Печатачи MegaTank

Canon PIXMA G3460

Спецификации

Броеви на модели
PIXMA G3460
Функции
Wi-Fi, печатење со голема брзина, скенирање и копирање, Cloud
Слика од производот PIXMA G3460
Слика од производот PIXMA G3460
Слика од производот PIXMA G3460
Слика од производот PIXMA G3460
Слика од производот PIXMA G3460

Спецификации

 • Брзини на печатење

 • Печатење од мобилни уреди

 • 4 резервоари за мастило што можат лесно да се дополнуваат

 • Брзо печатење

 • Печатете на едноставен начин со помош на Wi-Fi

 • Картриџ за одржување што може да се замени

 • Едноставна контрола со 2-линиски LCD-екран

 • Печатење реклами

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Броеви на модели
  PIXMA G3460
 • Функции
  Wi-Fi, печатење со голема брзина, скенирање и копирање, Cloud

Спецификации на печатачот

 • Резолуција на печатење
  До 4800 x 1200 dpi1
 • Технологија за печатење
  2 глави FINE за печатење (црно мастило и мастила во боја)
  Печатач со резервоари за мастило што се дополнуваат
 • Брзина на црно-бело печатење
  прибл. 10,8 слики/мин.2
 • Брзина на печатење во боја
  прибл. 6,0 слики/мин.3
 • Брзо печатење на фотографии
  Без рабови 10x15cm: прибл. 45 секунди4
 • Печатење без рабови
  Да
  A4, LTR, 4" x 6" (10x15 cm), 5" x 7" (13x18 cm), 7" x 10" (18x25 cm), 8" x 10" (20x25 cm), квадратна форма 3,5” (89 mm x 89 mm), квадратна форма 5” (127 mm x 127 mm), големина на картички 2,17” x 3,58” (55 x 91 mm)5
 • Двострано печатење
  Рачно користење

Картриџи и потрошувачка

 • Стандардни картриџи за мастило
  GI-41 <PGBK>
  GI-41 <C>
  GI-41 <M>
  GI-41 <Y>
 • Потрошувачка на картриџи (обична хартија)
  Печатење A4-документи во боја6
  Црно-бело: 6.000 страници (7.600 страници во економичен режим)7
  Во боја: 7.700 страници
  * Проценета дополнителна потрошувачка
 • Потрошувачка на картриџи (фотографии)
  Печатење фотографии во боја од 10x15cm8
  Во боја: 2.200 фотографии
  * Проценета дополнителна потрошувачка

Поддршка за хартија

 • Видови на хартија
  Обична хартија
  Фотохартија Pro Luster (LU-101),
  Фотохартија Plus Glossy II (PP-201)
  Мат фотохартија (MP-101),
  Сјајна фотохартија за „секојдневна употреба“ (GP-501)
  Хартија за висока резолуција (HR-101N),
  Пликови,
  Фотохартија Plus Semi-gloss (SG-201),
  Картички (произведено од Neenah Paper и INKPRESS)
  Честитка (произведено од Avery и RedRiverPaper)
  Red Label Superior од Canon (WOP111)
  Канцелариска хартија за печатење во боја Oce од Canon (SAT213)
  Самолеплива фотохартија (RP-101)
  Магнетна фотохартија (MG-101)
  Хартија за пренос на слики врз темни материјали со пеглање (DF-101),
  Хартија за пренос на слики врз светли материјали со пеглање (LF-101),
  Двострана мат хартија (MP-101D)
 • Максимален внес на хартија
  Заден фах: макс. 100 листови (обична хартија)
 • Големини на хартија
  A4, A5, A6, B5, LTR, LGL, 4" x 6" (10x15 cm), 5" x 7" (13x18 cm), 7" x 10" (18x25 cm), 8" x 10" (20x25 cm), пликови DL, пликови COM10, пликови C5, пликови Monarch со квадратна форма 3,5” (89 mm x 89 mm), квадратна форма 5” (127 mm x 127 mm), големина на картички 2,17” x 3,58” (55 x 91 mm)

