Печатачи за во домот

Canon PIXMA iP100

Спецификации

Спецификации

 • Практична и едноставна замена

 • Неверојатно мали капки мастило за прецизно печатење

 • Печатење на фотографии со висока резолуција

 • Глава на печатач со врвен фото-лабораториски квалитет

 • Автоматски корекции на слики

 • Директно печатење од фотоапаратот

 • Инфрацрвено поврзување

 • Поврзување преку Bluetooth со адаптер

Детални спецификации

ФУНКЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

 • Резолуција на печатење

  До 9600¹ x 2400 dpi

 • Механизам на печатење

  Инк-џет со 5 мастила, со микро-млазници од минимум 1 pl и FINE глава за печатење

Управување со боја

 • Брзина со квалитет на печатење во фото-лабораторија

  Без рабови 10 x 15cm: прибл. 50 секунди (стандардно)

 • Брзина на печатење во црно-бела боја

  ESAT: прибл. 9,0 ipm

 • Брзина на печатење во боја

  ESAT: прибл. 5,9 ipm

Брзина на печатење на фотографии

 • Конфигурација на патрон за мастило

  Картриџ - PGI-35 црно, CLI-36 во боја

 • Век на траење на црно мастило

  Црно: 191 страници ¹


  Црно: 2080 фотографии* ²

 • Век на траење на мастило во боја

  Во боја: 249 страници¹


  Во боја: 111 фотографии²

 • Тип на медиум

  Обична хартија, пликови, фото-хартија Про (PR-101), фото-хартија Плус сјајна (PP-101\PP-201), фото-хартија Плус двострана (PP-101D), фото-хартија Плус полусјајна (SG-201), сјајна фото-хартија (GP-401), сјајна фото-хартија за "секојдневна употреба" (GP-501), матирана фото-хартија (MP-101), хартија за висока резолуција (HR-101N), трансфер на T-shirt маички (TR-301), фото налепници (PS-101), супер бела хартија (SW-201)

Тежина на хартија

 • Влез на медиум

  Механизам за снабдување со листови: макс. 50 листови

Печатење на CD-R

 • Големина на медиум

  Механизам за снабдување со листови: A4, B5, A5, писма, правни, пликови (DL големина или комерцијални 10), 10 x 15cm, 13 x 18cm, 10x18cm (широко), 20x25cm, кредитни картички (54 x 86mm)

 • Тежина на медиум

  Механизам за снабдување со листови: 64 до 105 g/m² и поддржани специјални Canon медиуми 273 g/m²

Печатење на ДВД/ЦД

 • Двострано печатење

  Достапно преку рачно работење со употреба на фото-хартија Плус двострана, супер-бела хартија или обична хартија во големини A4, B5, A5, писма и 13 x 18cm (само Windows)

 • Печатење без рамка

  Да (големини: A4, 13 x 18cm, 10 x 15cm и кредитни картички)

ИНТЕРФЕЈС И ПОВРЗУВАЊЕ

 • Тип на интерфејс - компјутер

  USB 2.0 Hi-Speed ¹


  IrDA IR


  Bluetooth v2.0: макс. брзина 1,44Mbps (по избор, HCRP)² (со изборна Bluetooth единица BU-30)

 • Тип на интерфејс - фото-апарат

  Приклучок за директно печатење: директно печатење фотографии од дигитални фотоапарати и камери компатибилни со PictBridge.

 • Тип на интерфејс - мобилен телефон /PDA

  IrDA IR (само JPEG/PNG)


  Bluetooth v2.0: макс. брзина 1,44Mbps (по избор, само JPEG/PNG, OPP, BIP. BPP) ¹ (со изборна Bluetooth единица BU-30).


