Canon TS-E 17mm f/4L

Објектив од серија L од професионална класа со извонредно широк агол со f/4 за специјалисти кои снимаат архитектура, пејзажи и ентериери.

Придобивки

 • Ultra wide 17mm tilt and shift lens

 • Low distortion and high resolution

 • ± 6.5° tilt and ±12mm shift

 • Independent tilt or shift rotation

 • Aspherical and UD lens elements

 • Subwavelength Structure and Super Spectra coatings

 • Circular aperture

Детални карактеристики

 • Проширување на можностите за фотографирање со закосување и поместување

  TS-E 17mm f/4L е извонредно широкоаголен објектив со можност за поместување и закосување што создава широкоаголни прикази кога се користи со фотоапарати со APS-C-сензори и сензори за целосна слика. Закосувањата и поместувањата може да се ротираат независно, овозможувајќи посебна контрола на перспективата и длабочината, што ја зголемува флексибилноста на објективот.

 • Широк опсег на придвижување

  Одликувајќи се со дијагонално видно поле од 104°, закосување од ±6,5°, поместување од ±12 mm и ротација од ±90°, TS-E 17mm f/4L е еден од најфлексибилните објективи од ваков вид. Достапни се и блокатори на механизмите за закосување и поместување што овозможуваат спречување на несакани движења.

 • Елементи на објективот со голема прецизност

  Асферичниот елемент на објективот од обликувано стакло со голема прецизност и голем дијаметар нуди неверојатна резолуција низ целата површина на сликата и мало изобличување. Хроматската аберација, што е честа појава кај широкоаголното снимање, се елиминира со користење на четири UD-елементи (извонредно ниска дисперзија).

 • Слој со структура со суб-бранова должина

  Патентираниот прекривен слој на објективите од Canon, дизајниран за дигитално фотографирање, помага во минимизирањето на одблесоците и отсјајот предизвикани од внатрешното рефлектирање за да добиете остри и јасни слики.

 • Квалитетна робустна изработка

  Објективите од серијата L на Canon се дизајнирани за стандардно користење во опкружувања со најлоши услови. Заштитата од лоши временски услови и прав нудат уште поголема заштита. Се испорачува со сенило за објектив и футрола.

 • Безоловна оптика

  При целиот процес на создавање на TS-E 17mm f/4L е користено еколошко безоловно стакло.

Галерија со примероци

Related Accessories

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 12 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 12 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 25 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 25 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив E-58II

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив за заштита од прав E

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Футрола за објектив LP1219

  Заштитна мека торбичка за одредени EF објективи.
 • Широкоаголни објективи

  Добијте пошироко видно поле и опфатете повеќе во кадарот со нашата палета на широкоаголни објективи.