Печатачи за во домот

Canon PIXMA MG7150

Спецификации

Спецификации

 • Променете го само мастилото кое се потрошило

 • Изборни мастила за голема потрошувачка

 • Автоматско двострано печатење

 • Безжично користење и споделување

 • Апликација PIXMA Printing Solutions

 • Можност за поврзување на таблет уред и smartphone уред

 • Печатете директно од Cloud

 • Вграден читач на картички

 • Печатете директно на дискови

 • Екран на допир кој е едноставен за користење

 • Голем екран на допир

 • Се вклучува кога ќе започнете да печатите

Детални спецификации

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

 • Функции

  Безжично печатење, копирање, скенирање, Cloud Link

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

 • Резолуција на печатење

  До 9600¹ x 2400 dpi

 • Технологија за печатење

  6 одделни резервоари за мастило (PGBK, BK, C, M, Y, GY)


  Инк-џет FINE глава за печатење со големина на капка мастило од 1pl (мин.)


  ChromaLife100+ мастила

 • Брзина на црно-бело печатење

  Прибл. 15,0 слики/мин.¹

 • Брзина на печатење во боја

  Прибл. 10,0 слики/мин.¹

 • Брзо печатење на фотографии

  Без рабови 10x15cm: прибл. 21 секунди¹

 • Печатење без рабови

  Да (A4, писма, 20x25cm, 13x18cm, 10x15cm)

 • Двострано печатење

  Автоматско двострано печатење (A4, A5, B5, писма)

 • Direct Disc Printing

  Да (вклучен софтвер)

КАРТРИЏИ И ПОТРОШУВАЧКА

 • Стандардни картриџи за мастило

  6 одделни резервоари за мастило


  PGI-550PGBK (мастило со црн пигмент)


  CLI-551BK (црна)


  CLI-551C (цијан)


  CLI-551M (магента)


  CLI-551Y (жолта)


  CLI-551GY (сива)

 • Изборни XL картриџи за мастило

  XL резервоари за мастило за голема потрошувачка


  PGI-550PGBK XL (мастило со црн пигмент)


  CLI-551BK XL (црна)


  CLI-551C XL (цијан)


  CLI-551M XL (магента)


  CLI-551Y XL (жолта)


  CLI-551GY XL (сива)

 • Ink Tanks Yield (Plain paper)

  A4 документ во боја¹


  Мастило со црн пигмент: 300 страници


  Мастило со црн пигмент XL: 500 страници


  Црна боја: 1105* страници


  Црна боја XL: 4425* страници


  Цијан: 304 страници


  Цијан XL: 665 страници


  Магента: 298 страници


  Магента XL: 660 страници


  Жолта боја: 330 страници


  Жолта боја XL: 685 страници


  Сива боја: 780* страници


  Сива боја XL: 3350* страници


  * Проценета потрошувачка на додаток

 • Ink Tanks Yield (Photo print)

  10x15cm фотографија¹


  Мастило со црн пигмент: 3050* фотографии


  Мастило со црн пигмент XL: 3900* фотографии


  Црна боја: 495* фотографии


  Црна боја XL: 1125* фотографии


  Цијан: 168 фотографии


  Цијан XL: 369 фотографии


  Магента: 168 фотографии


  Магента XL: 369 фотографии


  Жолта боја: 168 фотографии


  Жолта боја XL: 359 фотографии


  Сива боја: 125 фотографии


  Сива боја XL: 275 фотографии


  * Проценета потрошувачка на додаток

ПОДДРШКА ЗА ХАРТИЈА

 • Видови на хартија

  Обична хартија


  Пликови


  Pro Platinum (PT-101) од Canon


  Pro Luster (LU-101) од Canon


  Plus Glossy II (PP-201) од Canon


  Plus Semi-gloss (SG-201) од Canon


  "Секојдневна употреба" од Canon (GP-501)


  Matte (MP-101) од Canon


  Хартија за висока резолуција (HR-101N) од Canon


  Фото-налепници (PS-101) од Canon


  Печатење на маички од Canon (TR-301)


  Друга хартија за фина уметност


  Дискови со можност за печатење

 • Максимален внес на хартија

  Долна касета: макс. 125 листови (обична хартија)


  Горна касета: макс. 20 листови (фото хартија)


  Фах за директно печатење на диск: 1 CD, DVD или Blu-Ray диск со можност за печатење

 • Големини на хартија

  Долна касета: A4, A5, B5, писма, правни, пликови (DL големина или комерцијални 10), 20x25cm


  Горна касета: 10x15cm, 13x18cm

 • Тежина на хартија

  Долна касета: обична хартија 64 - 105 g/m², фото-хартија од Canon до 300 g/m²


  Горна касета: фото-хартија од Canon до 300 g/m²

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНЕР

 • Тип на скенер

  CIS скенер со рамно лежиште за фотографии и документи

 • Резолуција на скенер (оптичка)

  2400 x 4800 dpi¹

 • Брзина на скенирање на A4

  Прибл. 14 секунди¹

 • Длабочина на скенирање (влез / излез)

  Во боја: 48 бита / 24 бита


  Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита

 • Максимална големина на документ

  216 x 297 mm

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОПИР

 • Брзина на копирање

  sFCOT: прибл. 14 секунди¹


  sESAT: прибл. 7,7 слики/мин.¹

 • Повеќекратно копирање

  1-99 копии

 • Функции за копирање

  Копирање на документи, копирање на фотографии, копирање без рабови, 2-страно копирање, 2-на-1 и 4-на-1 копирање, копирање со бришење рамка, копирање етикета на диск

 • Зумирање на копија

  25 - 400% (во чекори на зголемување од 1%)


  Вклопување на цела страница


  A5 во A4, B5 во A4, A4 во A5 и A4 во B5

ИНТЕРФЕЈС

 • Тип и големина на екран

  Екран на допир од 8,8cm со панел со интелигентен систем на допир

 • Јазици на екран

  Можност за избор на 30 јазици:


  Англиски, Германски, Француски, Италијански, Шпански, Холандски, Португалски, Норвешки, Шведски, Дански, Фински, Руски, Чешки, Унгарски, Полски, Словенечки, Турски, Грчки, Словачки, Естонски, Латвиски, Литвански, Украински, Романски, Бугарски, Јапонски, едноставен Кинески, традиционален Кинески, Корејски, Индонезиски

 • Тип на интерфејс - PC / Mac

  Hi-Speed USB (приклучок B)


  Етернет: 10/100Mbps (автоматско префрлување)


  Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n


  Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка

 • Тип на интерфејс - друго

  PIXMA Cloud Link


  Апликација PIXMA Printing Solutions


  Google Cloud Print


  Apple AirPrint


  Печатење од е-mail


  Режим на пристапна точка


  WLAN PictBridge


  Отвори за мемориски картички

 • Compatible Memory Cards

  Compact Flash, Microdrive, SD картичка, SDHC картичка, Memory Stick Duo, Memory Stick PRO Duo, xD-Picture Card*, xD-Picture Card Type M*, xD-Picture Card Type H*, Memory Stick Micro*, мини SD картичка*, микро SD картичка*, мини SDHC картичка*, микро SDHC картичка*


  *Користење на препорачаниот адаптер - не се испорачува

СОФТВЕР

 • Поддржани оперативни системи

  Windows 8


  Windows 7


  Windows Vista


  Windows XP SP3 (само 32-битен)


  Mac OS X 10.6.8 или понов

 • Поддржани системи за мобилни уреди

  iOS


  Android


  Windows RT

 • Минимални системски предуслови

  Windows: простор на хард диск од 3GB, Internet Explorer 8


  Mac: интернет врска, простор на хард диск од 1,5GB, Safari 5


  Екран: 1024 x 768 XGA

 • Вклучен софтвер

  MP Driver со Scanning Utility


  My Image Garden со печатење од Full HD видео записи¹


  Брзо мени


  Easy-WebPrint EX (преземете)²

ФИЗИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Тежина

  Прибл. 8,2 kg

 • Димензии (Ш x Д x В)

  466 x 369 x 148mm

 • Ниво на акустичен шум

  Прибл. 44,2 dB¹

 • Работна температура

  5-35°C

 • Работна влажност

  10-90%RH (без кондензација)

 • Извор на напојување со енергија

  AC 100-240V, 50/60Hz

 • Потрошувачка на енергија

  Режим на подготвеност: прибл. 1,0 W (исклучена лампа за скенирање)


  Исклучено: прибл. 0,2 W


  Копирање: прибл. 17 W¹

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

 1. ¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/9600 инчи.

 2. ¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

 3. ¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

 4. ¹ Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија плус сјајна II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.

 5. ¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

 6. ¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, максималната големина на скенирањето е ограничена.

 7. ¹ Брзината на скенирање на документи во боја се мери според ISO/IEC 24735 анекс C тест табела A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот.

 8. ¹ Брзината за копирање на документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.

 9. ¹ Софтверот за печатењето од Full HD видео записи е достапен за MOV и MP4 видео фајлови снимени со одредени дигитални фотоапарати и видео камери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видео записот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).


  ² За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 8 или понов.

 10. ¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15cm фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.

 11. ¹ При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.

 12. ¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

 13. ¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.