Печатачи MegaTank

Canon PIXMA G4470

Спецификации

Функции
Печатење, скенирање, копирање и испраќање на факсови со ADF, Wi-Fi и Cloud
PIXMA G4470
PIXMA G4470
PIXMA G4470
PIXMA G4470
PIXMA G4470
PIXMA G4470
PIXMA G4470
PIXMA G4470
PIXMA G4470

Спецификации

 • 11,0 слики/мин. / 6,0 слики/мин.

  Голема брзина на печатење за зголемување на продуктивноста

 • 1,3” LCD-екран

  Квадратен еднобоен екран за поголема практичност при користењето

 • Печатење со висок квалитет

  Остра и јасна резолуција на печатење за висококвалитетни фотографии и документи

 • ADF за 35 листови

  Едноставно печатење, скенирање, копирање и праќање документи со многу страници по факс благодарение на автоматскиот механизам за снабдување со документи

 • Капацитет за 100 листови

  Заден фах со голем капацитет за печатење во голем обем

 • Поддршка

  Безжично поврзување со вашиот компјутер или паметен уред

 • Mac, Windows и Chrome

  Функционира со сите поголеми компјутерски оперативни системи

 • Апликација Canon PRINT

  Печатете и копирајте од вашиот паметен уред

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Функции
  Печатење, скенирање, копирање и испраќање на факсови со ADF, Wi-Fi и Cloud

Спецификации на печатачот

 • Резолуција на печатење
  До 4800 x 1200 dpi1
 • Технологија за печатење
  Печатач со резервоари за мастило што се дополнуваат и глави FINE за печатење (црно мастило и мастила во боја)
 • Брзина на црно-бело печатење
  прибл. 11 слики/мин.2
 • Брзина на печатење во боја
  прибл. 6,0 слики/мин.3
 • Брзо печатење на фотографии
  Без рабови 10x15cm: прибл. 45 секунди4
 • Печатење без рабови
  Да
  A4, B5, LTR, 4" x 6", 5" x 7", 7" x 10", 8" x 10", квадратна форма (89 mm x 89 mm),
  Квадратна форма (127 mm x 127 mm),големина на картички (91 mm x 55 mm)5
 • Двострано печатење
  Рачно користење
 • Автоматски механизам за снабдување со документи (ADF)
  До 35 листови (1-страно)

Картриџи и потрошувачка

 • Стандардни картриџи за мастило
  GI-41 <PGBK>
  GI-41 <C>
  GI-41 <M>
  GI-41 <Y>
 • Потрошувачка на картриџи (обична хартија)
  Печатење A4-документи во боја6
  Црно-бело: 6.000 страници (7.600 страници во економичен режим)7
  Во боја: 7.700 страници (8.100 страници во економичен режим)8
  * Проценета дополнителна потрошувачка
 • Потрошувачка на картриџи (фотографии)
  Печатење фотографии во боја од 10x15cm9
  Во боја: 2.200 фотографии
  * Проценета дополнителна потрошувачка
 • Картриџ за одржување
  MC-G04 (менување од страна на корисникот)

Поддршка за хартија

 • Видови на хартија
  Обична хартија
  Red Label Superior 80 g/m2 (WOP111),
  Канцелариска хартија за печатење во боја Oce од 80 g/m2 (SAT213) од Canon
  Фотохартија Pro Luster (LU-101),
  Фотохартија Plus Glossy II (PP-201)
  Мат фотохартија (MP-101),
  Сјајна фотохартија за „секојдневна употреба“ (GP-501)
  Хартија за висока резолуција (HR-101N),
  Пликови,
  Фотохартија Plus Semi-gloss (SG-201),
  Честитка (произведено од Avery и RedRiverPaper),
  Картички (произведено од Neenah Paper и INKPRESS),
  Самолеплива фотохартија (RP-101)
  Магнетна фотохартија (MG-101)
  Хартија за пренос на слики врз темни материјали со пеглање (DF-101),
  Хартија за пренос на слики врз светли материјали со пеглање (LF-101),
  Двострана мат хартија (MP-101D)
 • Максимален внес на хартија
  Заден фах: макс. 100 листови (обична хартија)
 • Големини на хартија
  A4, A5, A6, B5, LTR, LGL, извршни (184,2 mm x 266,7 mm), правни (215 mm x 345 mm), 4" x 6", 5" x 7", 7" x 10", 8" x 10", пликови DL, пликови COM10, пликови C5, квадратна форма (89 mm x 89 mm), квадратна форма (127 mm x 127 mm), големина на картички (91 mm x 55 mm)