  Приклучок за директно печатење: PictBridge

УПРАВУВАЧИ И СОФТВЕРИ

 • Поддржани оперативни системи

  Windows 10 (32 и 64-битен)


  Windows 8 (32 и 64-битен)


  Windows RT


  Windows 7 (32 и 64-битен)


  Windows Vista (32 и 64-битен)


  Windows XP (32-битен)


  Windows 2000


  Mac OS X 10.3.9 - 10.8

 • Минимални системски барања

  Windows ® Vista™, XP, 2000 / Internet Explorer 6,0 / Pentium ® II 300 MHz вклучувајќи ги компатибилните процесори / 128 MB RAM / 800 MB простор на хард диск / CD-ROM драјв / екран XGA 1024x768


  Mac OS X v.10.5 / Intel ® процесор, PowerPC G4 / 512 MB RAM


  Mac OS X v.10.4 / Intel ® процесор, PowerPC G3 / 256 MB RAM


  Mac OS X v.10.3.9 / PowerPC G3 / 128 MB RAM


  Safari / 650 MB простор на хард диск / CD-ROM драјв / екран XGA 1024x768

 • Карактеристики на управувач

  Windows: Photo Optimizer PRO, Image Optimizer, намалување на фото шум, живописни фотографии


  Mac: Photo Optimizer PRO, намалување на фото шум, живописни фотографии

 • Вклучен софтвер

  Windows: Easy-PhotoPrint EX


  Mac: Easy-PhotoPrint EX

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Извор на напојување

  AC: 100-240V, 50/60Hz


  Батерија и приклучок: LK-62 литиум-јон

 • Потрошувачка на енергија

  Режим на подготвеност: 1,5 W


  Исклучено: прибл. 0,4 W


  Печатење: прибл. 9 W

PostScript RIP

 • Опсег на температура

  Работни услови: 5° - 35° C

 • Влажност

  Работна влажност: 10 - 90% RH (без кондензација)

 • Нивоа на акустична бучава

  Печатење: прибл. 38,5 dB(A) во режим на најдобар квалитет

 • Димензии (Ш х Д х В)

  322 x 185 x 61,7mm

 • Тежина

  Прибл. 2,0kg

ОПЦИИ

 • Предмети по избор

  Bluetooth® единица BU-30


  Батерија на полнење и приклучок LK-62

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење без рабови со фото-лабораториски квалитет со формат 10x15cm се базира на стандардната поставеност на драјверот со употреба на медиум - Canon фото-хартија Плус сјајна.

Брзината на печатење документи (слики/мин) на обична хартија се мери врз основа на тестот за категорија канцеларии ISO/IEC 24734.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија

при што не се смета времето на обработка на податоците на компјутерот.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

За повеќе информации за ChromaLife100 ве молиме погледнете на www.canon-europe.com/chromalife100

Спецификација CEL 0.91 28/02/08

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење без рабови со фото-лабораториски квалитет со формат 10x15cm се базира на стандардната поставеност на драјверот со употреба на медиум - Canon фото-хартија Плус сјајна.

Брзината на печатење документи (слики/мин) на обична хартија се мери врз основа на тестот за категорија канцеларии ISO/IEC 24734.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија

при што не се смета времето на обработка на податоците на компјутерот.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

За повеќе информации за ChromaLife100 ве молиме погледнете на www.canon-europe.com/chromalife100

Спецификација CEL 0.91 28/02/08

 1. ¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/9600 инчи

 2. ¹ Печатење на ISO/IEC 24712:2006 документ во боја. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 24711:2006. Вредностите се добиени со континуирано печатење.


  ² При континуирано печатење на стандардни Canon фотографии на 10x15cm фото-хартија Плус сјајна II со однапред зададени подесувања со користење на Windows Vista драјвер за печатач во режим за печатење без рабови и Windows Vista Home Premium Photo Gallery. Декларираната потрошувачка на мастило е утврдена врз основа на стандардниот метод на Canon кој се однесува на ISO/IEC 24711.

 3. ¹ Работењето се гарантира само на компјутер со вграден USB или USB 2.0 Hi-Speed влез и инсталиран Windows Vista, Windows XP, Windows 2000, Windows Me или Windows 98.


