Canon TS-E 50mm f/2.8L MACRO

Спецификации

Спецификации

 • Опсег на закосување од ± 8,5° и поместување до ±12 mm

 • Слој со структура со суб-бранова должина

 • Слој со воздушна сфера

 • Сооднос за макро од 1:2 во однос на реалната големина

 • Фокусна должина од 50 mm

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика
  -
 • Еквивалентна фокусна должина за видео од 35 mm (mm)
  -
 • Број на сечила на дијафрагмата
  9
 • Минимална решетка
  32
 • Минимално растојание на фокусирање (m)
  0,273
 • Максимално зголемување (x)
  0,50
 • Информации за оддалеченост
  Да
 • Стабилизација на слика OIS1
  -
 • Мотор за AF
  -

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-77 II
 • Сенило на објектив
  ES-84
 • Торбичка/футрола за објектив
  LP1219
 • Капаче за задниот отвор
  Капаче за објектив за заштита од прав E
 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II
  0,74-0,23
 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II
  1,00-0,48
 • Компатибилност со додаток за продолжување
  Не е компатибилно
 • Друга дополнителна опрема
  -

Физички спецификации

 • Отпорност на прав/влага
  -
 • Дијаметар на филтер (mm)
  77
 • Макс. дијаметар x должина (mm)2
  86,9 x 114,9
 • Тежина (g)
  945
 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба