1.2L DS USM во различни ситуации за фотографирање кога се во рацете на професионалците од Canon.

Погледнете ги сите написи
Telephoto lens range packshots

Телефото објективи

Телефото објективите ви овозможуваат да фотографирате спорт, диви животни или настани од далечина, без да ги попречувате случувањата. Разгледајте ги телефото објективите од Canon и ослободете ја вашата креативност.

Дознајте повеќе

Слични производи