  ² Компјутери со Windows XP Service Pack 1 или понов и со Microsoft "поддршка за Bluetooth безжични уреди", или Toshiba Windows XP компјутери со Bluetooth Settings софтвер - верзија 3.00.10 или понова (само HCRP). Mac OS X v10.3.3 или поново. Компатибилни уреди: PC, PDA, мобилни телефони и сите други уреди со можности за Bluetooth (работењето на Bluetooth зависи од уредите и од верзијата на користениот софтвер.)

 4. ¹ Компјутери со Windows XP Service Pack 1 или понов и со Microsoft "поддршка за Bluetooth безжични уреди", или Toshiba Windows XP компјутери со Bluetooth Settings софтвер - верзија 3.00.10 или понова (само HCRP). Mac OS X v10.3.3 или поново. Компатибилни уреди: PC, PDA, мобилни телефони и сите други уреди со можности за Bluetooth (работењето на Bluetooth зависи од уредите и од верзијата на користениот софтвер.)

 5. ¹ Печатење на ISO/IEC 24712:2006 документ во боја. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 24711:2006. Вредностите се добиени со континуирано печатење.


  ² При континуирано печатење на стандардни Canon фотографии на 10x15cm фото-хартија Плус сјајна II со однапред зададени подесувања со користење на Windows Vista драјвер за печатач во режим за печатење без рабови и Windows Vista Home Premium Photo Gallery. Декларираната потрошувачка на мастило е утврдена врз основа на стандардниот метод на Canon кој се однесува на ISO/IEC 24711.

 6. ¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/9600 инчи

 7. ¹ Печатење на ISO/IEC 24712:2006 документ во боја. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 24711:2006. Вредностите се добиени со континуирано печатење.


  ² При континуирано печатење на стандардни Canon фотографии на 10x15cm фото-хартија Плус сјајна II со однапред зададени подесувања со користење на Windows Vista драјвер за печатач во режим за печатење без рабови и Windows Vista Home Premium Photo Gallery. Декларираната потрошувачка на мастило е утврдена врз основа на стандардниот метод на Canon кој се однесува на ISO/IEC 24711.

 8. ¹ Работењето се гарантира само на компјутер со вграден USB или USB 2.0 Hi-Speed влез и инсталиран Windows Vista, Windows XP, Windows 2000, Windows Me или Windows 98.


  ² Компјутери со Windows XP Service Pack 1 или понов и со Microsoft "поддршка за Bluetooth безжични уреди", или Toshiba Windows XP компјутери со Bluetooth Settings софтвер - верзија 3.00.10 или понова (само HCRP). Mac OS X v10.3.3 или поново. Компатибилни уреди: PC, PDA, мобилни телефони и сите други уреди со можности за Bluetooth (работењето на Bluetooth зависи од уредите и од верзијата на користениот софтвер.)

 9. ¹ Компјутери со Windows XP Service Pack 1 или понов и со Microsoft "поддршка за Bluetooth безжични уреди", или Toshiba Windows XP компјутери со Bluetooth Settings софтвер - верзија 3.00.10 или понова (само HCRP). Mac OS X v10.3.3 или поново. Компатибилни уреди: PC, PDA, мобилни телефони и сите други уреди со можности за Bluetooth (работењето на Bluetooth зависи од уредите и од верзијата на користениот софтвер.)

 10. ¹ Печатење на ISO/IEC 24712:2006 документ во боја. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 24711:2006. Вредностите се добиени со континуирано печатење.


  ² При континуирано печатење на стандардни Canon фотографии на 10x15cm фото-хартија Плус сјајна II со однапред зададени подесувања со користење на Windows Vista драјвер за печатач во режим за печатење без рабови и Windows Vista Home Premium Photo Gallery. Декларираната потрошувачка на мастило е утврдена врз основа на стандардниот метод на Canon кој се однесува на ISO/IEC 24711.