imagePROGRAF PRO-1000 од Canon
Спецификации

Детални спецификации

Спецификации за производот

Класа

17"

Тип на мастило

12 мастила: MBK/PBK/C/M/Y/PC/PM/GY/PGY/R/B/CO

Максимална резолуција

Максимална резолуција на печатење1
2.400 x 1.200 dpi

Брз. на печатење

Брзина на печатење2
A2 (LU-101 во боја): прибл. 3 мин. 35 сек.
A2 (PT-101 во боја или црно-бело): прибл. 6 минути

Димензии, тежина

Прибл. 723 x 435 x 285 mm
Тежина прибл. 32,3 kg (вклучувајќи ја главата за печатење и мастилата)

Напојување со енергија

AC 100-240V(50-60Hz)
Потрошувачка на енергија (прибл. 34 W)3
Потрошувачка во режим на подготвеност (прибл. 1,1 W)
Исклучено напојување (прибл. 0,3 W)

Работни услови

Температура: 5-35 °C, влажност: 10-90 % RH (без кондензација)4

Акустичен шум

прибл. 41,0 dB(A) - фотографија (4"x6")5
прибл. 40,8 Db(A) - Документ (A4. црно-бело), тивок режим ИСКЛУЧЕН6
прибл. 40,4 Db(A) - Документ (A4. црно-бело), тивок режим ВКЛУЧЕН

Екран на оперативен панел

3,0" (TFT LCD екран со 320 x 240 точки), копчиња x 13, LED x 2

Избор од 21 јазик: англиски/германски/француски/турски/италијански/шпански/португалски/холандски/полски/унгарски/дански/норвешки/шведски/фински/чешки/руски/едноставен кинески/традиционален кинески/таи/индонезиски/јапонски

Меморија

1 GB

INTERFACE TYPE & SOFTWARE

Поддржани оперативни системи

Поддржани оперативни системи7
Chrome OS
Windows 32-битен:
Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10
Windows Server 2008
Windows 64-битен:
Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10
Windows Server 2008/2008R2, Windows Server 2012/2012R2
*Нема поддршка за Windows RT(Windows 8 ARM version)
Macintosh
OS10.7.5 - OS10.10.x

Поддржани системи за мобилни уреди

iOS
Android

Интерфејс

Hi Speed USB, Тип: вграден
USB 2.0 High-Speed максимална брзина (12 Mbit/sec), голема брзина (480 Mbit/sec), групен пренос

Безжичен LAN

Wi-Fi
IEEE802.11n
IEEE802.11g
IEEE802.11b
Погледнете ги инструкциите за активирање/деактивирање на безжичниот LAN во упатството.

Етернет

Тип: вграден:
IEEE 802.3 10base-T
IEEE 802.3u 100base-TX
Auto-Negotiation

Апликации за паметни телефони и Cloud

Апликација Canon PRINT (iOS или Android)
Апликација Pro Gallery Print (само за iPad)
PIXMA Cloud Link
Apple AirPrint

Camera direct

Wi-Fi Pictbridge

Софтвер

Print Studio Pro, Quick Utility Toolbox

резервоари со мастило

Model

Резервоари со мастило LUCIA PRO:
PFI-1000
MBK/ PBK/C/M/Y/PC/PM/GY/PGY/R/B/CO

Потрошувачка на страници (4x6" PT-101)

Обем на отпечатени страници (4x6" PT-101)8
Број на фотографии од 10x15 cm
Мат црна (MBK): 5490 фотографии*
Фото црна (PBK): 2205 фотографии*
Сива (GY): 1465 фотографии*
Фото сива (PGY): 3165 фотографии*
Фото цијан (PC): 5140 фотографии*
Цијан (C): 5025 фотографии*
Фото магента (PM): 3755 фотографии
Магента (M): 5885 фотографии*
Жолта (Y): 3365 фотографии
Црвена (R): 5355 фотографии*
Сина (B): 4875 фотографии*
Chroma Optimizer (CO): 680 фотографии
* Проценета потрошувачка на додаток

Потрошувачка на страници (A2 PT-101)

Обем на отпечатени страници (A2 PT-101)9
Број на A2 фотографии во боја
Мат црна (MBK): 1600 фотографии*
Фото црна (PBK): 256 фотографии*
Сива (GY): 106 фотографии*
Фото сива (PGY): 270 фотографии*
Фото цијан (PC): 600 фотографии*
Цијан (C): 675 фотографии*
Фото магента (PM): 374 фотографии*
Магента (M): 965 фотографии*
Жолта (Y): 329 фотографии
Црвена (R): 935 фотографии*
Сина (B): 545 фотографии*
Chroma Optimizer (CO): 97 фотографии*
* Проценета потрошувачка на додаток

Работа со медиуми

Снабдување со медиуми

Заден фах/Влез за рачно снабдување

Тип на медиум

Обична хартија,
Фото-хартија Plus Glossy II,
Фото-хартија Pro Platinum,
Фото-хартија Pro Luster,
Фото-хартија Plus Semi-gloss,
Фото-хартија Pro Premium Matte,
Мат фото-хартија,
Други хартии за фина уметност, платно и сјајна фото-хартија

Големина на медиуми

A5, A4, A3, A3+, A2, B5, B4, B3,
4x6", 5x7", 8x10", 10x12", 14x17", 17x22", LTR, LGL, LDR

Дебелина на медиуми

Заден фах: обична хартија 64-105g/m2, специјална хартија од Canon макс. 300 g/m2,
Дебелина на заден фах: 0,1-0,3 mm
Влез за рачно снабдување: специјална хартија од Canon макс. 400 g/m2,
Дебелина за рачно снабдување: 0,1-0,7 mm

Широчина на медиум

Заден фах: 89-432 mm,
Влез за рачно снабдување: 203,2-432 mm

Минимална должина на хартија на која може да се печати

Заден фах: 127 mm
Влез за рачно снабдување: 254 mm

Максимална должина на хартија на која може да се печати

1200 mm

Маргини (горе, долу, страна)

Препорачано - Горна маргина: 57 mm, Долна маргина: 55 mm, Лева/Десна маргина: 3,4 mm
(LTR/LGL: лева маргина 6,4 mm, десна маргина 6,3 mm)
Површина на која може да се печати - Горна маргина 3 mm, Долна маргина 5 mm, Лева/Десна маргина 3,4 mm
(LTR/LGL: лева маргина 6,4 mm, десна маргина 6,3 mm)

Широчина на медиум за печатење без рабови

Ширина на медиуми за печатење без рабови10
A4, A3, A3+, A2, 4x6", 5x7", 8x10", 10x12", 14x17", 17x22", LTR

Потрошни материјали

Резервоар со мастило

PFI-1000 MBK/PBK/C/M/Y/PC/PM/GY/PGY/R/B/CO (80 ml)

Картриџ за одржување

MC-20

Спецификациите се подложени на промена без претходна најава.

  1. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/2400 инчи.
  2. Брзината на печатење се засновува на зададените поставки со употреба на ISO/JIS-SCID N5 и не го зема предвид времето за обработка на податоците на главниот компјутер. Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, видот на користена хартија итн.
  3. При печатење на шаблон ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Pro Platinum (PT-101) со A4 големина и со користење на зададените поставки.
  4. Перформансите на печатачот може да се намалат при одредена температура и влага.
  5. При печатење на шаблон ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Pro Platinum со користење на зададените поставки.
  6. Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779.
  7. Минималните предуслови на системот зависат од оперативниот систем и апликацијата кои се користат
  8. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29103. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
  9. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29103. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
  10. Следните видови на хартија НЕ се поддржани за печатење без рабови: фотоналепници