Објективи за EOS R

Canon RF 85mm F1.2L USM

Спецификации

Спецификации

 • Максимална решетка F1,2

  За врвни перформанси при слаба осветленост и мала длабочина на полето

 • BR-оптика

  За врвна контрола врз аберациите

 • Асферични и UD елементи

  За исклучително остри слики

 • USM мотор

  За рамномерно, брзо и речиси бесшумно ракување

 • ASC (сферичен воздушен слој)

  Спречува одблесоци и отсјај

 • Контролен прстен на објективот

  За дополнителна контрола врз ISO, решетката и блендата

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика
  Целосна слика
 • Број на сечила на дијафрагмата
  9
 • Минимална решетка
  16
 • Минимално растојание на фокусирање (m)
  0,85
 • Максимално зголемување (x)
  0,12
 • Информации за оддалеченост
  Да
 • Стабилизација на слика OIS1
  _2
 • Мотор за AF
  USM
 • Капаче за објектив
  E-82 II
 • Сенило на објектив
  ET-89
 • Торбичка/футрола за објектив
  LP1424
 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II
  Не е компатибилно
 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II
  Не е компатибилно
 • Компатибилност со додаток за продолжување
  Не е компатибилно
 • Друга дополнителна опрема
  -

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)
  82
 • Макс. дијаметар x должина (mm)3
  103,2 x 117,3
 • Тежина (g)
  1195
 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Тестирано според стандардите CIPA
 3. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба