Печатачи за во домот

Canon PIXMA iP2850

Спецификации

Спецификации

 • Практична и едноставна замена

 • Печатење на фотографии со висока резолуција

 • Изборни мастила за голема потрошувачка

 • Едноставен креативен софтвер

 • Интелигентно печатење од интернет

 • Се вклучува кога ќе започнете да печатите

 • Речиси бесшумно печатење во домот

Детални спецификации

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

 • Резолуција на печатење

  До 4800¹ x 600 dpi

 • Технологија за печатење

  2 FINE картриџи (BK, CL)


  Инк-џет систем со големина на капка мастило од 2pl (мин.)

 • Брзина на црно-бело печатење

  Прибл. 8,0 слики/мин.¹

 • Брзина на печатење во боја

  Прибл. 4,0 слики/мин.¹

 • Печатење без рабови

  Не е достапно

 • Двострано печатење

  Рачно користење

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНЕР

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОПИР

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ФАКС

КОМПАТИБИЛНИ МАСТИЛА

 • Стандардни картриџи за мастило

  PG-545 (мастило со црн пигмент)


  CL-546 (бои)

 • Изборни XL картриџи за мастило

  PG-545XL (XL мастило со црн пигмент)


  CL-546XL (XL бои)

ПОТРОШУВАЧКА НА МАСТИЛО

 • BK (мастило со црн пигмент)

  Стандардно: 180 страници од документ


  Изборно XL: 400 страници од документ

 • CL (бои - CMY)

  Стандардно: 180 страници од документ


  Изборно XL: 300 страници од документ

 • Стандарди за тестирање

  ISO/IEC 24711 за страници во боја од A4 документи


  Вредностите се добиени со континуирано печатење

ПОДДРШКА ЗА ХАРТИЈА

 • Видови на хартија

  Обична хартија


  Пликови (DL, COM10)


  Plus Glossy II (PP-201) од Canon


  Сјајна за "секојдневна употреба" од Canon (GP-501)

 • Максимален внес на хартија

  Макс. 60 листови обична хартија


  Макс. 10 листови фото-хартија

 • Големини на хартија

  Обична хартија: A4, A5, B5, писмо, правни


  Фото-хартија: 13x18 см, 10x15 см

 • Тежина на хартија

  Обична хартија: 64 - 105 г/м²


  Фото-хартија од Canon до 275 г/м² (PP-201)

ИНТЕРФЕЈС

ПОВРЗУВАЊЕ

 • Поврзување со кабел

  Hi-Speed USB

 • Безжично поврзување

  Не е достапно

СОФТВЕР

 • Поддржани оперативни системи

  Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista SP1 и SP2 / XP SP3 32-битен


  Mac OS X v10.6.8 или понов

 • Поддржани системи за мобилни уреди

  Windows RT

 • Минимални системски предуслови

  Windows: Internet Explorer 8, поврзување на интернет или CD-ROM


  Mac: Safari 5 и поврзување на интернет


  Екран: 1024 x 768 XGA

 • Вклучен софтвер

  Драјвер за печатач


  My Image Garden


  Брзо мени


  Easy-WebPrint EX (дополнителна компонента за IE8 или понова верзија)

ФИЗИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Димензии (Ш x Д x В)

  426 x 235 x 134 мм

 • Тежина

  Прибл. 2,3 кг

 • Извор на напојување со енергија

  AC 100-240V, 50/60Hz

 • Потрошувачка на енергија

  Исклучено: прибл. 0,5 W


  Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 0,8 W


  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 0,8 W


  Време за премин во режим на подготвеност: 2 минути


  Печатење: прибл. 8 W ¹

Operating Humidity

 • Препорачани работни услови

  Температура: 15-30°C


  Влажност: 10-80%RH (без кондензација)

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За повеќе информации погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За повеќе информации погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

 1. ¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи

 2. ¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

 3. ¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

 4. ¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на обична хартија со големина A4 со користење на зададените подесувања.

 5. ¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи

 6. ¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

 7. ¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

 8. ¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на обична хартија со големина A4 со користење на зададените подесувања.