Печатачи за во домот

Canon PIXMA iX6850

Спецификации

Спецификации

 • Глава на печатач со врвен фото-лабораториски квалитет

 • Променете го само мастилото кое се потрошило

 • Печатење на големини до A3+ (329x483mm)

 • Безжично користење и споделување

 • Апликација Canon PRINT

 • Можност за поврзување на таблет уред и smartphone уред

 • Изборни мастила за голема потрошувачка

 • Деловни шаблони кои може да се преземат

Детални спецификации

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

 • Резолуција на печатење

  До 9600¹ x 2400 dpi

 • Технологија за печатење

  5 индивидуални мастила (PGBK, BK, C, M, Y)


  Инк-џет FINE глава за печатење со големина на капка мастило од 1pl (мин.)


  ChromaLife100+ мастила

 • Брзина на црно-бело печатење

  Прибл. 14,5 слики/мин.¹

 • Брзина на печатење во боја

  Прибл. 10,4 слики/мин.¹

 • Брзо печатење на фотографии

  Без рабови 10x15 см: прибл. 36 секунди¹


  A3+ со рабови: прибл. 120 секунди¹

 • Печатење без рабови

  Да (A3+, A3, A4, писма, LDR, 25x30 см, 20x25 см, 13x18 см, 10x15 см)

 • Двострано печатење

  Рачно користење

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНЕР

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОПИР

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ФАКС

КОМПАТИБИЛНИ МАСТИЛА

 • Стандардни картриџи за мастило

  PGI-550PGBK (мастило со црн пигмент)


  CLI-551BK (црна)


  CLI-551C (цијан)


  CLI-551M (магента)


  CLI-551Y (жолта)

 • Изборни XL картриџи за мастило

  PGI-555PGBK XXL (XXL мастило со црн пигмент)


  PGI-550PGBK XL (XL мастило со црн пигмент)


  CLI-551BK XL (XL црна боја)


  CLI-551C XL (XL цијан)


  CLI-551M XL (XL магента)


  CLI-551Y XL (XL жолта боја)

ПОТРОШУВАЧКА НА МАСТИЛО

 • PBK (мастило со црн пигмент)

  Стандардно: 375 страници од документ или 2.390 фотографии


  Изборно XL: 620 страници од документ или 4.720 фотографии


  Изборно XXL: 1.000 страници од документ или 7.685 фотографии

 • BK (црна боја)

  Стандардно: 1.645* страници од документ или 384 фотографии


  Изборно XL: 5.000* страници од документ или 845 фотографии

 • C (цијан)

  Стандардно: 337 страници од документ или 125 фотографии


  Изборно XL: 700 страници од документ или 283 фотографии

 • M (магента)

  Стандардно: 324 страници од документ или 138 фотографии


  Изборно XL: 670 страници од документ или 340 фотографии

 • Y (жолта)

  Стандардно: 331 страница од документ, 120 фотографии


  Изборно XL: 700 страници од документ, 293 фотографии

 • Комбинација (CMY во просек)

  Стандардно CMY: 331 страници од документ или 127 фотографии


  Изборно XL CMY: 690 страници од документ или 303 фотографии

 • Стандарди за тестирање

  ISO/IEC 24711 за страници во боја од A4 документи


  ISO/IEC 29102 за фотографии во боја од 10x15cm без рабови


  Вредностите се добиени со континуирано печатење


  * Проценета потрошувачка на додаток

ПОДДРШКА ЗА ХАРТИЈА

 • Видови на хартија

  Обична хартија


  Пликови (DL, COM10)


  Pro Platinum (PT-101) од Canon


  Pro Luster (LU-101) од Canon


  Plus Glossy II (PP-201) од Canon


  Plus Semi-gloss (SG-201) од Canon


  Сјајна за "секојдневна употреба" од Canon (GP-501)


  Matte (MP-101) од Canon


  Хартија за висока резолуција (HR-101N) од Canon


  Фото-налепници (PS-101) од Canon


  Печатење на маички од Canon (TR-301)

 • Максимален внес на хартија

  Макс. 150 листови обична хартија


  Макс. 20 листови фото-хартија

 • Големини на хартија

  A3+, A3, A4, A5, B4, B5, писма, правни, LDR, 25x30 см, 20x25 см, 13x18 см, 10x15 см

 • Тежина на хартија

  Обична хартија: 64 - 105 г/м²


  Фото-хартија од Canon до 300 г/м² (PT-101)

ИНТЕРФЕЈС

 • Поврзување со кабел

  Hi-Speed USB


  Етернет: 10/100Mbps (автоматско префрлување)

 • Безжично поврзување

  Wi-Fi IEEE802.11 b/g/n¹


  Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz

 • Поддршка за апликации

  Апликација Canon PRINT¹


  Apple AirPrint


ПОВРЗУВАЊЕ

СОФТВЕР

 • Поддржани оперативни системи

  Windows 10 (32 и 64-битен)


  Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista SP1 и SP2 / XP SP3 32-битен


  Mac OS X v10.6.8 или понов

 • Поддржани системи за мобилни уреди

  iOS (апликација Canon PRINT, AirPrint)


  Android (апликација Canon PRINT)


  Windows RT

 • Минимални системски предуслови

  Windows: Internet Explorer 8, поврзување на интернет или CD-ROM


  Mac: Safari 5 и поврзување на интернет


  Екран: 1024 x 768 XGA

 • Вклучен софтвер

  Драјвер за печатач


  My Image Garden


  Брзо мени


  Easy-WebPrint EX (дополнителна компонента за IE8 или понова верзија)

ФИЗИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Димензии (Ш x Д x В)

  584 x 310 x 159 мм

 • Тежина

  8,1 кг

 • Извор на напојување со енергија

  AC 100-240V, 50/60Hz

 • Потрошувачка на енергија

  Исклучено: прибл. 0,3 W


  Режим на подготвеност (поврзување со PC преку Wi-Fi): прибл. 2,0 W


  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 2,4 W


  Време за премин во режим на подготвеност: 2 минути


  Печатење: прибл. 24 W¹

 • Ниво на акустичен шум

  Прибл. 44,0 dB(A)¹

Operating Humidity

 • Препорачани работни услови

  Температура: 15-30°C


  Влажност: 10-80%RH (без кондензација)

 • Работен циклус

  до 12.000 страници / месечно

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За повеќе информации погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За повеќе информации погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

 1. ¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/9600 инчи.

 2. ¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

 3. ¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

 4. ¹ Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија плус сјајна II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот. A3+ со рабови: слика од 11x14" (28x35 см) на хартија со A3+ големина.

 5. ¹ Фреквентен опсег на Wi-Fi: 2,4GHz, Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка.

 6. ¹ Апликацијата Canon PRINT е бесплатна апликација од Canon за паметни телефони и таблет-уреди. Не е достапно во одредени земји или региони.

 7. ¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на обична хартија со големина A3 со користење на зададените подесувања.

 8. ¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15 см фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.

 9. ¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/9600 инчи.

 10. ¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

 11. ¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

 12. ¹ Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија плус сјајна II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот. A3+ со рабови: слика од 11x14" (28x35 см) на хартија со A3+ големина.

 13. ¹ Фреквентен опсег на Wi-Fi: 2,4GHz, Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка.

 14. ¹ Апликацијата Canon PRINT е бесплатна апликација од Canon за паметни телефони и таблет-уреди. Не е достапно во одредени земји или региони.

 15. ¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на обична хартија со големина A3 со користење на зададените подесувања.

 16. ¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15 см фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.