Печатачи за во домот

Canon Серија PIXMA MG7750

Спецификации

Спецификации

 • Променете го само мастилото кое се потрошило
 • Изборни мастила за голема потрошувачка
 • Безжично користење и споделување
 • Печатење и скенирање кон Cloud услуги
 • Апликација PRINT Inkjet/SELPHY од Canon
 • Екран на допир кој е едноставен за користење
 • Голем екран на допир
 • Брзо поврзување со поддршка за NFC

Детални спецификации

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

 • Броеви на модели

  MG7750 (ЦРНА БОЈА)


  MG7751 (БЕЛА БОЈА)¹


  MG7752 (ЦРВЕНА БОЈА)¹


  MG7753 (ЗЛАТНА БОЈА)¹

 • Функции

  Безжично / етернет, печатење, копирање, скенирање, Cloud Link

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

 • Резолуција на печатење

  До 9600¹ x 2400 dpi

 • Технологија за печатење

  6 одделни резервоари за мастило (PGBK, BK, C, M, Y, GY)


  Инк-џет FINE глава за печатење со големина на капка мастило од 1pl (мин.)


  ChromaLife100 мастила

 • Брзина на црно-бело печатење

  Прибл. 15,0 слики/мин.¹

 • Брзина на печатење во боја

  Прибл. 10,0 слики/мин.¹

 • Брзо печатење на фотографии

  Без рабови 10x15cm: прибл. 21 секунди¹

 • Печатење без рабови

  Да (A4, писма, 20x25cm, 13x18cm, 10x15cm)

 • Двострано печатење

  Автоматско двострано печатење (A4, A5, B5, писма - обична хартија)

 • Директно печатење на дискови

  Да (вклучен софтвер)

КАРТРИЏИ И ПОТРОШУВАЧКА

 • Стандардни картриџи за мастило

  6 одделни резервоари за мастило


  PGI-570PGBK (мастило со црн пигмент)


  CLI-571BK (црна боја)


  CLI-571C (цијан)


  CLI-571M (магента)


  CLI-571Y (жолта боја)


  CLI-571GY (сива боја)

 • Изборни XL картриџи за мастило

  XL резервоари за мастило за голема потрошувачка


  PGI-570PGBK XL (мастило со црн пигмент)


  CLI-571BK XL (црна боја)


  CLI-571C XL (цијан)


  CLI-571M XL (магента)


  CLI-571Y XL (жолта боја)


  CLI-571GY XL (сива боја)

 • Потрошувачка на резервоари за мастило (обична хартија)

  A4 документ во боја¹


  Мастило со црн пигмент: 300 страници


  Мастило со црн пигмент XL: 500 страници


  Црна боја: 1105* страници


  Црна боја XL: 4425* страници


  Цијан: 311 страници


  Цијан XL: 680 страници


  Магента: 297 страници


  Магента XL: 650 страници


  Жолта боја: 323 страници


  Жолта боја XL: 680 страници


  Сива боја: 780* страници


  Сива боја XL: 3350* страници


  * Проценета потрошувачка на додаток

 • Потрошувачка на резервоари за мастило (печатење фотографии)

  10x15cm фотографија¹


  Мастило со црн пигмент: 3050* фотографии


  Мастило со црн пигмент XL: 3900* фотографии


  Црна боја: 398* фотографии


  Црна боја XL: 895* фотографии


  Цијан: 173 фотографии


  Цијан XL: 375 фотографии


  Магента: 182 фотографии


  Магента XL: 400 фотографии


  Жолта боја: 161 фотографии


  Жолта боја XL: 336 фотографии


  Сива боја: 125 фотографии


  Сива боја XL: 289 фотографии


  * Проценета потрошувачка на додаток

ПОДДРШКА ЗА ХАРТИЈА

 • Видови на хартија

  Обична хартија


  Пликови


  Pro Platinum (PT-101) од Canon


  Pro Luster (LU-101) од Canon


  Plus Glossy II (PP-201) од Canon


  Plus Semi-gloss (SG-201) од Canon


  "Секојдневна употреба" од Canon (GP-501)


  Matte (MP-101) од Canon


  Хартија за висока резолуција (HR-101N) од Canon


  Фото-налепници (PS-101) од Canon


  Печатење на маички од Canon (TR-301)


  Друга хартија за фина уметност


  Дискови со можност за печатење

 • Максимален внес на хартија

  Долна касета: макс. 125 листови (обична хартија)


  Горна касета: макс. 20 листови (фото хартија)


  Фах за директно печатење на диск: 1 CD, DVD или Blu-Ray диск со можност за печатење

 • Големини на хартија

  Долна касета: A4, A5, B5, писма, правни, пликови (DL големина или комерцијални 10), 20x25cm


  Горна касета: 10x15cm, 13x18cm

 • Тежина на хартија

  Долна касета: обична хартија 64 - 105 g/m², фото-хартија од Canon до 300 g/m²


  Горна касета: фото-хартија од Canon до 300 g/m²

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНЕР

 • Тип на скенер

  CIS скенер со рамно лежиште за фотографии и документи

 • Резолуција на скенер (оптичка)

  2400 x 4800 dpi¹

 • Брзина на скенирање на A4

  Прибл. 14 сек.¹

 • Длабочина на скенирање (влез / излез)

  Во боја: 48 бита / 24 бита


  Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита

 • Максимална големина на документ

  216 x 297 mm

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОПИР

 • Брзина на копирање

  sFCOT: прибл. 19 сек.¹


  sESAT: прибл. 7,7 слики/мин.¹

 • Повеќекратно копирање

  99 копии макс.