  [Прилагодена големина] ширина 55 mm - 216 mm, должина 89 mm - 1200 mm
 • Тежина на хартија
  Заден фах: обична хартија: 64 - 105 g/m²
  Специјална хартија од Canon: макс. тежина на хартијата: прибл. 265 g/m²
  (Фотохартија Plus Glossy II PP-201)

Спецификации на скенерот

 • Тип на скенер
  CIS скенер со рамно лежиште за фотографии и документи
 • Резолуција на скенер (оптичка)
  600 x 1200 dpi10
 • Брзина на линиско скенирање
  Во боја: 3,5 ms/линија (300 dpi)11
  Сиви тонови: 1,5 ms/линија (300 dpi)12
 • Длабочина на скенирање (влез / излез)
  Бои: RGB, секоја по 16 бита/8 бита
  Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита
 • Максимална големина на документ
  A4/LTR

Спецификации на копирот

 • Брзина на копирање
  sFCOT: прибл. 23 сек.13
  sESAT: прибл. 3,2 слики/мин.14
 • Квалитет на копирање
  3 нивоа (економично, стандардно, високо)
 • Прилагодување на интензитет
  9 позиции, автоматски интензитет (AE копија)
 • Повеќекратно копирање
  99 копии (макс.)
 • Функции за копирање
  Копирање документи, копирање фотографии, копирање без рабови, 2-на-1 и 4-на-1 копирање, копирање со бришење рамка, копирање документи за идентификација
 • Зумирање на копија
  25 - 400% (во чекори на зголемување од 1%)
  Вклопување на цела страница
  A5 во A4, B5 во A4, A4 во A5 и A4 во B5

Спецификации за факс

 • Вид на факс
  Super G3 / во боја
 • Резолуција на факс
  Црно-бело: до 300 x 300dpi
  Во боја: 200 x 200 dpi
 • Брзина на факс
  Црно-бело: прибл. 3 сек. (33,6kbps)15
  Во боја: прибл. 1 мин. (33,6kbps)16
 • Факс меморија
  До 50 страници17
 • Групно бирање
  Макс. 19 локации

Интерфејс

 • Тип и големина на екран
  1,35 " / 3,4 cm квадратен LCD-екран (еднобоен)

Поврзување

 • Стандарден интерфејс
  Hi-Speed USB (приклучок USB B)
  Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n/a/ac18
  Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка
  Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4 GHz
  Wireless PictBridge19
 • Апликации за мобилни уреди
  Апликација Canon PRINT20
  Апликација Creative Park21
  Апликација Easy-PhotoPrint Editor22
 • Функции на печатачот
  Софтвер Easy-PhotoPrint Editor [21]
  PIXMA Cloud Link (печатење) [14]
  Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android) [24]
  Apple AirPrint [12]
  Wireless Direct [16]
  Mopria (Android) [13]
 • Паметен помошник и поддршка за автоматизација
  Amazon Alexa™23
  Google Assistant™24

Софтвер

 • Поддржани оперативни системи
  Windows 11, Windows 10、Windows 8.1、Windows 7 SP1
  Работењето може да се гарантира само на компјутер со однапред инсталиран Windows 7 или понов оперативен систем.
  Драјверот за печатачот, IJ Printer Assistant Tool и IJ Network Device Setup Utility се достапни кај следните оперативни системи.
  Windows Server 2008 R2 SP1、Windows Server 2012 R2、Windows Server 2016、Windows Server 2019、Windows Server 2022
  Mac: OS X 10.14.6 - macOS 12