  [Прилагодена големина] ширина 55 mm - 216 mm, должина 89 mm - 1200 mm
 • Тежина на хартија
  Заден фах: обична хартија: 64 - 105 g/m²
  Специјална хартија од Canon: макс. тежина на хартијата: прибл. 275 g/m²
  (Фотохартија Plus Glossy II PP-201)

Спецификации на скенерот

 • Тип на скенер
  CIS скенер со рамно лежиште за фотографии и документи
 • Резолуција на скенер (оптичка)
  600 x 1200 dpi 9
 • Брзина на линиско скенирање
  Во боја: 3,5 ms/линија (300 dpi)
  Сиви тонови: 1,5 ms/линија (300 dpi)10
 • Длабочина на скенирање (влез / излез)
  Бои: RGB, секоја по 16 бита/8 бита
  Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита
 • Максимална големина на документ
  A4/LTR (216 x 297 mm)

Спецификации на копирот

 • Брзина на копирање
  sFCOT: прибл. 23 сек.11
  sESAT: прибл. 3,2 слики/мин.12
 • Повеќекратно копирање
  99 копии (макс.)
 • Функции за копирање
  Копирање документи, копирање фотографии, копирање без рабови, 2-на-1 и 4-на-1 копирање, копирање со бришење рамка, копирање документи за идентификација
 • Зумирање на копија
  25 - 400% (во чекори на зголемување од 1%)
  Вклопување на цела страница
  A5 во A4, B5 во A4, A4 во A5 и A4 во B5

Интерфејс

 • Тип и големина на екран
  LCD-екран исполнет со точки
 • Јазици на екран
  Можност за избор на 32 јазици: јапонски, англиски (mm и инчи), германски, француски, италијански, шпански, холандски, португалски, норвешки, шведски, дански, фински, руски, чешки, унгарски, полски, словенечки, турски, грчки, едноставен кинески, традиционален кинески, корејски, индонезиски, словачки, естонски, латвиски, литвански, украински, романски, бугарски, хрватски, виетнамски
 • Интерфејс
  Hi-Speed USB (приклучок USB B)
  Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n/a13
  Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка
  Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4 GHz
  Wireless PictBridge14
 • Апликации и методи на печатење
  Софтвер Easy-PhotoPrint Editor15
  PIXMA Cloud Link (печатење)16
  Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)17
  Apple AirPrint18
  Wireless Direct19
  Mopria (Android)20
 • Паметен помошник и поддршка за автоматизација
  Amazon Alexa™21
  Google Assistant™22

Софтвер

 • Поддржани оперативни системи
  Windows 10、Windows 8.1、Windows 7 SP1
  Работењето може да се гарантира само на компјутер со однапред инсталиран Windows 7 или понов оперативен систем.
  Драјверот за печатачот, IJ Printer Assistant Tool и IJ Network Device Setup Utility се достапни кај следните оперативни системи.
  Windows Server 2008 R2 SP1、Windows Server 2012 R2、Windows Server 2016、Windows Server 2019

  Mac: macOS 10.12.6 - macOS 10.15, macOS 11

  Chrome OS

  Оперативни системи за мобилни уреди: iOS®, Android™23
 • Поддржани системи за мобилни уреди
  Апликација Canon PRINT24
  Апликација Creative Park25
  Апликација Easy-PhotoPrint Editor26
 • Минимални системски предуслови
  Windows: 1,5 GB или повеќе
  Забелешка: за инсталација на испорачаниот софтвер. Потребната количина на слободен простор во тврдиот диск.
  Екран: 1024 x 768 XGA
 • Вклучен софтвер
  Драјвер за печатач
  IJ Printer Assistant Tool
  Easy-PhotoPrint Editor (преземете)

