Печатачи за во домот

Canon PIXMA MG2950

Спецификации

Спецификации

 • Практична и едноставна замена
 • Печатење на фотографии со висока резолуција
 • Неверојатно мали капки мастило за прецизно печатење
 • Изборни мастила за голема потрошувачка
 • Безжично користење и споделување
 • Печатете директно од Cloud
 • Апликација Canon PRINT
 • Се вклучува кога ќе започнете да печатите

Детални спецификации

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

 • Функции

  Wi-Fi, печатење, копирање, скенирање, Cloud

ПРЕГЛЕД

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

 • Резолуција на печатење

  До 4800¹ x 600 dpi

 • Технологија за печатење

  2 FINE картриџи (црн и во боја)


  Инк-џет систем со големина на капка мастило од 2pl (мин.)

 • Брзина на црно-бело печатење

  Прибл. 8,0 слики/мин.¹

 • Брзина на печатење во боја

  Прибл. 4,0 слики/мин.¹

 • Печатење без рабови

  Не е достапно

 • Двострано печатење

  Рачно користење

КАРТРИЏИ И ПОТРОШУВАЧКА

 • Стандардни картриџи за мастило

  PG-545 (црна)


  CL-546 (бои)

 • Изборни XL картриџи за мастило

  PG-545XL (црна)


  CL-546XL (бои)

 • Потрошувачка на картриџи (обична хартија)

  Печатење на A4 документи во боја¹


  Црна боја: 180 страници


  Црна боја XL: 400 страници


  Бои: 180 страници


  Бои XL: 300 страници

 • Видови на хартија

  Обична хартија


  Пликови


  Фото-хартија плус сјајна II (PP-201)


  Сјајна фото-хартија за "секојдневна употреба" (GP-501)

 • Максимален внес на хартија

  Заден фах: макс. 60 листови (обична хартија)

 • Големини на хартија

  Обична хартија: A4, A5, B5, писма, извршни


  Фото-хартија: 10x15cm, 13x18cm


  Пликови: DL, COM10

 • Тежина на хартија

  Обична хартија: 64 - 105 г/м²


  Фото-хартија од Canon: до 275 g/m²

 • Тип на скенер

  CIS скенер со рамно лежиште за фотографии и документи

 • Резолуција на скенер (оптичка)

  600 x 1200 dpi¹

 • Брзина на скенирање на A4

  Прибл. 14 сек.¹

 • Длабочина на скенирање (влез / излез)

  Во боја: 48 бита / 24 бита


  Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита

 • Максимална големина на документ

  216 x 297 mm

 • Брзина на копирање

  sFCOT: прибл. 31 сек.¹


  sESAT: прибл. 1,6 слики/мин.¹

 • Повеќекратно копирање

  21 копии (макс.)

 • Функции за копирање

  Копирање на документи (обична хартија)

 • Големина на документи

  Макс. Површина на копирање од прибл. 203 x 277mm


  (A4 со долна маргина на печатење од 17mm)

 • Тип на интерфејс - PC / Mac

  Hi-Speed USB (приклучок B)


  Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n


  Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка


  Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz

 • Тип на интерфејс - друго

  PIXMA Cloud Link


  Апликација Canon PRINT


  Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)


  Google Cloud Print


  Режим на пристапна точка


  PictBridge (WLAN)

 • Поддржани оперативни системи

  Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista SP1 и SP2 / XP SP3 32-битен


  Mac OS X v10.6.8 или понова

 • Поддржани системи за мобилни уреди

  iOS


  Android


  Windows RT

 • Минимални системски предуслови

  Windows: простор на хард диск од 3GB, Internet Explorer 8


  Mac: интернет врска, простор на хард диск од 1,5GB, Safari 5


  Екран: 1024 x 768 XGA

 • Вклучен софтвер

  MP Driver со Scanning Utility


  My Image Garden со печатење од Full HD видео записи¹


  Брзо мени


  Easy-WebPrint EX (преземете)²

 • Тежина

  Прибл. 3,5 kg

 • Димензии (Ш x Д x В)

  426 x 306 x 145mm

 • Ниво на акустичен шум

  Прибл. 46,5 dB¹

 • Препорачани работни услови

  Температура: 15-30°C


  Влажност: 10-80%RH (без кондензација)

 • Извор на напојување со енергија

  AC 100-240V, 50/60Hz

 • Потрошувачка на енергија

  Исклучено: прибл. 0,3 W


  Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 1,6 W (исклучена лампа за скенирање)


  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,6 W (исклучена лампа за скенирање)


  Време за премин во режим на подготвеност: 7 минути


  Копирање: прибл. 11 W¹

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

 1. ¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи

 2. ¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

 3. ¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

 4. ¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

 5. ¹ Брзината на скенирање на документи во боја се мери според ISO/IEC 24735 анекс C тест табела A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот.

 6. ¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, максималната големина на скенирањето е ограничена.

 7. ¹ Брзината за копирање на документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.

 8. ¹ Софтверот за печатењето од Full HD видео записи е достапен за MOV и MP4 видео фајлови снимени со одредени дигитални фотоапарати и видео камери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видео записот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).


  ² За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 8 или понов

 9. ¹ При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.

 10. ¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15 см фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.