Објективи Cinema

Canon UHD DIGISUPER 122AF (UJ122x8.2B AF)

Спецификации

Спецификации

 • Врвни оптички перформанси со 4K-резолуција

 • Зум до 122x (опсег на фокусна должина од 8,2-1000 mm)

 • Напредна технологија за автоматско фокусирање

 • Вграден додаток за продолжување до 2x

 • Вградена стабилизација на слика

 • Компатибилност со виртуелни системи

 • Новодизајниран механизам за фокусирање

Детални спецификации

 • Приклучок за објективи
  B4
 • Додаток за продолжување
  2,0x
 • Фокусна должина
  8,2 - 1000 mm

  (со додаток за продолжување)
  16,4 - 2000 mm
 • Сооднос на зумирање
  122x
 • Максимална релативна решетка (F-број)
  1:1,7 при 8,2 - 340 mm
  1:5,0 при 1000 mm

  (со додаток за продолжување)
  1:3,4 при 16,4 - 680 mm
  1:10,0 при 2000 mm
 • Аголно видно поле
  Сооднос на слика од 16:9
  (9,6 x 5,4 mm)

  60,7° x 36,5° при 8,2 mm
  0,55° x 0,31° при 1000 mm

  (со додаток за продолжување)
  32,6° x 18,7° при 16,4 mm
  0,28° x 0,15° при 2000 mm
 • M.O.D.
  3,0 m
 • Димензии на објектот при M.O.D.
  Сооднос на слика од 16:9
  (9,6 x 5,4 mm)

  314,6 x 177,0 cm при 8,2 mm
  2,7 x 1,5 cm при 1000 mm

  (со додаток за продолжување)
  157,3 x 88,5 cm при 16,4 mm
  1,4 x 0,8 cm при 2000 mm
 • Филтер за заштита
  По избор
 • Вградена оптичка стабилизација на слика
  да
 • Систем за автоматско фокусирање
  да
 • Прибл. Големина (Ш x В x Д)
  250,6 x 255,5 x 662,0 mm
 • Прибл. Тежина
  28,0 kg

*Кога користите макро, минималната оддалеченост на фотографирање и оддалеченоста на фотографирање при најкратко растојание ќе се разликуваат. За подетални информации погледнете го прирачникот.