Физички карактеристики

 • Тежина
  прибл. 6,4 kg
 • Димензии (Ш x Д x В)
  Прибл. 445 x 330 x 135 mm
 • Ниво на акустичен шум
  прибл. 51,0 dB(A)27
 • Препорачани работни услови
  Работна температура: 5-35 °C
  Работна влажност: 10-90 % RH (без капки кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  AC 100-240 V, 50/60 Hz
 • Потрошувачка на енергија
  Исклучено: прибл. 0,2 W
  Режим на подготвеност (поврзување со PC преку USB): Прибл. 0,7 W,
  Време за премин во режим на подготвеност: 11 минути 4 секунди
  Копирање: прибл. 15 W28
 • Типична потрошувачка на електрична енергија
  0,18 kWh29
 1. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи
 2. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 3. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 4. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 5. Следните видови хартија НЕ се поддржани за печатење без рабови: пликови, хартија за висока резолуција, трансфер на маички, фотоналепници
 6. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 24712 со резервни резервоари за мастило по почетното поставување.
 7. Економичниот режим ја намалува потрошувачката на црно мастило преку намалување на густината, при што може да се отпечатат 26 % повеќе страници отколку во стандардниот режим.
 8. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 29103 со резервни резервоари за мастило по почетното поставување.
 9. Оптичката резолуција претставува мерка на максимално хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473.
 10. Најголемата брзина на Hi-Speed USB на компјутер со Windows. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено.
 11. Брзината за копирање документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183. Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.
 12. Брзината за копирање документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183. Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.
 13. За безжично печатење е потребна функционална мрежа со безжични протоколи 802.11b/g/n/ac или ad и работна фреквенција од 2,4 GHz. Безжичните перформанси може да бидат различни во зависност од опкружувањето и растојанието помеѓу печатачот и безжичните мрежни клиенти.
 14. Потребен е уред со компатибилност за DPS преку IP.
 15. За софтверот Easy-PhotoPrint Editor е потребна интернет врска и тој е компатибилен со следните оперативни системи; Microsoft Windows 10 (64-битен/32-битен), Microsoft Windows 8.1 (64-битен/32-битен), Microsoft Windows 7 SP1 (64-битен/32-битен), macOS High Sierra v10.13, macOS Sierra v10.12, Mac OS X El Capitan v10.11 и Mac OS X El Capitan v10.10.5. Минималните предуслови за Windows и macOS/Mac OS X се: 2 GB RAM-меморија и монитор со резолуција од 1024x768.
 16. Потребна е интернет врска и апликацијата Canon PRINT Inkjet/SELPHY што може да се преземе бесплатно од App Store и Google Play. Компатибилност со iPad, iPhone 3GS или понови уреди, iPod touch 3-та генерација или понови уреди што користат iOS 7.0 или понова верзија, како и со мобилни уреди што користат Android 2.3.3 или понова верзија. Вашиот уред мора да биде поврзан на истата мрежа со безжичен протокол 802.11 b/g/n/a на која е поврзан и вашиот печатач. Потребна е компатибилна сметка за социјален медиум и подлежи на правилата за користење на таа сметка за социјален медиум. Можно е да има одредени исклучоци.
 17. Canon Print Service е дополнителна компонента за паметни уреди со Android која овозможува печатење од уреди со Android v4.4 - v5.0 преку голем број печатачи од Canon поврзани на Wi-Fi-мрежа. Дополнителната компонента не функционира како самостојна апликација. Може бесплатно да се преземе од Google Play.
 18. За функцијата AirPrint е потребен компатибилен iPad, iPhone или iPod Touch што користи iOS 7.0 или понова верзија, како и печатач што поддржува AirPrint и е поврзан на истата мрежа како и вашиот уред со iOS. Нема поддршка за поврзување на вашиот печатач преку USB-приклучокот на вашиот Mac, компјутер, базна станица AirPort или временска капсула.
