Печатачи MegaTank

Canon PIXMA G2400

Спецификации

Спецификации

 • Печатење без рабови

 • Печатете голем обем на документи и фотографии

 • Мастило со црн пигмент и мастила базирани на боја

 • Печатење на фотографии со висока резолуција

 • Креативен софтвер One Stop

 • Резервоари за мастило што лесно се дополнуваат

 • Печатете документи со остар текст

 • Микро капки мастило за прецизно печатење

Детални спецификации

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

 • Функции

  Печатење, копирање, скенирање

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

 • Резолуција на печатење

  До 4800¹ x 1200 dpi

 • Технологија за печатење

  2 FINE картриџи (црн и во боја)


  Резервоар за мастило што се дополнува и (мин.) големина на капки од 2pl

 • Брзина на црно-бело печатење

  Прибл. 8,8 слики/мин.¹

 • Брзина на печатење во боја

  Прибл. 5,0 слики/мин.¹

 • Брзо печатење на фотографии

  Без рабови 10x15cm: прибл. 60 секунди¹

 • Печатење без рабови

  Да (A4, писма, 20x25cm, 13x18cm, 10x15cm)

КАРТРИЏИ И ПОТРОШУВАЧКА

 • Стандардни картриџи за мастило

  GI-490 (PGBK)


  GI-490 (C)


  GI-490 (M)


  GI-490 (Y)

Optional XL Ink Cartridges

 • Потрошувачка на картриџи (обична хартија)

  Печатење на A4 документи во боја¹


  Црна боја: 6000 страници*


  Бои: 7000 страници*


  * Проценета потрошувачка на додаток

ПОДДРШКА ЗА ХАРТИЈА

 • Видови на хартија

  Обична хартија  Хартија за висока резолуција (HR-101N)


  Фото-хартија плус сјајна II (PP-201)


  Фото-хартија Pro Luster (LU-101)


  Фото-хартија плус полусјајна (SG-201)


  Сјајна фото-хартија за „секојдневна употреба“ (GP-501)


  Матирана фото-хартија (MP-101)


  Плик

 • Максимален внес на хартија

  Заден фах: макс. 100 листови (обична хартија)

 • Големини на хартија

  A4, A5, B5, 10x15cm, 13x18cm, 20x25cm, пликови (DL, COM10), писма, правни

 • Тежина на хартија

  Обична хартија: 64 - 105 г/м²


  Фото-хартија од Canon: до 275 g/m²

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНЕР

 • Scanner Type

  CIS скенер со рамно лежиште за фотографии и документи

 • Scanner Resolution (Optical)

  600 x 1200 dpi¹

 • A4 Scan Speed

  Прибл. прибл. 19 сек.¹

 • Scanning Depth (Input / Output)

  Во боја: 48 бита / 24 бита


  Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита

 • Maximum Document Size

  216 x 297 mm

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОПИР

 • Copy Speed

  sFCOT: прибл. 32 сек.¹


  sESAT: прибл. 1,7 слики/мин.¹

 • Multiple Copy

  21 копии (макс.)

 • Copy Functions

  Копирање на документи (обична хартија), копирање без рабови

 • Copy Zoom

  Вклопување на цела страница

Display Languages

 • Тип на интерфејс - PC / Mac

  Hi-Speed USB (приклучок B)

СОФТВЕР

 • Поддржани оперативни системи

  Windows 10


  Windows 8.1 (вклучувајќи го и Windows 8.1 Update), Windows 8


  Windows 7, Windows 7 SP1


  Windows Vista SP2


  Windows XP SP3 (само 32-битен)


  Забелешка: за Windows е потребен .NET Framework 4 или .NET Framework 4.5.


  За Windows XP е потребен XPS Essentials Pack.


  Mac OS X v10.7.5 до Mac OS X v10.10

 • Минимални системски предуслови

  Windows: простор на дискот од 3,1 GB, Internet Explorer 8


  Mac: интернет врска, простор на хард диск од 1,5GB, Safari 5


  Екран: 1024 x 768 XGA

 • Вклучен софтвер

  MP Driver со Scanning Utility


  My Image Garden со печатење од Full HD видео записи¹


  Брзо мени


  Easy-WebPrint EX (преземете)²

ФИЗИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Тежина

  прибл. 5,8 kg

 • Димензии (Ш x Д x В)

  прибл. 445 x 330 x 163 mm

 • Ниво на акустичен шум

  прибл. 46,0dB(A)¹

 • Работна температура

  5-35°C

 • Работна влажност

  10-90%RH (без кондензација)

 • Извор на напојување со енергија

  AC 100-240V, 50/60Hz

 • Потрошувачка на енергија

  Исклучено: прибл.


