Hero Image
Blank-Rect Image

PIXMA TR150 од Canon

Работете додека патувате. Печатачот е лесен и пренослив и нуди различни опции за безжично поврзување и контрола преку паметен телефон за да добиете професионални резултати без напор, независно од каде ќе работите.

Печатете во движење, независно каде сте

Пренослив и издржлив за печатење во движење. Преземете ја контролата врз безжичното печатење преку компјутер, лаптоп или паметен уред и печатете текст и фотографии без рабови со големина до A4. Зачувајте до 5 шаблони и печатете со притиснување на едно копче за да добивате резултати со неверојатна брзина.

Погледни целосни спецификации

Intro Image
PIXMA TR150

Ви го претставуваме PIXMA TR150

Печатете во движење, независно каде сте.

Погледни видеозапис

Едноставно

Печатете и проверувајте го мастилото и статусот на врската преку OLED-екран од 1,44" и работете брзо и тивко со брзини на печатење од 5,5 слики/мин. во боја и 9 црно-бели слики/мин.2.

Keep it simple

Приспособено користење

Заштедете време со брзото печатење. Зачувајте најмногу 5 приспособени шаблони3 за да печатите договори и формулари директно преку печатачот без потреба од компјутер, лаптоп или паметен уред.

Custom fit
 

Споредба со PIXMA iP110

 

PIXMA TR150 со батерија

PIXMA TR150

PIXMA iP110 со батерија

PIXMA iP110

Димензии (Ш×Д×В mm)

322×185×66

322 x 185 x 62

Мастила

Црно мастило со пигмент, Ц/М/Ж/Црно мастило базирано на боја

Црно мастило со пигмент, Ц/М/Ж/Црно мастило базирано на боја

Тежина

2,1 kg / 2,3 kg (со изборна батерија)

2,0 kg / 2,2 kg (со изборна батерија)

Брзина на печатење ESAT (ЦРНО-БЕЛО/ВО БОЈА)

9,0 слики/мин./5,5 слики/мин.

9,0 слики/мин./5,8 слики/мин.

LCD-ЕКРАН

Црно-бел OLED-екран од 1,44”

Не

Потрошувачка при печатење црно-бело/во боја

Црно-бело: 200 страници

Црно-бело: 191 страница

Во боја: 260 страници

Во боја: 249 страници

Мастила

PGI-35, CLI-36

PGI-35, CLI-36

Макс. влезен капацитет

50 листови

50 листови

Потрошувачка на енергија(AC)

Печатење 8 W / Режим на подготвеност 1,1 W

Печатење 10 W / Режим на подготвеност 1,8 W

Интерфејс

USB / Wi-Fi

USB / Wi-Fi

Wi-Fi

Да (2,4 GHz и 5 GHz4)

Да (2,4 GHz)

Wireless Direct

Да

Не

Заклучување против кражби

Да

Не

Печатење со приспособени шаблони

Да

Не

Автоматско вклучување

Да

Не

PIXMA TR150 со батерија

Ставете го во вашата торба и добијте извонреден квалитет и опции за поврзување без кабли - идеално за непрекината работа

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ

PIXMA TR150 with battery

Спецификации

Icon 01

Копирање преку паметен телефон

Копирајте со помош на апликацијата Canon PRINT инсталирана во вашиот паметен уред

Icon 02

Опции за поврзување

Поддршка за Wi-Fi со 2,4 и 5 GHz4

Icon 03

Можност за поврзување на паметен телефон и таблет уред

Апликација Canon PRINT, AirPrint (iOS), Mopria (Android) и Windows 10 Mobile

Icon 04

Wireless Direct

Поврзете се и печатете директно без рутер

Icon 01

OLED-екран од 1,44"

Практичен интерфејс за контрола и одржување

Icon 02

Професионални резултати

Остар текст и фотографии без рабови со големина до A4 благодарение на системот со хибридни мастила

Icon 01

Брзо печатење

5,5 слики/мин. во боја и 9 црно-бели слики/мин.²

Icon 02

Едноставна ефикасност

Зачувајте најмногу 5 приспособени шаблони3 за побрзо печатење

Погледнете ги сите спецификации

Specification-Icons - Header Image
What's In The Box

Што содржи кутијата

Подгответе се за напорна работа и печатење со сета опрема што ви е потребна:

PIXMA TR150 од Canon

AC-адаптер

Кабел за напојување

Резервоари за мастило: црно мастило со пигмент PGI-35, бои CLI-36 CMYK

Глава на печатач

CD-ROM за поставување

Кабел со USB-приклучок од тип C

Упатства и други документи

Производите од Canon го вадат најдоброто од нив

Користењето на мастилата и хартиите од Canon во комбинација со вашиот печатач од Canon ви дава исклучителни резултати со фотолабораториски квалитет во секое време.

Слични производи

Може да ве интересира и

1 Врз основа на забрзано тестирање од Canon во темна просторија за складирање со контролирана температура, влажност и гасови, симулирајќи простор за складирање во албум со пластични прегради за слики. Canon не дава гаранција за долготрајноста на отпечатените материјали; резултатите може да бидат различни во зависност од отпечатената слика, времето на сушење, условите за складирање/изложување и други фактори во опкружувањето.

2 Брзините на печатење документи се просечни вредности добиени од ESAT (Word, Excel, PDF) за тестот за категорија канцеларии за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24734. Брзината на печатење може да биде различна во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, сложеноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

3 Шаблоните треба да се вчитаат во печатачот преку драјверот за печатачи од Canon, што е можно само преку компјутер со Windows.

4 Поддршката за 5 GHz може да не биде достапна во вашиот регион.