Canon TS-E 90mm f/2.8L MACRO
Спецификации

Отпорност на прав/влага

-

Дијаметар на филтер (mm)

77

Макс. дијаметар x должина (mm)

86,9 x 116,5

Тежина (g)

915

Важни функции

Опсег на закосување од ± 10° и поместување до ±12 mm

Асферични и UD елементи на објектив

Слој со воздушна сфера

Сооднос за макро од 1:2 во однос на реалната големина

Фокусна должина од 90 mm

Погледни сè

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

Големина на слика

-

Еквивалентна фокусна должина за 35mm филм (mm)

-

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

22º 40', 15º 10', 27º

Изработка на објектив (елементи/групи)

11/9

Бр. на сечила на дијафрагма

9

Минимален отвор на бленда

45

Најмало растојание на фокусирање (m)

0,390

Максимално зголемување (x)

0,50

Информации за оддалеченост

Да

Стабилизатор на слика

-

AF двигател

-

Дополнителна опрема

Капаче за објектив

E-77 II

Сенило на објектив

ES-84

Торбичка/футрола за објектив

LP1219

Задно капаче

Капаче за објектив за заштита од прав E

Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

0,64-0,15

Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

0,82-0,32

Компатибилност на додатокот за продолжување

Не е компатибилно

Друга дополнителна опрема

-