Печатачи за во домот

Canon PIXMA MX475

Спецификации

Спецификации

 • Практична и едноставна замена
 • Скенирање со висока резолуција
 • Безжично користење и споделување
 • Апликација Canon PRINT
 • Можност за поврзување на таблет уред и smartphone уред
 • Изборни мастила за голема потрошувачка
 • Автоматско копирање на повеќе страници
 • Функција за ФАКС

Детални спецификации

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

 • Резолуција на печатење

  До 4800¹ x 1200 dpi

 • Технологија за печатење

  2 FINE картриџи (BK, CL)


  Инк-џет систем со големина на капка мастило од 2pl (мин.)


  ChromaLife100 мастила

 • Брзина на печатење на црно-бели документи

  Прибл. 9,7 слики/мин¹

 • Брзина на печатење на документи во боја

  Прибл. 5,5 слики/мин¹

 • Брзо печатење на фотографии

  Без рабови 10x15 см: прибл. 46 секунди¹

 • Печатење без рабови

  Да (A4, писма, 20x25 см, 13x18 см, 10x15 см)

 • Двострано печатење

  Рачно

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНЕР

 • Тип на скенер

  Скенер во боја со рамно лежиште, ADF и CIS

 • Резолуција на скенер (оптичка)

  До 1200 x 2400 dpi¹

 • Брзина на скенирање на A4

  Прибл. 15 секунди¹

 • Максимална големина на документ

  Рамно лежиште: A4, писмо (216x297 мм)


  ADF: A4, писмо, правни

 • OCR

  Да

 • Длабочина на скенирање (влез / излез)

  Во боја: 48 бита / 24 бита


  Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОПИР

 • Брзина на копирање документи во боја

  sFCOT: прибл. 24 секунди¹


  sESAT: прибл. 4,7 слики/мин.¹


  sESAT ADF: прибл. 4,3 слики/мин.¹

 • Повеќекратно копирање

  1 до 99 страници

 • Зумирање на копија

  25-400%

 • Функции за копирање

  Копирање документи, копирање фотографии, копирање со вклопување на цела страница, копирање без рабови

 • Поставки за квалитет на копирање

  Брзо, стандардно, висококвалитетно

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ФАКС

 • Вид на факс

  Super G3 / во боја

 • Резолуција на факс

  Црно-бело: до 300 x 300dpi


  Во боја: 200 x 200 dpi

 • Брзина на факс

  Црно-бело: прибл. 3 сек. (33,6kbps)¹


  Во боја: прибл. 1 мин. (33,6kbps)¹

 • Факс меморија

  До 50 страници

КОМПАТИБИЛНИ МАСТИЛА

 • Стандардни картриџи за мастило

  PG-540 (црна)


  CL-541 (бои)

 • Изборни XL картриџи за мастило

  PG-540XL (XL црна боја)


  CL-541XL (XL бои)

ПОТРОШУВАЧКА НА МАСТИЛО

 • BK (мастило со црн пигмент)

  Стандардно: 180 страници од документ или 2.465 фотографии*


  Изборно XL: 600 страници од документ или 7.560 фотографии*

 • CL (бои - CMY)

  Стандардно: 180 страници од документ или 69 фотографии


  Изборно XL: 400 страници од документ или 150 фотографи

 • Стандарди за тестирање

  ISO/IEC 24711 за страници во боја од A4 документи


  ISO/IEC 29102 за фотографии во боја од 10x15cm без рабови


  Вредностите се добиени со континуирано печатење


  * Проценета потрошувачка на додаток

ПОДДРШКА ЗА ХАРТИЈА

 • Видови на хартија

  Обична хартија


  Пликови (DL, COM10)


  Pro Platinum (PT-101) од Canon


  Pro Luster (LU-101) од Canon


  Plus Glossy II (PP-201) од Canon


  Plus Semi-gloss (SG-201) од Canon


  Сјајна за "секојдневна употреба" од Canon (GP-501)


  Matte (MP-101) од Canon


  Хартија за висока резолуција (HR-101N) од Canon


  Фото-налепници (PS-101) од Canon


  Печатење на маички од Canon (TR-301)

 • Максимален внес на хартија

  Макс. 100 листови обична хартија


  Макс. 20 листови фото-хартија

 • Големини на хартија

  A4, A5, B5, писма, правни, 20x25 см, 13x18 см, 10x15 см

 • Тежина на хартија

  Обична хартија: 64 - 105 г/м²


  Фото-хартија од Canon до 300 г/м² (PT-101)