  0,4 W


  Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 0,8 W (исклучена лампа за скенирање)


  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 0,8 W (исклучена лампа за скенирање)


  Време за премин во режим на подготвеност: 7 минути


  Копирање: прибл. 11 W¹

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

ðƒð¥ÐéÐÇð¥ÐêÐâð▓ð░Ðçð║ð░Ðéð░ ð¢ð░ ð╝ð░ÐüÐéð©ð╗ð¥Ðéð¥ ð╝ð¥ðÂðÁ ð┤ð░ ÐüðÁ ð╝ðÁð¢Ðâð▓ð░ ð▓ð¥ ðÀð░ð▓ð©Ðüð¢ð¥ÐüÐé ð¥ð┤ ð┐ðÁÐçð░ÐéðÁð¢ð©ÐéðÁ ÐéðÁð║ÐüÐéð¥ð▓ð©/Ðäð¥Ðéð¥ð│ÐÇð░Ðäð©ð©, ð║ð¥ÐÇð©ÐüÐéðÁð¢ð©ð¥Ðé ð░ð┐ð╗ð©ð║ð░Ðåð©Ðüð║ð© Ðüð¥ÐäÐéð▓ðÁÐÇ, ÐÇðÁðÂð©ð╝ð¥Ðé ð¢ð░ ð┐ðÁÐçð░ÐéðÁÐÜðÁ ð© Ðéð©ð┐ð¥Ðé ð¢ð░ ð║ð¥ÐÇð©ÐüÐéðÁð¢ð░ Ðàð░ÐÇÐéð©Ðÿð░.; ðùð░ ð©ð¢Ðäð¥ÐÇð╝ð░Ðåð©ð© ð▓ð¥ ð▓ÐÇÐüð║ð░ Ðüð¥ ð┐ð¥ÐéÐÇð¥ÐêÐâð▓ð░Ðçð║ð░Ðéð░ ð┐ð¥ð│ð╗ðÁð┤ð¢ðÁÐéðÁ ð¢ð░ www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

ðƒð¥ÐéÐÇð¥ÐêÐâð▓ð░Ðçð║ð░Ðéð░ ð¢ð░ ð╝ð░ÐüÐéð©ð╗ð¥Ðéð¥ ð╝ð¥ðÂðÁ ð┤ð░ ÐüðÁ ð╝ðÁð¢Ðâð▓ð░ ð▓ð¥ ðÀð░ð▓ð©Ðüð¢ð¥ÐüÐé ð¥ð┤ ð┐ðÁÐçð░ÐéðÁð¢ð©ÐéðÁ ÐéðÁð║ÐüÐéð¥ð▓ð©/Ðäð¥Ðéð¥ð│ÐÇð░Ðäð©ð©, ð║ð¥ÐÇð©ÐüÐéðÁð¢ð©ð¥Ðé ð░ð┐ð╗ð©ð║ð░Ðåð©Ðüð║ð© Ðüð¥ÐäÐéð▓ðÁÐÇ, ÐÇðÁðÂð©ð╝ð¥Ðé ð¢ð░ ð┐ðÁÐçð░ÐéðÁÐÜðÁ ð© Ðéð©ð┐ð¥Ðé ð¢ð░ ð║ð¥ÐÇð©ÐüÐéðÁð¢ð░ Ðàð░ÐÇÐéð©Ðÿð░.; ðùð░ ð©ð¢Ðäð¥ÐÇð╝ð░Ðåð©ð© ð▓ð¥ ð▓ÐÇÐüð║ð░ Ðüð¥ ð┐ð¥ÐéÐÇð¥ÐêÐâð▓ð░Ðçð║ð░Ðéð░ ð┐ð¥ð│ð╗ðÁð┤ð¢ðÁÐéðÁ ð¢ð░ www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

 1. ¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи

 2. ¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

 3. ¹ Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија плус сјајна II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.

 4. ¹ Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 24712 со резервни резервоари за мастило по почетното поставување. Различните потрошувачки на страници не треба да се комбинираат.

 5. ¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, максималната големина на скенирањето е ограничена.

 6. ¹ Брзината на скенирање на документи во боја се мери според ISO/IEC 24735 анекс C тест табела A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот.

 7. ¹ Брзината за копирање на документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.

 8. ¹ Софтверот за печатењето од Full HD видео записи е достапен за MOV и MP4 видео фајлови снимени со одредени дигитални фотоапарати и видео камери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видео записот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).


  ² За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 8 или понов

 9. ¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15 см фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.

 10. ¹ При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.

 11. ¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи

 12. ¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

 13. ¹ Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија плус сјајна II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.

 14. ¹ Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 24712 со резервни резервоари за мастило по почетното поставување. Различните потрошувачки на страници не треба да се комбинираат.

 15. ¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, максималната големина на скенирањето е ограничена.

 16. ¹ Брзината на скенирање на документи во боја се мери според ISO/IEC 24735 анекс C тест табела A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот.

 17. ¹ Брзината за копирање на документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.

 18. ¹ Софтверот за печатењето од Full HD видео записи е достапен за MOV и MP4 видео фајлови снимени со одредени дигитални фотоапарати и видео камери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видео записот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).


  ² За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 8 или понов

 19. ¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15 см фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.

 20. ¹ При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.