Печатачи за во домот

Canon PIXMA G640

Спецификации

Броеви на модели
PIXMA G640
Функции
Wi-Fi, печатење, скенирање и копирање, Cloud
PIXMA G650
PIXMA G650
PIXMA G650
PIXMA G650
PIXMA G650

Спецификации

 • Шест мастила базирани на боја

  Висококвалитетно печатење на фотографии во боја

 • Безжично печатење

  Печатете од уреди со WiFi

 • 2-линиски LCD екран

  Информирајте се и прилагодете ги поставките

 • Капацитет за хартија на задниот механизам

  Поставете до 100 страници без проблем

 • Печатење фотографии без рабови

  Печатете фотографии со големина до A4

 • Копирање и скенирање

  Повеќефункционално решение од типот 3 во 1: печатење, скенирање и копирање

 • Печатење големи количини

  3.800 фотографии, 1 комплет шишиња1

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Броеви на модели
  PIXMA G640
 • Функции
  Wi-Fi, печатење, скенирање и копирање, Cloud

Спецификации на печатачот

 • Резолуција на печатење
  До 4800 x 1200 dpi1
 • Технологија за печатење
  2 глави за печатење FINE (Лева: BK/R/Gy, Десна: C/M/Y)
  Печатач со резервоари за мастило што се дополнуваат
 • Брзина на црно-бело печатење
  прибл. 3,9 слики/мин.2
 • Брзина на печатење во боја
  прибл. 3,9 слики/мин.3
 • Брзо печатење на фотографии
  4" x 6 (10x15 cm), без рабови: прибл. 47 секунди4
 • Печатење без рабови
  Да
  A4, LTR, 4" x 6" (10x15 cm), 5" x 7" (13x18 cm), 7" x 10" (18x25 cm), 8" x 10" (20x25 cm), квадратна форма 5” x 5“ (127 mm x 127 mm), квадратна форма 3,5" x 3,5" (89 mm x 89 mm), големина на картички 55 mm x 91 mm (2,17" x 3,58")5
 • Двострано печатење
  Рачно користење

Потрошни материјали и потрошувачка на мастило

 • Стандардни шишиња со мастило
  GI-43 <BK>
  GI-43 <C>
  GI-43 <M>
  GI-43 <Y>
  GI-43 <R>
  GI-43 <GY>
 • Картриџ за одржување
  MC-G02 (менување од страна на корисникот)
 • Обем на печатење по шише (обична хартија)
  Печатење A4-документи во боја6
  Црно-бело: 3.700 страници
  Во боја: 8.000 страници

  * Проценета дополнителна потрошувачка
 • Обем на печатење по шише (фотохартија)
  Печатење фотографии во боја со димензии од 4" x 6" (10x15 cm)7
  Во боја: 3.800 фотографии

  * Проценета дополнителна потрошувачка

Поддршка за хартија

 • Видови на хартија
  Обична хартија
  Фотохартија Pro Luster (LU-101),
  Фотохартија Plus Glossy II (PP-201)
  Мат фотохартија (MP-101),
  Сјајна фотохартија за „секојдневна употреба“ (GP-501)
  Хартија за висока резолуција (HR-101N),
  Фотохартија Plus Semi-gloss (SG-201),
  Premium Fine Art Rough <FA-RG1>
  Самолеплива фотохартија (RP-101)
  Магнетна фотохартија (MG-101)
  Хартија за пренос на слики врз темни материјали со пеглање (DF-101),
  Хартија за пренос на слики врз светли материјали со пеглање (LF-101),
  Двострана мат хартија (MP-101D)
  Честитка (произведено од Avery и RedRiverPaper),
  Картички (произведено од Neenah Paper и INKPRESS),
  Red Label Superior од Canon (WOP111)
  Канцелариска хартија за печатење во боја Oce од Canon (SAT213)
 • Максимален внес на хартија
  Заден фах: обична хартија: 64 - 105 g/m² (100 листови) или поддржана оригинална хартија од Canon
 • Големини на хартија
  A4, A5, B5,A6, LTR, LGL, 4"" x 6"" (10x15 cm), 5"" x 7"" (13x18 cm), 7"" x 10"" (18x25 cm), 8"" x 10"" (20x25 cm), квадратна форма 5"" x 5"" (127 mm x 127 mm), квадратна форма 3,5"" x 3,5"" (89 mm x 89 mm), големина на картички 55 mm x 91 mm (2,17""x3,58"")
  Пликови (DL, COM10, C5, Monarch)

