Печатачи за во домот

Canon PIXMA MG3650S

Спецификации

Функции
Безжично печатење, копирање, скенирање, Cloud Link

Спецификации

 • Безжично користење и споделување

 • Изборни XL мастила за голема потрошувачка

 • Висококвалитетно печатење фотографии без рабови

 • Апликација Canon PRINT

 • PIXMA Cloud Link*

 • FINE картриџ

 • Автоматско 2-страно печатење

 • Предно снабдување со хартија

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Функции
  Безжично печатење, копирање, скенирање, Cloud Link

Спецификации на печатачот

 • Резолуција на печатење
  До 4800 1 x 1200 dpi
 • Технологија за печатење

  2 FINE картриџи (црн и во боја)

  Инк-џет систем со големина на капка мастило од 2pl (мин.)

  ChromaLife100 мастила

 • Брзина на црно-бело печатење
  Прибл. 9,9 слики/мин. 2
 • Брзина на печатење во боја
  Прибл. 5,7 слики/мин. [2]
 • Брзо печатење на фотографии
  Без рабови 10x15cm: прибл. 44 секунди 3
 • Печатење без рабови
  Да (A4, писма, 20x25cm, 13x18cm, 10x15cm)
 • Двострано печатење
  Автоматско двострано печатење (A4, писма)

Картриџи и потрошувачка

 • Стандардни картриџи за мастило

  PG-540 (црна)

  CL-541 (бои)

 • Изборни картриџи за мастило XL

  PG-540XL (црна)

  CL-541XL (бои)

 • Потрошувачка на картриџи (обична хартија)

  Печатење A4-документи во боја 4

  Црна боја: 180 страници

  Црна боја XL: 600 страници

  Бои: 180 страници

  Бои XL: 400 страници

 • Потрошувачка на картриџи (фотографии)

  Печатење фотографии во боја од 10x15cm 5

  Црна боја: 2465* фотографии

  Црна боја XL: 7560* фотографии

  Бои: 69 фотографии

  Бои XL: 150 фотографии

  * Проценета дополнителна потрошувачка

Поддршка за хартија

 • Видови на хартија

  „Обична хартија

  Хартија за висока резолуција (HR-101N)

  Фото-хартија Про платинеста (PT-101)

  Фотохартија Plus Glossy II (PP-201)

  Фото-хартија Pro Luster (LU-101)

  Фото-хартија плус полусјајна (SG-201)

  Сјајна фотохартија за „секојдневна употреба“ (GP-501)

  Матирана фото-хартија (MP-101)

  Хартија за печатење на маички

  Плик

 • Максимален внес на хартија
  Преден фах: макс. 100 листови (обична хартија)
 • Големини на хартија
  A4, A5, B5, 10x15cm, 13x18cm, 20x25cm, пликови (DL, COM10), писма, правни
 • Тежина на хартија

  Обична хартија: 64 - 105 г/м²

  Фото-хартија од Canon: до 300 g/m²

Спецификации на скенерот

 • Тип на скенер
  CIS скенер со рамно лежиште за фотографии и документи
 • Брзина на скенирање
  Прибл. прибл. 14 сек. 6
 • Резолуција на скенер (оптичка)
  1200 x 2400 dpi 7
 • Длабочина на скенирање (влез / излез)

  Во боја: 48 бита / 24 бита

  Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита

 • Максимална големина на документ
  216 x 297 mm

Спецификации на копирот

 • Брзина на копирање

  sFCOT: прибл. 22 сек. 8

  sESAT: прибл. 2,7 слики/мин. [8]

 • Повеќекратно копирање
  21 копии (макс.)
 • Функции за копирање
  Копирање на документи (обична хартија), копирање без рабови
 • Зумирање на копија
  Вклопување на цела страница

Поврзување

 • Стандарден интерфејс

  Hi-Speed USB (приклучок B)

  Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n

  Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка

 • Апликации за мобилни уреди

  PIXMA Cloud Link

  Апликација PRINT Inkjet/SELPHY од Canon

  Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)

  Режим на пристапна точка

  WLAN PictBridge

  Apple AirPrint

  Mopria (Android)

Софтвер

 • Поддржани оперативни системи
  Chrome OS
  Windows 10, Windows 8.1 (го содржи Windows 8.1 Update), Windows 8, Windows 7, Windows 7 SP1, Windows Vista SP2, Windows XP SP3 само 32-битен
  Работењето може да се гарантира само на компјутер со однапред инсталиран Windows 8.1, Windows 8, Windows 7, Windows Vista или Windows XP. 
  Потребен е .NET Framework 4 или 4.5
  Потребен е Windows XP:XPS Essentials Pack
  OS X v10.7.5 - OS X 10.11、macOS 10.12 - macOS 10.13
 • Поддржани системи за мобилни уреди

  iOS

  Android

  Windows RT
 • Минимални системски предуслови

  Windows: простор на дискот од 3,1 GB, Internet Explorer 8

  Mac: интернет врска, простор на хард диск од 1,5GB, Safari 5

  Екран: 1024 x 768 XGA

 • Вклучен софтвер

  MP Driver со Scanning Utility

  My Image Garden со печатење од Full HD видеозаписи 9

  Брзо мени

  Easy-WebPrint EX (преземете) 10

Физички карактеристики

 • Тежина
  прибл. 5,4 kg
 • Димензии (Ш x Д x В)
  прибл. 449 x 304 x 152 mm
 • Ниво на акустичен шум
  прибл. 43,5dB(A) 11
 • Извор на напојување со енергија
  AC 100-240 V, 50/60 Hz
 • Потрошувачка на енергија

  Исклучено: прибл. 0,1 W

  Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 1,4 W (исклучена лампа за скенирање)

  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,4 W (исклучена лампа за скенирање)

  Време за премин во режим на подготвеност: 7 минути

  Копирање: прибл. 16 W 12

Стандардни одрекувања на одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, видот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

 1. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи
 2. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 3. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 4. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
 5. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
 6. Брзината на скенирање документи во боја се мери според ISO/IEC 24735 анекс C табела за тестирање A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот.
 7. Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, максималната големина на скенирањето е ограничена.
 8. Брзината за копирање документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.
 9. Софтверот за печатењето од Full HD видеозаписи е достапен за MOV и MP4 видео датотеки снимени со одредени дигитални фотоапарати и видеокамери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видеозаписот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).
 10. За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 8 или понов
 11. При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15cm фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.
 12. При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (отпечатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.