 19. Потребен е паметен уред во кој е инсталирана апликацијата Canon PRINT Inkjet/SELPHY и тој треба да биде поврзан на саканата активна безжична мрежа за да се комплетира поставувањето без кабел.
 20. Потребен е мобилен уред со оперативен систем Android 4.4 или понова верзија во кој треба да биде инсталирана Mopria Print Service, а компатибилниот печатач PIXMA треба да биде поврзан на истата безжична мрежа. Функционалноста што ја нуди Mopria е достапна и преку мобилни уреди со Android 4.4 во кои треба да се преземе и инсталира Mopria Print Service од Google Play.
 21. Потребно е поврзување со активна сметка за паметен помошник и соодветна придружна апликација, паметниот уред и печатачот да бидат поврзани со дозвола за Canon Inkjet Cloud Printing Center, а потребните постапки, вештини или аплети да бидат достапни/овозможени кај компатибилниот печатач. Гласовните команди не можат да се прикажат како текст на паметни уреди од Amazon со екрани. Поддржани се само англиски, француски и германски јазик.
 22. Потребно е поврзување со активна сметка за паметен помошник и соодветна придружна апликација, паметниот уред и печатачот да бидат поврзани со дозвола за Canon Inkjet Cloud Printing Center, а потребните постапки, вештини или аплети да бидат достапни/овозможени кај компатибилниот печатач. Гласовните команди не можат да се прикажат како текст на паметни уреди од Amazon со екрани. Поддржани се само англиски, француски и германски јазик.
 23. Некои функции може да бидат недостапни кај овие оперативни системи. Ве молиме погледнете го прирачникот или веб-страницата за повеќе информации.
 24. Потребна е интернет врска и апликацијата Canon PRINT Inkjet/SELPHY што може да се преземе бесплатно од App Store и Google Play. Компатибилност со iPad, iPhone 3GS или понови уреди, iPod touch 3-та генерација или понови уреди што користат iOS 7.0 или понова верзија, како и со мобилни уреди што користат Android 2.3.3 или понова верзија. Вашиот уред мора да биде поврзан на истата мрежа со безжичен протокол 802.11 b/g/n/a на која е поврзан и вашиот печатач. Потребна е компатибилна сметка за социјален медиум и подлежи на правилата за користење на таа сметка за социјален медиум. Можно е да има одредени исклучоци.
 25. Потребна е интернет-врска и апликацијата Creative Park што може да се преземе бесплатно од App Store и Google Play. Компатибилна е со оперативните системи iOS 12.0 или понова верзија/Android OS 5.0 или понова верзија. Мора да имате Canon ID и инк-џет печатач од Canon за да ја користите оваа апликација.
 26. За апликацијата Easy-PhotoPrint Editor за мобилни уреди се потребни интернет врска и апликацијата Easy-PhotoPrint Editor v1.1.0 што може да се преземе бесплатно од App Store и Google Play. Компатибилност со iPad Air2 (2-ра генерација), iPad Mini 4 и iPhone 6s или понови уреди што користат iOS 10 или понова верзија, како и мобилни уреди што користат Android 5.x или понова верзија. Можно е да има одредени исклучоци. Поддржани се следните формати на датотеки: JPEG, PNG, HEIF (уреди што користат iOS 11 и mac OS v10.13 или понова верзија), зачувани податоци од DLP, извезени податоци од Poster Artist, извезени податоци од EasyPhoto+, извезени податоци од Easy-PhotoPrint Editor.
 27. Обична хартија (A4, црно-бело). Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779.
 28. Печатење: при печатење на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) врз A4 обична хартија со големина A4, со користење на зададените поставки.
 29. Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): вредноста на TEC е пресметана под претпоставка дека на уредот постојано ќе се избира помеѓу режим на работа, режим на мирување и исклучување на напојувањето во период од 5 дена и дека уредот ќе биде или во режим на мирување или напојувањето ќе му биде исклучено во последните 2 дена од таа недела. Компанијата Canon сама ја пресметува вредноста на TEC на овој производ со помош на процедура за мерење на TEC усвоена во меѓународната програма ENERGY STAR.