Canon TS-E 17mm f/4L

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  93º


  70º 30'


  104º

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  18/12

 • Број на сечила на дијафрагмата

  8

 • Минимална решетка

  22

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  0.25

 • Максимално зголемување (x)

  0.14

Дополнителна опрема

 • Торбичка/футрола за објектив

  LP1219

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  NC

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  NC

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  77

 • Макс. дијаметар x должина (mm)1

  88.9 x 106.9

 • Тежина (g)

  820

*Максимален број на сенила III/IV што може да се прикачат. Во случај на објективи со зумирање, максималниот број се однесува на најкусата фокусна должина.

 1. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба