Печатачи за во домот

Canon PIXMA iP100 with battery

Спецификации

Спецификации

 • Практична и едноставна замена

 • Неверојатно мали капки мастило за прецизно печатење

 • Печатење на фотографии со висока резолуција

 • Глава на печатач со врвен фото-лабораториски квалитет

 • Автоматски корекции на слики

 • Директно печатење од фотоапаратот

 • Инфрацрвено поврзување

 • Поврзување преку Bluetooth со адаптер

Детални спецификации

ПРЕГЛЕД

 • Функции

  Безжично печатење, Cloud

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

 • Резолуција на печатење

  До 9600¹ x 2400 dpi

 • Машина за печатење

  2 картриџи со мастило: црно (BK пигмент) и бои (BK, C, M, Y)


  Инк-џет FINE глава за печатење со големина на капка мастило од 1pl (мин.)


  ChromaLife100 мастила

 • Брзина на печатење со фото-лабораториски квалитет

  Без рабови 10 x 15cm: прибл. 50 секунди (стандардно)

 • Брзина на црно-бело печатење

  прибл. 9,0 слики/мин.¹

 • Брзина на печатење во боја

  прибл. 5,8 слики/мин.¹

 • Брзо печатење на фотографии

  Без рабови 10x15cm : прибл. 53 сек.¹

 • Печатење без рабови

  Да (A4, писма, 13 x 18cm, 10 x 15cm, 20 x 25cm)

 • Двострано печатење

  Рачно користење

КАРТРИЏИ И ПОТРОШУВАЧКА

 • Компатибилни мастила

  PGI-35 црна


  CLI-36 во боја

 • Работен век на картриџот со мастило

  PGI-35 црна: 191 страница или 1915 фотографии*


  CLI-36 бои: 249 страници или 104 фотографии

 • Стандарди за тестирање

  ISO/IEC 24711 за страници во боја од A4 документи


  ISO/IEC 29102 за фотографии во боја од 10x15cm без рабови


  Вредностите се добиени со континуирано печатење


  * Проценета потрошувачка на додаток

ПОДДРШКА ЗА ХАРТИЈА

 • Видови на хартија

  Обична хартија


  Пликови


  Фото-хартија сјајна II (PP-201)


  Сјајна фото-хартија (GP-501)


  Матирана фото-хартија (MP-101)


  Фото-налепници (PS-101)

 • Максимален внес на хартија

  Механизам за снабдување со листови: макс. 50 листови

 • Големини на хартија

  A4, B5, A5, писма, правни, пликови (DL големина или комерцијални 10), 10 x 15cm, 13 x 18cm, 20x25cm

 • Тежина на хартија

  Обична хартија: 64 до 105 g/m²


  Фото-хартии од Canon до 275 g/m²

ПОВРЗУВАЊЕ

 • Поврзување со кабел

  Hi-Speed USB (приклучок B)

 • Безжично поврзување

  Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n


  Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка


  Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz

 • Поддршка за апликации

  PIXMA Cloud Link


  Апликација Canon PRINT


  Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)


  Google Cloud Print


  Apple AirPrint


  Режим на пристапна точка


  WLAN PictBridge


  Услуга за печатење Mopria (Android)

ДРАЈВЕРИ И СОФТВЕР

 • Поддржани оперативни системи

  Windows 10 (32 и 64-битен)


  Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista SP1 и SP2 / XP SP3 32-битен


  Mac OS X v10.6.8 или понова

 • Поддржани системи за мобилни уреди

  iOS


  Android


  Windows RT

 • Минимални системски предуслови

  Windows: простор на хард диск од 3GB, Internet Explorer 8


  Mac: интернет врска, простор на хард диск од 1,5GB, Safari 5


  Екран: 1024 x 768 XGA

 • Вклучен софтвер

  Драјвер за печатач


  My Image Garden


  Брзо мени


  Easy-WebPrint EX (дополнителна компонента за IE8 или понова верзија)

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Извор на напојување со енергија

  AC: 100-240V, 50/60Hz


  Литиум-јонска батерија

 • Потрошувачка на енергија

  Исклучено: прибл. 0,2 W


  Режим на подготвеност (безжично поврзување со компјутер): прибл. 1,8 W


  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 2,2 W


  Време за премин во режим на подготвеност: 2 минути


  Печатење: прибл. 10 W (безжично поврзување со компјутер)¹

 • Препорачани работни услови

  Температура: 15-30°C


  Влажност: 10-80%RH (без кондензација)

 • Ниво на акустичен шум

  Прибл. 38,0 dB(A)¹

 • Димензии (Ш x Д x В)

  Прибл. 322 x 226 x 62 mm


  Прибл. 322 x 185 x 62 mm (без батерија)

 • Тежина

  Прибл. 2,2 kg


  Прибл. 2,0 kg (без батерија)

ПРЕНОСЛИВА БАТЕРИЈА

 • Тип

  Литиум-јонска

 • Напонско ниво

  11,1V  2110mAh

 • Време на полнење (часа)

  прибл. 3

 • Индикатор за преостанато

  LED со 3 чекори

 • Страници за печатење

  прибл. 240 листови (безжична LAN врска со PC) ¹


  прибл. 290 листови (поврзување со PC преку USB) ¹

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За повеќе информации погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

 1. ¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/9600 инчи

 2. ¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард

 3. ¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард

 4. ¹ Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија плус сјајна II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.

 5. ¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.

 6. ¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15 см фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.

 7. ¹ Услови: тестирање при нормална температура и влажност, со користење на целосно наполнета нова батерија, континуирано печатење на ISO/IEC 24712 фајлови (5 шаблони) во боја на обична A4 хартија во стандарден режим на драјверот на печатачот.