  Chrome OS

  Оперативни системи за мобилни уреди: iOS®, Android™25
 • Минимални системски предуслови
  Windows: 2,0 GB или повеќе
  Mac: 1,0 GB или повеќе
  Забелешка: за инсталација на испорачаниот софтвер. Потребната количина на слободен простор во тврдиот диск.
  Екран: 1024 x 768 XGA
 • Вклучен софтвер
  Драјвер за печатач
  IJ Printer Assistant Tool

Физички карактеристики

 • Тежина
  прибл. 7,2 kg
 • Димензии (Ш x Д x В)
  Прибл. 416 x 337 x 212 mm (со вовлечени фахови)
  Прибл. 416 x 556 x 268 mm (со извлечени фахови)
 • Ниво на акустичен шум
  прибл. 48,0 dB(A)26
 • Препорачани работни услови
  Работна температура: 5-35 °C
  Работна влажност: 10-90 % RH (без капки кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  AC 100-240 V, 50/60 Hz
 • Потрошувачка на енергија
  Исклучено: прибл. 0,1 W
  Режим на подготвеност (поврзување со PC преку USB): Прибл. 0,6 W
  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,0 W
  Време за премин во режим на подготвеност: 11 минути 1 секунда
  Копирање: прибл. 15 W27
 • Типична потрошувачка на електрична енергија
  0,16 kWh28
Стандардни одрекувања на одговорност


Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.
Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, видот на користена хартија итн.
Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. Информации за потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield.
Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.
Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.
 1. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи
 2. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 3. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 4. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 5. Следните видови хартија НЕ се поддржани за печатење без рабови: пликови, хартија за висока резолуција, трансфер на маички, фотоналепници
 6. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 24712 со резервни резервоари за мастило по почетното поставување.
 7. Економичниот режим ја намалува потрошувачката на црно мастило преку намалување на густината, при што може да се отпечатат 26 % повеќе страници отколку во стандардниот режим
 8. Економичниот режим ја намалува потрошувачката на црно мастило преку намалување на густината, при што може да се отпечатат 26 % повеќе страници отколку во стандардниот режим
 9. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 29103 со резервни резервоари за мастило по почетното поставување.
 10. Оптичката резолуција претставува мерка на максимално хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473.
 11. Најголемата брзина на Hi-Speed USB на компјутер со Windows. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено.
 12. Најголемата брзина на Hi-Speed USB на компјутер со Windows. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено.
 13. Брзината за копирање документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183. Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.
 14. Брзината за копирање документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183. Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.
 15. Брзината за пренос на факс на црно-бели документи се базира на зададените подесувања со користење на ITU-T табела бр.1. Брзината за пренос на факс документи во боја е добиена врз основа на зададените поставувања со користење на тестот за факс во боја од Canon. Вистинската брзина на пренос може да биде различна во зависност од сложеноста на документот, поставките за факс на крајната дестинација, стабилноста на линијата итн.
 16. Брзината за пренос на факс на црно-бели документи се базира на зададените подесувања со користење на ITU-T табела бр.1. Брзината за пренос на факс документи во боја е добиена врз основа на зададените поставувања со користење на тестот за факс во боја од Canon. Вистинската брзина на пренос може да биде различна во зависност од сложеноста на документот, поставките за факс на крајната дестинација, стабилноста на линијата итн.
 17. Бројот на страници е добиен врз основа на табелата ITU-T бр.1 или табелата бр.1 за стандарди за факс од Canon.
 18. За безжично печатење е потребна функционална мрежа со безжични протоколи 802.11b/g/n/ac или ad и работна фреквенција од 2,4 GHz. Безжичните перформанси може да бидат различни во зависност од опкружувањето и растојанието помеѓу печатачот и безжичните мрежни клиенти.
 19. Потребен е уред со компатибилност за DPS преку IP.
 20. Потребна е интернет врска и апликацијата Canon PRINT Inkjet/SELPHY што може да се преземе бесплатно од App Store и Google Play. Компатибилност со iPad, iPhone 3GS или понови уреди, iPod touch 3-та генерација или понови уреди што користат iOS 7.0 или понова верзија, како и со мобилни уреди што користат Android 2.3.3 или понова верзија. Вашиот уред мора да биде поврзан на истата мрежа со безжичен протокол 802.11 b/g/n/a на која е поврзан и вашиот печатач. Потребна е компатибилна сметка за социјален медиум и подлежи на правилата за користење на таа сметка за социјален медиум. Можно е да има одредени исклучоци.
 21. Потребна е интернет-врска и апликацијата Creative Park што може да се преземе бесплатно од App Store и Google Play. Компатибилна е со оперативните системи iOS 12.0 или понова верзија/Android OS 5.0 или понова верзија. Мора да имате Canon ID и инк-џет печатач од Canon за да ја користите оваа апликација.
 22. За софтверот Easy-PhotoPrint Editor е потребна интернет врска и тој е компатибилен со следните оперативни системи; Microsoft Windows 10 (64-битен/32-битен), Microsoft Windows 8.1 (64-битен/32-битен), Microsoft Windows 7 SP1 (64-битен/32-битен), macOS High Sierra v10.13, macOS Sierra v10.12, Mac OS X El Capitan v10.11 и Mac OS X El Capitan v10.10.5. Минималните предуслови за Windows и macOS/Mac OS X се: 2 GB RAM-меморија и монитор со резолуција од 1024x768. За апликацијата Easy-PhotoPrint Editor за мобилни уреди се потребни интернет врска и апликацијата Easy-PhotoPrint Editor v1.1.0 што може да се преземе бесплатно од App Store и Google Play. Компатибилност со iPad Air2 (2-ра генерација), iPad Mini 4 и iPhone 6s или понови уреди што користат iOS 10 или понова верзија, како и мобилни уреди што користат Android 5.x или понова верзија. Можно е да има одредени исклучоци. Поддржани се следните формати на датотеки: JPEG, PNG, HEIF (уреди што користат iOS 11 и mac OS v10.13 или понова верзија), зачувани податоци од DLP, извезени податоци од Poster Artist, извезени податоци од EasyPhoto+, извезени податоци од Easy-PhotoPrint Editor.
 23. Потребно е поврзување со активна сметка за паметен помошник и соодветна придружна апликација, паметниот уред и печатачот да бидат поврзани со дозвола за Canon Inkjet Cloud Printing Center, а потребните постапки, вештини или аплети да бидат достапни/овозможени кај компатибилниот печатач. Гласовните команди не можат да се прикажат како текст на паметни уреди од Amazon со екрани. Поддржани се само англиски, француски и германски јазик.
 24. Потребно е поврзување со активна сметка за паметен помошник и соодветна придружна апликација, паметниот уред и печатачот да бидат поврзани со дозвола за Canon Inkjet Cloud Printing Center, а потребните постапки, вештини или аплети да бидат достапни/овозможени кај компатибилниот печатач. Гласовните команди не можат да се прикажат како текст на паметни уреди од Amazon со екрани. Поддржани се само англиски, француски и германски јазик.
 25. Некои функции може да бидат недостапни кај овие оперативни системи. Ве молиме погледнете го прирачникот или веб-страницата за повеќе информации.
 26. Обична хартија (A4, црно-бело). Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779.
 27. Копирање: при копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење зададени поставки.
 28. Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): вредноста на TEC е пресметана под претпоставка дека на уредот постојано ќе се избира помеѓу режим на работа, режим на мирување и исклучување на напојувањето во период од 5 дена и дека уредот ќе биде или во режим на мирување или напојувањето ќе му биде исклучено во последните 2 дена од таа недела. Компанијата Canon сама ја пресметува вредноста на TEC на овој производ со помош на процедура за мерење на TEC усвоена во меѓународната програма ENERGY STAR.