Печатачи MegaTank

Canon PIXMA G2410

Спецификации

Функции
Печатење, копирање, скенирање
PIXMA G2410

Спецификации

 • Печатење големи количини
 • Вградени резервоари со мастило
 • Хибриден систем на мастила
 • Печатење без рабови
 • Автоматско вклучување
 • Остар текст во црна боја
 • Снабдување со хартија од задната страна
 • 1,2” LCD

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Функции
  Печатење, копирање, скенирање

Спецификации на печатачот

 • Резолуција на печатење
  До 48001 x 1200 dpi
 • Технологија за печатење
  2 FINE картриџи (црн и во боја)
  Печатач со резервоари за мастило што се дополнуваат
 • Брзина на црно-бело печатење
  Прибл. 8,8 слики/мин.2
 • Брзина на печатење во боја
  Прибл. 5,0 слики/мин.3
 • Брзо печатење на фотографии
  Без рабови 10 x 15 cm: прибл. 60 секунди4
 • Печатење без рабови
  Да (A4, писма, 20 x 25 cm, 13 x 18 cm, 13 x 13 cm, 10 x 15 cm)

Картриџи и потрошувачка

 • Стандардни картриџи за мастило
  GI-490 <PGBK>
  GI-490 <C>
  GI-490 <M>
  GI-490 <Y>
 • Потрошувачка на картриџи (обична хартија)
  Печатење A4 документи во боја5
  Црна боја: 6000 страници*
  Бои: 7000 страници*
  * Проценета потрошувачка на додаток
 • Потрошувачка на картриџи (фотографии)
  Печатење фотографии во боја од 10 x 15 cm6
  Во боја: 2000 фотографии*
  * Проценета потрошувачка на додаток

Поддршка за хартија

 • Видови на хартија
  Обична хартија
  Хартија за висока резолуција (HR-101N)
  Фото-хартија плус сјајна II (PP-201)
  Фото-хартија Pro Luster (LU-101)
  Фото-хартија плус полусјајна (SG-201)
  Сјајна фото-хартија за „секојдневна употреба“ (GP-501)
  Матирана фото-хартија (MP-101)
  Плик
 • Максимален внес на хартија
  Заден фах: макс. 100 листови (обична хартија)
 • Големини на хартија
  A4, A5, B5, 10 x 15 cm, 13 x 18 cm, 20 x 25 cm, пликоа, (DL, COM10), писма, правни
 • Тежина на хартија
  Обична хартија: 64 – 105 g/m²
  Фото-хартија од Canon: до 275 g/m²

Спецификации на скенерот

 • Тип на скенер
  CIS скенер со рамно лежиште за фотографии и документи
 • Брзина на скенирање
  Прибл. 19 сек.7
 • Резолуција на скенер (оптичка)
  600 x 1200 dpi8
 • Длабочина на скенирање (влез / излез)
  Во боја: 48 бита / 24 бита
  Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита
 • Максимална големина на документ
  216 x 297 mm

Спецификации на копирот

 • Брзина на копирање
  sFCOT: прибл. 32 сек.9
  sESAT: прибл. 1,7 слики/мин.10
 • Повеќекратно копирање
  20 копии (макс.)
 • Функции за копирање
  Копирање на документи (обична хартија)
 • Зумирање на копија
  Вклопување на цела страница

Интерфејс

 • Тип и големина на екран
  LCD (црно-бел екран од 1,2 инчи)

Поврзување

 • Стандарден интерфејс
  Hi-Speed USB (приклучок B)

Софтвер

 • Поддржани оперативни системи
  Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 SP1
  Потребен е .NET Framework 4.5.2 или 4.6
 • Минимални системски предуслови
  Windows: простор на дискот од 3,1 GB, Internet Explorer 8
  Екран: 1024 x 768 XGA
 • Вклучен софтвер
  MP Driver со Scanning Utility
  My Image Garden со печатење од Full HD видеозаписи11
  Брзо мени
  Easy-WebPrint EX (преземете)12

Физички карактеристики

 • Тежина
  Прибл. 6,3 kg
 • Димензии (Ш x Д x В)
  Прибл. 445 x 330 x 163 mm
 • Ниво на акустичен шум
  Прибл. 53,5 dB(A)13
 • Извор на напојување со енергија
  AC 100 – 240 V, 50/60 Hz
 • Потрошувачка на енергија
  Исклучено: прибл. 0,2 W
  Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 0,6 W (исклучена лампа за скенирање)
  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 0,6 W (исклучена лампа за скенирање)
  Време за премин во режим на подготвеност: 10 минути 48 секунди
  Копирање: прибл. 9 W14

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

 1. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи
 2. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 3. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 4. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 5. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 24712 со резервни резервоари за мастило по почетното поставување.
 6. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 29103 со резервни резервоари за мастило по почетното поставување.
 7. Брзината на скенирање документи во боја се мери според ISO/IEC 24735 анекс C табела за тестирање A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот.
 8. Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, максималната големина на скенирањето е ограничена.
 9. Брзината за копирање на документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.
 10. Брзината за копирање на документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.
 11. Софтверот за печатењето од Full HD видеозаписи е достапен за MOV и MP4 видео датотеки снимени со одредени дигитални фотоапарати и видеокамери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видеозаписот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).
 12. За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 8 или понов
 13. Обична хартија (A4, црно-бело). Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779.
 14. При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (отпечатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.