ИНТЕРФЕЈС

ПОВРЗУВАЊЕ

 • Поврзување со кабел

  Hi-Speed USB

 • Безжично поврзување

  Wi-Fi IEEE802.11 b/g/n¹


  Режим на пристапна точка


  Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz

 • Поддршка за апликации

  Апликација Canon PRINT¹


  Apple AirPrint


  Google Cloud Print

СОФТВЕР

 • Поддржани оперативни системи

  Windows 10 (32 и 64-битен)


  Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista SP1 и SP2 / XP SP3 32-битен


  Mac OS X v10.6.8 или понов

 • Поддржани системи за мобилни уреди

  iOS (апликација Canon PRINT, AirPrint)


  Android (апликација Canon PRINT)


  Windows RT

 • Минимални системски предуслови

  Windows: Internet Explorer 8, поврзување на интернет или CD-ROM


  Mac: Safari 5 и поврзување на интернет


  Екран: 1024 x 768 XGA

 • Вклучен софтвер

  MP Driver со Scanning Utility


  Брзо мени


  My Image Garden


  Easy-WebPrint EX (дополнителна компонента за IE8 или понова верзија)

ФИЗИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Тип и големина на екран

  LCD екран со целосни точки

 • Јазици на екран

  Англиски, германски, француски, италијански, шпански, холандски, португалски, норвешки, шведски, дански, фински, руски, чешки, унгарски, полски, словенски, турски, грчки, словачки, естонски, латвиски, литвански, украински, романски, бугарски, хрватски, јапонски, едноставен кинески, традиционален кинески, корејски, индонезиски

 • Автоматски механизам за снабдување со документи

  До 30 листови

 • Димензии (Ш x Д x В)

  458 x 385 x 200 мм

 • Тежина

  8,4 кг

 • Извор на напојување со енергија

  AC 100-240V, 50/60Hz

 • Потрошувачка на енергија

  Исклучено: прибл. 0,3 W


  Режим на подготвеност (поврзување со PC преку Wi-Fi): прибл. 1,0 W (исклучена лампа за скенирање)


  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,7 W (исклучена лампа за скенирање)


  Време за премин во режим на подготвеност: 7 минути


  Копирање: прибл. 18 W¹

 • Ниво на акустичен шум

  Прибл. 43,0 dB(A)¹

Operating Humidity

 • Препорачани работни услови

  Температура: 15-30°C


  Влажност: 10-80%RH (без кондензација)

 • Работен циклус

  до 3.000 страници / месечно

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За повеќе информации погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За повеќе информации погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

 1. ¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи.

 2. ¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

 3. ¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

 4. ¹ Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија плус сјајна II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.

 5. ¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, големината на скенирањето е ограничена.

 6. ¹ Брзината за копирање на документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.

 7. ¹ Брзината за пренос на факс е добиена врз основа на зададените поставувања со користење на табелата ITU-T No.1 за црно-бел режим, а Canon факс тест во боја за режим во боја. Вистинската брзина на пренос може да се менува во зависност од комплексноста на документот, параметрите за факс на приемната страна, како и од квалитетот на линијата итн.

 8. ¹ Фреквентен опсег на Wi-Fi: 2,4GHz, Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка.

 9. ¹ Апликацијата Canon PRINT е бесплатна апликација од Canon за паметни телефони и таблет-уреди. Не е достапно во одредени земји или региони.

 10. ¹ При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.

 11. ¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15 см фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.

 12. ¹ Брзината на скенирање на документи во боја се мери според ISO/IEC 24735 анекс C тест табела A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот.

 13. ¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи.

 14. ¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

 15. ¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

 16. ¹ Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија плус сјајна II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.

 17. ¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, големината на скенирањето е ограничена.

 18. ¹ Брзината за копирање на документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.

 19. ¹ Брзината за пренос на факс е добиена врз основа на зададените поставувања со користење на табелата ITU-T No.1 за црно-бел режим, а Canon факс тест во боја за режим во боја. Вистинската брзина на пренос може да се менува во зависност од комплексноста на документот, параметрите за факс на приемната страна, како и од квалитетот на линијата итн.

 20. ¹ Фреквентен опсег на Wi-Fi: 2,4GHz, Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка.

 21. ¹ Апликацијата Canon PRINT е бесплатна апликација од Canon за паметни телефони и таблет-уреди. Не е достапно во одредени земји или региони.

 22. ¹ При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.

 23. ¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15 см фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.

 24. ¹ Брзината на скенирање на документи во боја се мери според ISO/IEC 24735 анекс C тест табела A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот.