Печатачи за во домот

Canon PIXMA MG6650

Спецификации

Спецификации

 • Променете го само мастилото кое се потрошило

 • Голем екран на допир

 • Изборни мастила за голема потрошувачка

 • Безжично користење и споделување

 • Печатење и скенирање кон Cloud услуги

 • Вграден читач на картички

 • Апликација PIXMA Printing Solutions

 • Брзо поврзување со поддршка за NFC

Детални спецификации

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

 • Функции

  Безжично печатење, копирање, скенирање, Cloud Link

ПРЕГЛЕД

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

 • Резолуција на печатење

  До 4800¹ x 1200 dpi

 • Технологија за печатење

  5 одделни резервоари за мастило (PGBK, BK, C, M, Y)


  Инк-џет FINE глава за печатење со големина на капка мастило од 2pl (мин.)


  ChromaLife100+ мастила

 • Брзина на црно-бело печатење

  Прибл. 15,0 слики/мин.¹

 • Брзина на печатење во боја

  Прибл. 9,7 слики/мин¹

 • Брзо печатење на фотографии

  Без рабови 10x15cm: прибл. 44 секунди¹

 • Печатење без рабови

  Да (A4, писма, 20x25cm, 13x18cm, 10x15cm)

 • Двострано печатење

  Автоматско двострано печатење (A4, писма - обична хартија)

КАРТРИЏИ И ПОТРОШУВАЧКА

 • Стандардни картриџи за мастило

  5 одделни резервоари за мастило


  PGI-550PGBK (мастило со црн пигмент)


  CLI-551BK (црна)


  CLI-551C (цијан)


  CLI-551M (магента)


  CLI-551Y (жолта)

 • Изборни XL картриџи за мастило

  XL резервоари за мастило за голема потрошувачка


  PGI-550PGBK XL (мастило со црн пигмент)


  CLI-551BK XL (црна)


  CLI-551C XL (цијан)


  CLI-551M XL (магента)


  CLI-551Y XL (жолта)

 • Потрошувачка на картриџи (обична хартија)

  A4 документ во боја¹


  Мастило со црн пигмент: 300 страници


  Мастило со црн пигмент XL: 500 страници


  Црна боја: 1795* страници


  Црна боја XL: 5565* страници


  Цијан: 345 страници


  Цијан XL: 715 страници


  Магента: 306 страници


  Магента XL: 645 страници


  Жолта боја: 347 страници


  Жолта боја XL: 715 страници


  * Проценета потрошувачка на додаток

 • Потрошувачка на картриџи (печатење фотографии)

  10x15cm фотографија¹


  Мастило со црн пигмент: 2405* фотографии


  Мастило со црн пигмент XL: 4945* фотографии


  Црна боја: 376* фотографии


  Црна боја XL: 810* фотографии


  Цијан: 125 фотографии


  Цијан XL: 285 фотографии


  Магента: 131 фотографии


  Магента XL: 310 фотографии


  Жолта боја: 127 фотографии


  Жолта боја XL: 286 фотографии


  * Проценета потрошувачка на додаток

Testing standards

 • Видови на хартија

  Обична хартија


  Пликови


  Pro Platinum (PT-101) од Canon


  Pro Luster (LU-101) од Canon


  Plus Glossy II (PP-201) од Canon


  Plus Semi-gloss (SG-201) од Canon


  "Секојдневна употреба" од Canon (GP-501)


  Matte (MP-101) од Canon


  Хартија за висока резолуција (HR-101N) од Canon


  Фото-налепници (PS-101) од Canon


  Печатење на маички од Canon (TR-301)

 • Максимален внес на хартија

  Преден фах: макс. 100 листови (обична хартија)

 • Големини на хартија

  A4, A5, B5, 10x15cm, 13x18cm, 20x25cm, пликови (DL, COM10), писма, правни

 • Paper Weight

  Обична хартија: 64 - 105 г/м²


  Фото-хартија од Canon: до 300 g/m²

Software Included

 • Тип на скенер

  CIS скенер со рамно лежиште за фотографии и документи

 • Резолуција на скенер (оптичка)

  1200 x 2400 dpi¹

 • Брзина на скенирање на A4

  Прибл. 14 сек.¹

 • Длабочина на скенирање (влез / излез)

