Canon RF 85mm F1.2L USM
Blank-Rect Image

Canon RF 85mm F1.2L USM

RF 85mm F1.2L USM нуди најмногу можности за реализација на вашиот креативен потенцијал за да снимате прекрасни портрети со неверојатна острина и врвни перформанси при слаба осветленост.

Најдобар објектив за портрети: доловувајте детали како никогаш досега

Објективот RF 85mm F1.2L USM се одликува со врвни оптички перформанси благодарение на неговиот напреден дизајн и вградената револуционерна оптика од Canon, поради што е најдобар објектив за портрети наменет за новата генерација на обработка на слика.

Погледни целосни спецификации

Canon RF 85mm F1.2L USM

Одличен објектив за...

Совршена фокусна должина за портрети

RF 85mm F1.2L USM е објектив со идеално кратка телефото фокусна должина за снимање прекрасни портрети кој создава елегантни и детални резултати со убава перспектива и без изобличувања.

The perfect focal length for portraits

Брз и светол објектив со врвна оптичка прецизност

Овој објектив има брза решетка од F1,2, врвни перформанси при слаба осветленост и нуди неверојатна острина и креативно изразување со прекрасни ефекти на дефокусирање и без намалување на квалитетот на сликата.

Fast and bright with superb optical precision

Напредни елементи и слоеви на објективот

Објективот е опремен со BR-оптика (Blue Spectrum Refractive) што ги елиминира аберациите на боите, како и со асферичен елемент што ги елиминира сферичните аберации предизвикани од голема максимална бленда.

Advanced lens elements and coatings

Квалитет на изработка како серијата L и заштита од лоши временски услови

Квалитетот на изработка одново го дефинира квалитетот на серијата L со заштита од лоши временски услови и слоеви од флуор на предните и задните елементи за заштита од вода, прав и гребнатини.

L-series build quality and weather-sealing

Брз USM-мотор и контролен прстен на објективот

Благодарение на големата брзина и RF-приклучокот, RF 85mm F1.2L USM брзо ги фокусира предметите, а контролниот прстен на објективот овозможува дополнителна контрола на поставките.

Fast USM motor and Lens Control Ring

Ќе стане достапен во 2-та половина на 2019 година

RF 85mm F1.2L USM DS - уникатен објектив со високи перформанси што нуди комбинација од рамномерен ефект на дефокусирање на заднината и извонредно брза решетка за снимање прекрасни портрети.

Available 2nd half 2019
 

Спецификации

Максимална решетка F1,2

За врвни перформанси при слаба осветленост и мала длабочина на полето

BR-оптика

За врвна контрола врз аберациите

Асферични и UD елементи

За исклучително остри слики

USM мотор

За рамномерно, брзо и речиси бесшумно ракување

ASC (сферичен воздушен слој)

Спречува одблесоци и отсјај

Контролен прстен на објективот

За дополнителна контрола врз ISO, решетката и блендата

Погледнете ги сите спецификации

RF 85mm F1.2L USM
What's In The Box

Што содржи кутијата?

Објектив RF 85mm F1.2L USM

Сенило за објектив ET-89

Капаче за објектив E-82II

Капаче за заштита од прав за објективи RF

Мека футрола LP1424

Во рацете на професионалните

Дознајте какви резултати нуди RF 85mm F1.2L USM во различни ситуации за фотографирање кога го користат професионалци од Canon.

Погледнете ги сите написи

Дополнителна опрема за објективи

Подобрете ја вашата перспектива со дополнителна опрема за објективи од Canon. Нашата палета на капачиња за објективи, торбички и футроли ги заштитуваат вашите објективи кога не ги користите. Ви нудиме сенила за објективи и филтри за објективи што се специјално дизајнирани за заштита и полесна работа на вашите објективи во различни услови за работа, како на пр., заштита од одбиена светлина или полесно доловување на природата одблиску.

Дознајте повеќе

Lens accessories
Telephoto lens range packshots

Телефото објективи

Телефото објективите ви овозможуваат да фотографирате спорт, диви животни или настани од далечина, без да ги попречувате случувањата. Разгледајте ги телефото објективите од Canon и ослободете ја вашата креативност.

Дознајте повеќе

Слични производи