Canon TS-E 24mm f/3.5L II

Спецификации

Детални спецификации

Еквивалентна фокусна должина за 35mm филм

 • Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

  74º


  53º


  84º

 • Изработка на објектив (елементи/групи)

  16/11

 • Бр. на сечила на дијафрагма

  8

 • Минимален отвор на бленда

  22

 • Најмало растојание на фокусирање (m)

  0.21

 • Максимално зголемување (x)

  0.34

 • Информации за оддалеченост

  Да

Отпорност на прав/влага

 • Дијаметар на филтер (mm)

  82

 • Макс. дијаметар x должина (mm)

  88,5 x 106,9

 • Тежина (g)

  780

 • Зголемување - цевка за продолжување EF12 II

  0,85-0,51¹

 • Зголемување - цевка за продолжување EF25 II

  1,47-1,12

 • Капаче за објектив

  E-82 / E-82II

 • Сенило на објектив

  EW-88B

Hard case

 • Мека торбичка

  LP1319

 1. ¹ Цевката за продолжување EF12 II може да се користи со EF објективите освен со EF 14mm f/2,8L USM и објективите кои не овозможуваат рачно фокусирање.