Печатачи за во домот

Canon Серија PIXMA MG3050

Спецификации

Спецификации

 • Безжично користење и споделување

 • Апликација Canon PRINT

 • Изборни мастила за голема потрошувачка

 • Печатете директно од Cloud

 • Поддршка за квадратни медиуми

 • Практична и едноставна замена

 • Се вклучува кога ќе започнете да печатите

Детални спецификации

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

 • Броеви на модели

  PIXMA MG3050 (ЦРНА БОЈА)


  PIXMA MG3053 (СИНА/БЕЛА БОЈА)


  PIXMA MG3052 (СИВА БОЈА)


  PIXMA MG3051 (БЕЛА БОЈА)¹

 • Функции

  Wi-Fi, печатење, копирање, скенирање, Cloud

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

 • Резолуција на печатење

  До 4800¹ x 600 dpi

 • Технологија за печатење

  2 FINE картриџи (црн и во боја)

 • Брзина на црно-бело печатење

  Прибл. 8,0 слики/мин.¹

 • Брзина на печатење во боја

  Прибл. 4,0 слики/мин.¹

 • Печатење без рабови

  Не е достапно

 • Двострано печатење

  Рачно користење

КАРТРИЏИ И ПОТРОШУВАЧКА

 • Стандардни картриџи за мастило

  PG-545 (црна)


  CL-546 (бои)

Standard Ink Cartridges

 • Изборни XL картриџи за мастило

  PG-545XL (црна)


  CL-546XL (бои)

 • Потрошувачка на картриџи (обична хартија)

  Печатење на A4 документи во боја¹


  Црна боја: 180 страници


  Црна боја XL: 400 страници


  Бои: 180 страници


  Бои XL: 300 страници

ПОДДРШКА ЗА ХАРТИЈА

 • Видови на хартија

  Обична хартија


  Пликови


  Фото-хартија плус сјајна II (PP-201)


  Сјајна фото-хартија за "секојдневна употреба" (GP-501)

 • Максимален внес на хартија

  Заден фах: макс. 60 листови (обична хартија)

 • Големини на хартија

  Обична хартија: A4, A5, B5, писма, извршни


  Фото-хартија: 10x15cm, 13x13cm, 13x18cm


  Пликови: DL, COM10

 • Тежина на хартија

  Обична хартија: 64 - 105 г/м²


  Фото-хартија од Canon: до 275 g/m²

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНЕР

 • Тип на скенер

  CIS скенер со рамно лежиште за фотографии и документи

 • Резолуција на скенер (оптичка)

  600 x 1200 dpi¹

 • Брзина на скенирање на A4

  Прибл. 14 сек.¹

 • Длабочина на скенирање (влез / излез)

  Во боја: 48 бита / 24 бита


  Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита

 • Максимална големина на документ

  216 x 297 mm

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОПИР

 • Брзина на копирање

  sFCOT: прибл. 28 сек.¹


  sESAT: прибл. 2,1 слики/мин.¹

 • Повеќекратно копирање

  21 копии (макс.)

 • Функции за копирање

  Копирање на документи (обична хартија)

 • Големина на документи

  Макс. Површина на копирање од прибл. 203 x 277mm


  (A4 со долна маргина на печатење од 17mm)

ИНТЕРФЕЈС

 • Тип на интерфејс - PC / Mac

  Hi-Speed USB (приклучок B)


  Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n


  Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка


  Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz


  Погледнете во упатството за користење за да ги дознаете инструкциите за активирање/деактивирање на безжичниот LAN.