  [Прилагодена големина]
  Широчина: од 55 до 216 mm, должина: од 89 до 1200 mm
 • Тежина на хартија
  Заден фах: обична хартија: 64 - 105 g/m² или поддржана оригинална хартија од Canon
  Фотохартија: макс. тежина на хартијата: прибл. 275 g/m² или поддржана оригинална хартија од Canon

Спецификации на скенерот

 • Тип на скенер
  CIS скенер со рамно лежиште за фотографии и документи
 • Резолуција на скенер (оптичка)
  600 x 1200 dpi8
 • Брзина на линиско скенирање
  Во боја: 3,5 ms/линија (300 dpi)
  Сиви тонови: 1,5 ms/линија (300 dpi)9
 • Длабочина на скенирање (влез / излез)
  Бои: RGB, секоја по 16 бита/8 бита
  Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита
 • Максимална големина на документ
  A4/LTR

Спецификации на копирот

 • Брзина на копирање
  sFCOT: прибл. 25 сек.10
  sESAT: прибл. 2,9 слики/мин.11
 • Повеќекратно копирање
  99 копии (макс.)
 • Функции за копирање
  Копирање документи, копирање фотографии, копирање без рабови, 2-на-1 и 4-на-1 копирање, копирање со бришење рамка, копирање документи за идентификација
 • Зумирање на копија
  25 - 400% (во чекори на зголемување од 1%)
  Вклопување на цела страница
  A5 во A4, B5 во A4, A4 во A5 и A4 во B5

Интерфејс

 • Тип и големина на екран
  LCD-екран исполнет со точки (еднобоен)

Поврзување

 • Стандарден интерфејс
  Hi-Speed USB (приклучок USB B)
  Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n 12
  Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка
  Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4 GHz
  PictBridge Wi-Fi13
 • Апликации за мобилни уреди
  Апликација Canon PRINT Inkjet/SELPHY14
  Апликација Creative Park15
  Апликација Easy-PhotoPrint Editor16
 • Функции на печатачот
  Софтвер Easy-PhotoPrint Editor17
  PIXMA Cloud Link (печатење само од паметен телефон или таблет)18
  Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android) 19
  Apple AirPrint20
  Wireless Direct21
  Mopria (Android)22
 • Паметен помошник и поддршка за автоматизација
  Amazon Alexa™23
  Google Assistant™24

Софтвер

 • Поддржани оперативни системи
  Windows 10、Windows 8.1、Windows 7 SP1
  Работењето може да се гарантира само на компјутер со однапред инсталиран Windows 7 или понов оперативен систем.
  Драјверот за печатачот и IJ Printer Assistant Tool се достапни за следните оперативни системи.
  Windows Server 2008 R2 SP1、Windows Server 2012 R2、Windows Server 2016、Windows Server 2019

  Mac: OS X 10.12.6 - macOS 10.15

  Chrome OS

  Оперативни системи за мобилни уреди: iOS®, iPadOS, Android™25

  *Компатибилноста со оперативните системи се потврдува во моментот на издавање; ве молиме посетете го центарот за преземање содржини од Canon за поддршка на новоиздадените верзии на оперативни системи за овој производ.
 • Минимални системски предуслови
  Windows: 1,5 GB или повеќе
  Забелешка: за инсталација на испорачаниот софтвер. Потребната количина на слободен простор во тврдиот диск.
 • Вклучен софтвер
  Драјвер за печатач
  IJ Printer Assistant Tool
  Easy-PhotoPrint Editor (преземете)

Физички карактеристики

 • Тежина
  прибл. 6,6 kg
 • Димензии (Ш x Д x В)
  Прибл. 445 x 340 x 167 mm (вовлечени фахови)
  Прибл. 445 x 555 x 238 mm (извлечени фахови)
 • Ниво на акустичен шум
  прибл. 50,5 dB(A)26
 • Препорачани работни услови
  Температура: 5 - 35 °C, Влажност: 10 - 90 % RH (релативна влажност) (без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  AC 100-240 V, 50/60 Hz
 • Потрошувачка на енергија
  Исклучено: прибл. 0,2 W
  Режим на подготвеност (поврзување со PC преку USB): Прибл. 0,6 W
  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,2 W
  Време за премин во режим на подготвеност: 11 минути и 4 секунди*
  Копирање: прибл. 16W27

  *Времето на чекање за режимот за подготвеност не може да се промени
 • Типична потрошувачка на електрична енергија
  0,18 kWh28
 1. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи
 2. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 3. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 4. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 5. Следните видови хартија НЕ се поддржани за печатење без рабови: пликови, хартија за висока резолуција, трансфер на маички, фотоналепници
 6. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 24712 со резервни резервоари за мастило по почетното поставување.
 7. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 29103 со резервни резервоари за мастило по почетното поставување.
 8. Оптичката резолуција претставува мерка на максимално хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473.
 9. Најголемата брзина на Hi-Speed USB на компјутер со Windows. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено.
 10. Брзината за копирање документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183. Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.
 11. Брзината за копирање документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183. Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.
 12. За безжично печатење потребна е функционална мрежа со безжични протоколи 802.11b/g/n или ad и работна фреквенција од 2,4 GHz. Безжичните перформанси може да бидат различни во зависност од опкружувањето и растојанието помеѓу печатачот и безжичните мрежни клиенти.
 13. Потребен е уред со компатибилност за DPS преку IP.
 14. Потребна е интернет врска и апликацијата Canon PRINT Inkjet/SELPHY што може да се преземе бесплатно од App Store и Google Play. Компатибилност со iPad, iPhone 3GS или понови уреди, iPod touch 3-та генерација или понови уреди што користат iOS 7.0 или понова верзија, како и со мобилни уреди што користат Android 2.3.3 или понова верзија. Вашиот уред мора да биде поврзан на истата мрежа со безжичен протокол 802.11 b/g/n на којашто е поврзан и вашиот печатач. Потребна е компатибилна сметка за социјален медиум и подлежи на правилата за користење на таа сметка за социјален медиум. Можно е да има одредени исклучоци.
 15. Потребна е интернет-врска и апликацијата Creative Park што може да се преземе бесплатно од App Store и Google Play. Компатибилна е со оперативните системи iOS 12.0 или понова верзија/Android OS 5.0 или понова верзија. Мора да имате Canon ID и инк-џет печатач од Canon за да ја користите оваа апликација.
 16. За софтверот Easy-PhotoPrint Editor е потребна интернет врска и тој е компатибилен со следните оперативни системи; Microsoft Windows 10 (64-битен/32-битен), Microsoft Windows 8.1 (64-битен/32-битен), Microsoft Windows 7 SP1 (64-битен/32-битен), macOS High Sierra v10.13, macOS Sierra v10.12, Mac OS X El Capitan v10.11 и Mac OS X El Capitan v10.10.5. Минималните предуслови за Windows и macOS/Mac OS X се: 2 GB RAM-меморија и монитор со резолуција од 1024x768. За апликацијата Easy-PhotoPrint Editor за мобилни уреди се потребни интернет врска и апликацијата Easy-PhotoPrint Editor v1.1.0 што може да се преземе бесплатно од App Store и Google Play. Компатибилност со iPad Air2 (2-ра генерација), iPad Mini 4 и iPhone 6s или понови уреди што користат iOS 10 или понова верзија, како и мобилни уреди што користат Android 5.x или понова верзија. Можно е да има одредени исклучоци. Поддржани се следните формати на датотеки: JPEG, PNG, HEIF (уреди што користат iOS 11 и mac OS v10.13 или понова верзија), зачувани податоци од DLP, извезени податоци од Poster Artist, извезени податоци од EasyPhoto+, извезени податоци од Easy-PhotoPrint Editor.