  Во боја: 48 бита / 24 бита


  Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита

 • Maximum Document Size

  216 x 297 mm

 • Брзина на копирање

  sFCOT: прибл. 18 сек.¹


  sESAT: прибл. 7,7 слики/мин.¹

 • Повеќекратно копирање

  1-99 копии

 • Функции за копирање

  Копирање на документи, копирање на фотографии, копирање без рабови, 2-страно копирање, 2-на-1 и 4-на-1 копирање, копирање со бришење рамка

 • Copy Zoom

  25 - 400% (во чекори на зголемување од 1%)


  Вклопување на цела страница


  A5 во A4, B5 во A4, A4 во A5 и A4 во B5

 • Тип и големина на екран

  Екран на допир од 7,5cm

 • Јазици на екран

  Можност за избор на 30 јазици:


  Англиски, Германски, Француски, Италијански, Шпански, Холандски, Португалски, Норвешки, Шведски, Дански, Фински, Руски, Чешки, Унгарски, Полски, Словенечки, Турски, Грчки, Словачки, Естонски, Латвиски, Литвански, Украински, Романски, Бугарски, Јапонски, едноставен Кинески, традиционален Кинески, Корејски, Индонезиски

 • Тип на интерфејс - PC / Mac

  Hi-Speed USB (приклучок B)


  Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n


  Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка

 • Тип на интерфејс - друго

  PIXMA Touch & Print (NFC - пасивна ознака)


  PIXMA Cloud Link


  Апликација PIXMA Printing Solutions


  Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)


  Google Cloud Print


  Apple AirPrint


  Печатење од е-mail


  Режим на пристапна точка


  WLAN PictBridge


  Отвори за мемориски картички

 • Compatible Memory Cards

  SD картичка, SDHC картичка, Memory Stick Duo, Memory Stick PRO Duo, Memory Stick Micro*, мини SD картичка*, микро SD картичка*, мини SDHC картичка*, микро SDHC картичка*


  *Користење на препорачаниот адаптер - не се испорачува

 • Поддржани оперативни системи

  Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista SP1 и SP2 / XP SP3 32-битен


  Mac OS X v10.6.8 или понова

 • Поддржани системи за мобилни уреди

  iOS


  Android


  Windows RT

 • Минимални системски предуслови

  Windows: простор на хард диск од 3GB, Internet Explorer 8


  Mac: интернет врска, простор на хард диск од 1,5GB, Safari 5


  Екран: 1024 x 768 XGA

 • Software Included

  MP Driver со Scanning Utility


  My Image Garden со печатење од Full HD видео записи¹


  Брзо мени


  Easy-WebPrint EX (преземете)²

 • Тежина

  Прибл. 6,4 kg

 • Димензии (Ш x Д x В)

  455 x 369 x 148mm

 • Ниво на акустичен шум

  Прибл. 42,5 dB¹

 • Препорачани работни услови

  Температура: 15-30°C


  Влажност: 10-80%RH (без кондензација)

 • Извор на напојување со енергија

  AC 100-240V, 50/60Hz

 • Power Consumption

  Исклучено: прибл. 0,2 W


  Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 0,9 W (исклучена лампа за скенирање)


  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 2,0 W (исклучена лампа за скенирање)


  Време за премин во режим на подготвеност: 7 минути


  Копирање: прибл. 12 W¹

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

 1. ¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи

 2. ¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

 3. ¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

 4. ¹ Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија плус сјајна II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.

 5. ¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

 6. ¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

 7. ¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, максималната големина на скенирањето е ограничена.

 8. ¹ Брзината за копирање на документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.

 9. ¹ При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.

 10. ¹ Софтверот за печатењето од Full HD видео записи е достапен за MOV и MP4 видео фајлови снимени со одредени дигитални фотоапарати и видео камери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видео записот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).


  ² За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 8 или понов

 11. ¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15 см фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.

 12. ¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи

 13. ¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

 14. ¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

 15. ¹ Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија плус сјајна II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.

 16. ¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

 17. ¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

 18. ¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, максималната големина на скенирањето е ограничена.

 19. ¹ Брзината за копирање на документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.

 20. ¹ При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.

 21. ¹ Софтверот за печатењето од Full HD видео записи е достапен за MOV и MP4 видео фајлови снимени со одредени дигитални фотоапарати и видео камери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видео записот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).


  ² За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 8 или понов

 22. ¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15 см фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.