Печатачи MegaTank

Canon PIXMA G1416

Спецификации

Функции
Печатење
PIXMA G1411
PIXMA G1411
PIXMA G1411

Спецификации

 • Печатење големи количини

 • Вградени резервоари со мастило

 • Хибриден систем на мастила

 • Печатење без рабови

 • Автоматско вклучување

 • Остар текст во црна боја

 • Снабдување со хартија од задната страна

 • My Image garden

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Функции
  Печатење

Спецификации на печатачот

 • Резолуција на печатење
  До 48001 x 1200 dpi
 • Технологија за печатење
  2 FINE картриџи (црн и во боја)
  Печатач со резервоари за мастило што се дополнуваат
 • Брзина на црно-бело печатење
  Прибл. 8,8 слики/мин.2
 • Брзина на печатење во боја
  Прибл. 5,0 слики/мин.3
 • Брзо печатење на фотографии
  Без рабови 10x15 cm: прибл. 60 секунди4
 • Печатење без рабови
  Да (A4, писмо, 20x25 cm, 13x18 cm, 13x13 cm, 10x15 cm)

Картриџи и потрошувачка

 • Стандардни картриџи за мастило
  GI-490 <PGBK>
  GI-490 <C>
  GI-490 <M>
  GI-490 <Y>
 • Потрошувачка на картриџи (обична хартија)
  Печатење A4-документи во боја5
  Црна: 6.000 страници по шише со мастило*
  Бои: 7000 страници*
  * Проценета дополнителна потрошувачка
 • Потрошувачка на картриџи (фотографии)
  Печатење фотографии во боја од 10x15 cm6
  Во боја: 2000 фотографии*
  * Проценета дополнителна потрошувачка

Поддршка за хартија

 • Видови на хартија
  Обична хартија
  Хартија за висока резолуција (HR-101N)
  Фотохартија Plus Glossy II (PP-201)
  Фотохартија Pro Luster (LU-101)
  Фотохартија Plus Semi-gloss (SG-201)
  Сјајна фотохартија за „секојдневна употреба“ (GP-501)
  Матирана фотохартија (MP-101)
  Плик
 • Максимален внес на хартија
  Заден фах: макс. 100 листови (обична хартија)
 • Големини на хартија
  A4, A5, B5, 10x15 cm, 13x18 cm, 20x25 cm, пликови (DL, COM10), писма, правни
 • Тежина на хартија
  Обична хартија: 64 – 105 g/m²
  Фотохартија од Canon: до 275 g/m²

Интерфејс

 • Тип и големина на екран
  Нема екран

Поврзување

 • Стандарден интерфејс
  Hi-Speed USB (приклучок B)

Софтвер

 • Поддржани оперативни системи
  Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 SP1
  Потребен е .NET Framework 4.5.2 или 4.6
 • Минимални системски предуслови
  Windows: простор на дискот од 3,1 GB, Internet Explorer 8
  Екран: 1024 x 768 XGA
 • Вклучен софтвер
  Драјвер за печатач
  My Image Garden со печатење од Full HD видеозаписи7
  Брзо мени
  Easy-WebPrint EX (преземете)8

Физички карактеристики

 • Тежина
  прибл. 4,8 kg
 • Димензии (Ш x Д x В)
  прибл. 445 x 330 x 135 mm
 • Ниво на акустичен шум
  прибл. 54,5 dB(A)9
 • Извор на напојување со енергија
  AC 100-240 V, 50/60 Hz
 • Потрошувачка на енергија
  Исклучено: прибл. 0,2 W
  Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 0,6 W (исклучена лампа за скенирање)
  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 0,6 W (исклучена лампа за скенирање)
  Време за премин во режим на подготвеност: 1 минута 10 секунди
  Печатење: прибл. 11 W10

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, видот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации за потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

 1. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи
 2. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 3. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 4. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 5. Бројот на страници што може да ги отпечатите со првиот резервоар мастило е помал во однос на замената, бидејќи за време на првичното поставување е потребна одредена количина на мастило за да се наполни главата за печатење. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 24712 со резервни резервоари за мастило по почетното поставување. Потрошувачката на страници за мастилата во боја претставува просечна потрошувачка за комбинацијата од цијан, магента и жолто мастило. Потрошувачката на страници за црното мастило и мастилата во боја не треба да се комбинира. Потрошувачката на страници може значително да се разликува во зависност од содржините што се печатат и други фактори.
 6. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 29103 со резервни резервоари за мастило по почетното поставување.
 7. Софтверот за печатењето од Full HD видеозаписи е достапен за MOV и MP4 видео датотеки снимени со одредени дигитални фотоапарати и видеокамери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видеозаписот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).
 8. За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 8 или понов
 9. Обична хартија (A4, црно-бело). Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779.
 10. Печатење: при печатење ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените поставки.