 • Тип на интерфејс - друго

  PIXMA Cloud Link


  Апликација PRINT Inkjet/SELPHY од Canon


  Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)


  Google Cloud Print


  Режим на пристапна точка


  WLAN PictBridge

СОФТВЕР

 • Поддржани оперативни системи

  Windows 10


  Windows 8.1 (вклучувајќи го и Windows 8.1 Update), Windows 8


  Windows 7, Windows 7 SP1


  Windows Vista SP2


  Забелешка: за Windows е потребен .NET Framework 4.5.2 или 4.6


  Mac OS X v10.8.5 - OS X v10.11

 • Поддржани системи за мобилни уреди

  iOS, Android, Windows RT, Windows 10 Mobile

 • Минимални системски предуслови

  Windows: простор на дискот од 3,1 GB, Internet Explorer 8


  Mac: интернет врска, простор на хард диск од 1,5GB, Safari 5


  Екран: 1024 x 768 XGA

 • Вклучен софтвер

  MP Driver со Scanning Utility


  My Image Garden со печатење од Full HD видео записи¹


  Брзо мени


  Easy-WebPrint EX (преземете)²

ФИЗИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Тежина

  прибл. 3,5kg

 • Димензии (Ш x Д x В)

  прибл. 426 x 306 x 145 mm

 • Ниво на акустичен шум

  прибл. 46,5dB(A)¹

 • Препорачани работни услови

  Температура: 15-30°C


  Влажност: 10-80%RH (без кондензација)

 • Извор на напојување со енергија

  AC 100-240V, 50/60Hz

 • Потрошувачка на енергија

  Исклучено: прибл.


  0,2W


  Режим на подготвеност (поврзување со PC преку безжичен LAN): прибл. 1,6W (исклучена лампа за скенирање)


  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,6W (исклучена лампа за скенирање)


  Време за премин во режим на подготвеност: 7 минути


  Копирање: прибл. 10W¹

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

ðƒð¥ÐéÐÇð¥ÐêÐâð▓ð░Ðçð║ð░Ðéð░ ð¢ð░ ð╝ð░ÐüÐéð©ð╗ð¥Ðéð¥ ð╝ð¥ðÂðÁ ð┤ð░ ÐüðÁ ð╝ðÁð¢Ðâð▓ð░ ð▓ð¥ ðÀð░ð▓ð©Ðüð¢ð¥ÐüÐé ð¥ð┤ ð┐ðÁÐçð░ÐéðÁð¢ð©ÐéðÁ ÐéðÁð║ÐüÐéð¥ð▓ð©/Ðäð¥Ðéð¥ð│ÐÇð░Ðäð©ð©, ð║ð¥ÐÇð©ÐüÐéðÁð¢ð©ð¥Ðé ð░ð┐ð╗ð©ð║ð░Ðåð©Ðüð║ð© Ðüð¥ÐäÐéð▓ðÁÐÇ, ÐÇðÁðÂð©ð╝ð¥Ðé ð¢ð░ ð┐ðÁÐçð░ÐéðÁÐÜðÁ ð© Ðéð©ð┐ð¥Ðé ð¢ð░ ð║ð¥ÐÇð©ÐüÐéðÁð¢ð░ Ðàð░ÐÇÐéð©Ðÿð░.; ðùð░ ð©ð¢Ðäð¥ÐÇð╝ð░Ðåð©ð© ð▓ð¥ ð▓ÐÇÐüð║ð░ Ðüð¥ ð┐ð¥ÐéÐÇð¥ÐêÐâð▓ð░Ðçð║ð░Ðéð░ ð┐ð¥ð│ð╗ðÁð┤ð¢ðÁÐéðÁ ð¢ð░ www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

 1. ¹ Некои бои може да бидат недостапни во вашиот регион.

 2. ¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи

 3. ¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

 4. ¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

 5. ¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

 6. ¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, максималната големина на скенирањето е ограничена.

 7. ¹ Брзината на скенирање документи во боја се мери според ISO/IEC 29183 Target A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот. Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

 8. ¹ Брзината за копирање на документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.

 9. ¹ Софтверот за печатењето од Full HD видео записи е достапен за MOV и MP4 видео фајлови снимени со одредени дигитални фотоапарати и видео камери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видео записот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).


  ² За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 8 или понов

 10. ¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15 см фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.

 11. ¹ При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.