 • Функции за копирање

  Копирање на документи, копирање на фотографии, копирање без рабови, 2-страно копирање, 2-на-1 и 4-на-1 копирање, копирање со бришење рамка, копирање етикета на диск

 • Зумирање на копија

  25 - 400% (во чекори на зголемување од 1%)


  Вклопување на цела страница


  A5 во A4, B5 во A4, A4 во A5 и A4 во B5

ИНТЕРФЕЈС

 • Тип и големина на екран

  LCD екран од 8,8 cm (TFT во боја/на допир)

 • Јазици на екран

  Можност за избор на 33 јазици: јапонски, англиски (mm и инчи), германски, француски, италијански, шпански, холандски, португалски, норвешки, шведски, дански, фински, руски, чешки, унгарски, полски, словенски, турски, грчки, едноставен кинески, традиционален кинески, корејски, индонезиски, словачки, естонски, латвиски, литвански, украински, романски, бугарски, таи, хрватски, виетнамски

 • Тип на интерфејс - PC / Mac

  Hi-Speed USB (приклучок B)


  Етернет: 10/100Mbps (автоматско префрлување)


  Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n


  Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка

 • Тип на интерфејс - друго

  PIXMA Touch & Print (NFC - активна ознака)


  PIXMA Cloud Link


  Апликација PRINT Inkjet/SELPHY од Canon


  Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)


  Google Cloud Print


  Apple AirPrint


  Wi-Fi Direct


  Режим на пристапна точка


  WLAN PictBridge


  Отвори за мемориски картички


  Mopria (Android)

 • Компатибилни мемориски картички

  SD картичка, SDHC картичка, Memory Stick Duo, Memory Stick PRO Duo, Memory Stick Micro*, мини SD картичка*, микро SD картичка*, мини SDHC картичка*, микро SDHC картичка*


  *Користење на препорачаниот адаптер - не се испорачува

СОФТВЕР

 • Поддржани оперативни системи

  Windows 10


  Windows 8.1 (вклучувајќи го и Windows 8.1 Update), Windows 8


  Windows 7, Windows 7 SP1


  Windows Vista SP2


  Windows XP SP3 (само 32-битен)


  Забелешка: за Windows е потребен .NET Framework 4 или .NET Framework 4.5.


  За Windows XP е потребен XPS Essentials Pack.


  Mac OS X v10.7.5 до Mac OS X v10.10

 • Поддржани системи за мобилни уреди

  iOS


  Android

 • Минимални системски предуслови

  Windows: простор на дискот од 3,1 GB, Internet Explorer 8


  Mac: интернет врска, простор на хард диск од 1,5GB, Safari 5


  Екран: 1024 x 768 XGA

 • Вклучен софтвер

  MP Driver со Scanning Utility


  My Image Garden со печатење од Full HD видео записи¹


  Брзо мени


  Easy-WebPrint EX (преземете)²

ФИЗИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Тежина

  прибл. 7,9 kg

 • Димензии (Ш x Д x В)

  прибл. 435 x 370 x 148 mm

 • Ниво на акустичен шум

  прибл. 43,5 dB(A)¹

 • Препорачани работни услови

  Температура: 15-30°C


  Влажност: 10-80%RH (без кондензација)

 • Извор на напојување со енергија

  AC 100-240V, 50/60Hz

 • Потрошувачка на енергија

  Исклучено: прибл. 0,2 W


  Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 0,9 W (исклучена лампа за скенирање)


  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,6 W (исклучена лампа за скенирање)


  Време за премин во режим на подготвеност: 7 минути


  Копирање: прибл. 15 W¹

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

 1. ¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/9600 инчи

 2. Брзините на печатење документи се просечни вредности добиени од ESAT за тестот за категорија канцеларии за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24734.

 3. Брзините на печатење документи се просечни вредности добиени од ESAT за тестот за категорија канцеларии за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24734.

 4. ¹ Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија плус сјајна II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.

 5. ¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

 6. ¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

 7. ¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, максималната големина на скенирањето е ограничена.

 8. ¹ Брзината на скенирање на документи во боја се мери според ISO/IEC 24735 анекс C тест табела A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот.

 9. ¹ Брзината за копирање на документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.

 10. ¹ Софтверот за печатењето од Full HD видео записи е достапен за MOV и MP4 видео фајлови снимени со одредени дигитални фотоапарати и видео камери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видео записот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).


  ² За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 8 или понов

 11. ¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15 см фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.

 12. ¹ При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.

 13. ¹ Некои бои може да бидат недостапни во вашиот регион.