imagePROGRAF PRO-1000 од Canon

Нова динамика, боја и квалитет за извонредно печатење

imagePROGRAF PRO-1000

Внесете реалистичност во сликите со извонредниот печатач за фотографии во A2-формат за на работна маса

Печатете со сигурност и неверојатни детали со imagePROGRAF PRO-1000. Внесете реалистичност во вашите фотографии со напредниот систем со 12 мастила за поширока палета на бои и непреченото печатење од почетокот до крајот на работниот процес.

Погледни целосни спецификации

imagePROGRAF PRO-1000

Палета на професионални печатачи

Реалистична репродукција на вашите слики со системот со 12 мастила LUCIA PRO. Неговиот материјал во микрокапсули овозможува повисоки нивоа на боја со поширока палета на бои и повеќе детали - совршено за слики кои треба да импресионираат. Широкиот динамички опсег на боите и деталите во потемните површини ќе ви помогнат да ги доловите сите нијанси на вашите фотографии со димензии од 4x6” па сè до A2-формат, а сега и со големина на реклами (1,2 m)*.

*Со ажурирање на фирмверот (v3.010)

Печатете со неверојатен квалитет на слика

Постигнете повисоко ниво на обработка на слика и исклучителни резултати со печатачот imagePROGRAF PRO-1000. Со извонредна прецизност на боите, големи брзини на печатење и обемна поддршка за медиуми, вклучувајќи сјајна хартија, мат хартија, хартија за фина уметност, платно и хартија Baryta*, можете да ги импресионирате вашите клиенти со врвно печатење кое го задржува квалитетот и интегритетот на вашите фотографии.

* Режимот за хартија Baryta се додава со ажурирање на фирмверот (v3.010)

imagePROGRAF PRO-1000

Извонредни резултати од печатењето

Печатете прекрасни слики без рабови дури и во поголеми димензии без намалување на квалитетот. Со новото ажурирање на фирмверот*, печатете на хартија со панорамска големина (21 cmx59,4 cm) за впечатливи слики без рабови или создадете свој приспособен вид на хартија со големина до 1.200 mm - совршено за реклами.

*Потребен е фирмвер v3.010 кој е достапен од 1 октомври 2019 година

imagePROGRAF PRO-1000

Извонредни детали и бои

Реалистична репродукција на вашите слики со пошироката палета на бои и совршено прилагодените детали на системот со 12 мастила LUCIA PRO. Елиминирајте го бронзениот ефект со технологијата за мастила Chroma Optimiser и постигнете подеднаков сјај и природни бои со поголема густина на црната боја. Комбинирајте го со хартијата Baryta* за дури и подобра завршна обработка на боите со исклучителни резултати во темните површини.

* За режимот за хартија Baryta мора да се преземе фирмвер (v3.010)

imagePROGRAF PRO-1000

Побрзо и поедноставно

Паметно решение со професионален и функционален дизајн. Цврстото куќиште овозможува прецизно исфрлување на мастилото, додека дополнителниот фах за рачно снабдување овозможува користење на потешки типови хартија. Прекините во печатењето може да се сведат на минимум со резервоари за мастило со голем капацитет од 80 ml и картриџ за одржување што лесно се заменува.

imagePROGRAF PRO-1000

Заштедете мастило и време

Намалете го трошењето на мастилото и заштедете драгоцено време кога менувате медиуми благодарение на ексклузивните млазници за мат црно и фото црно мастило. Не е потребна замена на мастило, што значи дека прекините може да ги сведете на минимум. Media Configuration Tool ви овозможува да увезете нови медиуми со само неколку едноставни чекори за уште пократко време на неактивност.

imagePROGRAF PRO-1000

Прецизно прилагодени резултати со imagePROGRAF PRO-1000

Дознајте како да извлечете максимум од печатачот imagePROGRAF PRO-1000 со нашиот практичен водич кој ве запознава со најважните функции.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО НАПИСОТ

imagePROGRAF PRO-1000

Галерија со слики

Откријте ги исклучителните можности на image PROGRAF PRO-1000.

Спецификации

Chroma Optimiser

Chroma Optimiser

High longevity pigment ink

Пигмент со голема долготрајност

Wi-Fi and Ethernet connectivity

Поврзување преку Wi-Fi и етернет

User-friendly colour display

Практичен екран во боја

High longevity pigment ink

Капки мастило од 4 pl

Print plug-in for photo applications

Дополнителна компонента за апликации за фотографии

Only change the ink that runs out

Променете го само мастилото што се потрошило

Prints up to 1,200mm*

Печатење материјали со големина до 1.200 mm*

Baryta paper mode*

Режим за хартија Baryta*

Panorama paper size*

Хартија со панорамска големина*

*Со ажурирање на фирмверот (v3.010)

Погледнете ги сите спецификации

Specification icon

Софтвер од Canon

Создавајте фотографии со професионална завршна обработка со софтвер дизајниран да ви овозможи подобро управување со боите со поголема прецизност, подобри тонови и совршено прилагодена острина.

Квалитет како за изложби

Откријте хартија за фина уметност од трети производители што профилите за печатење директно ја поддржуваат и обезбедуваат прецизност и реалистичност на резултатите.

Дознајте повеќе

Фотохартија од Canon

Со сјајните и мат хартии, како и хартиите со отсјај, ќе пронајдете соодветна хартија за вашите креативни идеи.

Погледнете ги сите

Алатка за избирање печатачи

Одговорете ги овие пет прашања и ние ќе ви препорачаме неколку соодветни професионални печатачи.

Дознајте повеќе

Слични производи

Дознајте повеќе за професионалниот печатач imagePROGRAF за на работна маса.

Може да ве интересира и...