 17. За софтверот Easy-PhotoPrint Editor е потребна интернет врска и тој е компатибилен со следните оперативни системи; Microsoft Windows 10 (64-битен/32-битен), Microsoft Windows 8.1 (64-битен/32-битен), Microsoft Windows 7 SP1 (64-битен/32-битен), macOS High Sierra v10.13, macOS Sierra v10.12, Mac OS X El Capitan v10.11 и Mac OS X El Capitan v10.10.5. Минималните предуслови за Windows и macOS/Mac OS X се: 2 GB RAM-меморија и монитор со резолуција од 1024x768. За апликацијата Easy-PhotoPrint Editor за мобилни уреди се потребни интернет врска и апликацијата Easy-PhotoPrint Editor v1.1.0 што може да се преземе бесплатно од App Store и Google Play. Компатибилност со iPad Air2 (2-ра генерација), iPad Mini 4 и iPhone 6s или понови уреди што користат iOS 10 или понова верзија, како и мобилни уреди што користат Android 5.x или понова верзија. Можно е да има одредени исклучоци. Поддржани се следните формати на датотеки: JPEG, PNG, HEIF (уреди што користат iOS 11 и mac OS v10.13 или понова верзија), зачувани податоци од DLP, извезени податоци од Poster Artist, извезени податоци од EasyPhoto+, извезени податоци од Easy-PhotoPrint Editor.
 18. Потребна е интернет врска и апликацијата Canon PRINT Inkjet/SELPHY што може да се преземе бесплатно од App Store и Google Play. Компатибилност со iPad, iPhone 3GS или понови уреди, iPod touch 3-та генерација или понови уреди што користат iOS 7.0 или понова верзија, како и со мобилни уреди што користат Android 2.3.3 или понова верзија. Вашиот уред мора да биде поврзан на истата мрежа со безжичен протокол 802.11 b/g/n на којашто е поврзан и вашиот печатач. Потребна е компатибилна сметка за социјален медиум и подлежи на правилата за користење на таа сметка за социјален медиум. Можно е да има одредени исклучоци.
 19. Canon Print Service е дополнителна компонента за паметни уреди со Android која овозможува печатење од уреди со Android v4.4 - v5.0 преку голем број печатачи од Canon поврзани на Wi-Fi-мрежа. Дополнителната компонента не функционира како самостојна апликација. Може бесплатно да се преземе од Google Play.
 20. За функцијата AirPrint е потребен компатибилен iPad, iPhone или iPod Touch што користи iOS 7.0 или понова верзија, како и печатач што поддржува AirPrint и е поврзан на истата мрежа како и вашиот уред со iOS. Нема поддршка за поврзување на вашиот печатач преку USB-приклучокот на вашиот Mac, компјутер, базна станица AirPort или временска капсула.
 21. Потребен е паметен уред во кој е инсталирана апликацијата Canon PRINT Inkjet/SELPHY и тој треба да биде поврзан на саканата активна безжична мрежа за да се комплетира поставувањето без кабел.
 22. Потребен е мобилен уред со оперативен систем Android 4.4 или понова верзија во кој треба да биде инсталирана Mopria Print Service, а компатибилниот печатач PIXMA треба да биде поврзан на истата безжична мрежа. Функционалноста што ја нуди Mopria е достапна и преку мобилни уреди со Android 4.4 во кои треба да се преземе и инсталира Mopria Print Service од Google Play.
 23. Потребно е поврзување со активна сметка за паметен помошник и соодветна придружна апликација, паметниот уред и печатачот да бидат поврзани со дозвола за Canon Inkjet Cloud Printing Center, а потребните постапки, вештини или аплети да бидат достапни/овозможени кај компатибилниот печатач. Гласовните команди не можат да се прикажат како текст на паметни уреди од Amazon со екрани. Поддржани се само англиски, француски и германски јазик.
 24. Потребно е поврзување со активна сметка за паметен помошник и соодветна придружна апликација, паметниот уред и печатачот да бидат поврзани со дозвола за Canon Inkjet Cloud Printing Center, а потребните постапки, вештини или аплети да бидат достапни/овозможени кај компатибилниот печатач. Гласовните команди не можат да се прикажат како текст на паметни уреди од Amazon со екрани. Поддржани се само англиски, француски и германски јазик.
 25. Некои функции може да бидат недостапни кај овие оперативни системи. Ве молиме погледнете го прирачникот или веб-страницата за повеќе информации.
 26. Обична хартија (A4, црно-бело). Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779.
 27. Копирање: при копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење зададени поставки.
 28. Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): вредноста на TEC е пресметана под претпоставка дека на уредот постојано ќе се избира помеѓу режим на работа, режим на мирување и исклучување на напојувањето во период од 5 дена и дека уредот ќе биде или во режим на мирување или напојувањето ќе му биде исклучено во последните 2 дена од таа недела. Компанијата Canon сама ја пресметува вредноста на TEC на овој производ со помош на процедура за мерење на TEC усвоена во меѓународната програма ENERGY STAR.