Canon TS-E 135mm f/4L MACRO

Спецификации

Спецификации

 • Опсег на закосување од ± 10° и поместување до ±12 mm

 • Асферични и UD елементи на објектив

 • Слој со структура со суб-бранова должина

 • Сооднос за макро од 1:2 во однос на реалната големина

 • Фокусна должина од 135 mm

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика
  -
 • Еквивалентна фокусна должина за видео од 35 mm (mm)
  -
 • Број на сечила на дијафрагмата
  9
 • Минимална решетка
  45
 • Минимално растојание на фокусирање (m)
  0,486
 • Максимално зголемување (x)
  0,50
 • Информации за оддалеченост
  Да
 • Стабилизација на слика OIS1
  -
 • Мотор за AF
  -

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-82 II
 • Сенило на објектив
  ET-88
 • Торбичка/футрола за објектив
  LP1424
 • Капаче за задниот отвор
  Капаче за објектив за заштита од прав E
 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II
  0,62-0,09
 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II
  0,77-0,20
 • Компатибилност со додаток за продолжување
  Не е компатибилно
 • Друга дополнителна опрема
  -

Спецификации со додатокот за продолжување од 1,4x

 • Стабилизација на слика
  -

Спецификации со додатокот за продолжување од 2x

 • Стабилизација на слика
  -

Физички спецификации

 • Отпорност на прав/влага
  -
 • Дијаметар на филтер (mm)
  82
 • Макс. дијаметар x должина (mm)2
  88,5 x 139,1
 • Тежина (g)
  1110
 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба