Canon TS-E 135mm f/4L MACRO

Погледнете го светот на нов начин со објектив од 135 mm што се закосува и поместува, наменет за фотостудија, со контрола на перспективата и телефото компресија.

 • Контролирајте ја длабочината на полето

  Променете ја рамнината на фокусирање за да го насочите вниманието кон објектот и прилагодете ја длабочината на полето како што ја гледате во реалноста, без потреба да користите компјутер.

 • Коригирајте ја перспективата на објектот

  Прецизните движења овозможуваат закосување од ± 10° и поместување од ±12 mm со можност за ротација на овие функции за поместување/закосување од +/-90° во секоја насока за врвна контрола на перспективата.

 • Прилагодете ги деталите што се фокусираат во макро режим

  Макро фокусот од 49 cm овозможува прецизно фокусирање на реалните слики со сооднос од 1:2 и со поголема контрола врз перспективата и длабочината на полето.

 • Одлична оптика и дизајн

  Асферичните и UD елементите за објективи ја минимизираат хроматската аберација, а слојот со структура со суб-бранова должина ги минимизира одблесоците и отсјајот.

 • Практична фокусна должина од 135 mm

  Фокусната должина од 135 mm нуди компресирана перспектива со можност за контрола на перспективата за корекција на вертикалните оски, прилагодување на рамнината за фокусирање и создавање максимална длабочина на полето.

Спецификации

 • Опсег на закосување од ± 10° и поместување до ±12 mm

 • Асферични и UD елементи на објектив

 • Слој со структура со суб-бранова должина

 • Сооднос за макро од 1:2 во однос на реалната големина

 • Фокусна должина од 135 mm

Што содржи кутијата

 • TS-E 135mm f/4L MACRO

 • Капаче за објектив E-82 II

 • Сенило за објектив ET-88

 • Торбичка за објектив LP1424

 • Капаче за објектив за заштита од прав E

 • Упатство за користење

Раце кои држат фотоапарат EOS R од Canon и објектив RF 24-105mm F4-7.1 IS STM од Canon.

Можеме ли да ви помогнеме да го изберете вашиот следен објектив?

Нашата алатка за избирање објективи ќе ви ја прикаже целата наша палета на објективи и ќе ви помогне да го пронајдете објективот кој совршено ќе ви одговара вам и на вашиот фотоапарат EOS.

Широкоаголни објективи

Добијте пошироко видно поле и опфатете повеќе во кадарот со нашата палета на широкоаголни објективи.

Поврзани производи