Инк-џет печатачи

Canon Серија PIXMA TR4650

Спецификации

Броеви на модели
PIXMA TR4650 / PIXMA TR4651
Функции
Wi-Fi, печатење, копирање, скенирање, факс и Cloud
Canon Camera
Canon Camera
Canon Camera
Canon Camera

Спецификации

 • Notification Image

  Управување со документи

  Ефикасен ADF-механизам за 20 листови4

 • Notification Image

  Брз и високовалитетен

  Брзо и ефикасно печатење со брзина од 8,8 црно-бели слики/мин. и 4,4 слики/мин. во боја

 • Notification Image

  Автоматско 2-страно печатење

  Заштедете време со автоматското двострано печатење

 • Notification Image

  Едноставна контрола

  Уживајте во практично користење и контрола преку еднобојниот LCD-екран

 • Notification Image

  Автоматско вклучување/исклучување

  Заштедете енергија кога не го користите печатачот

 • Notification Image

  Безжично поврзување

  Печатете лесно од лаптопи, компјутери и паметни уреди

 • Notification Image

  Предно снабдување со хартија

  Лесно полнење со хартија до 100 страници во формат A4

 • Notification Image

  Печатење фотографии без рабови

  Печатете фотографии од 4x6 инчи за 65 секунди

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Броеви на модели
  PIXMA TR4650 / PIXMA TR46511
 • Функции
  Wi-Fi, печатење, копирање, скенирање, факс и Cloud

Спецификации на печатачот

 • Резолуција на печатење
  До 4800 x 1200 dpi2
 • Технологија за печатење
  2 FINE картриџи (BK, CL)
 • Брзина на црно-бело печатење
  Прибл. 8,8 слики/мин.3
 • Брзина на печатење во боја
  Прибл. 4,0 слики/мин.4
 • Брзо печатење на фотографии
  4“ x 6" (10x15 cm), без рабови: прибл. 65 секунди5
 • Време за печатење на првата страница
  Црно-бело: 11 сек. (во режим на подготвеност/еднострано)6
  Во боја: 19 сек. (во режим на подготвеност/еднострано)7
 • Печатење без рабови
  Да (A4, LTR, 4" x 6" (10x15 cm), 5" x 7" (13x18 cm), 8" x 10" (20x25 cm))
 • Двострано печатење
  Автоматско двострано печатење (A4, писма - обична хартија)

Картриџи и потрошувачка

 • Стандардни картриџи за мастило
  PG-545 (црна)
  CL-546 (бои)
 • Изборни картриџи за мастило XL
  PG-545XL (црна)
  CL-546XL (бои)
 • Потрошувачка на картриџи (обична хартија)
  Печатење A4-документи во боја8
  Црна боја: 180 страници
  Бои: 180 страници
 • Потрошувачка на XL картриџи (обична хартија)
  Печатење A4-документи во боја9
  Црна боја XL: 400 страници
  Бои XL: 300 страници

Поддршка за хартија

 • Видови на хартија
  Обична хартија
  Фото-хартија Про платинеста (PT-101)
  Фото-хартија Pro Luster (LU-101)
  Фотохартија Plus Glossy II (PP-201)
  Матирана фото-хартија (MP-101)
  Сјајна фотохартија за „секојдневна употреба“ (GP-501)
  Хартија за висока резолуција (HR-101N)
  Плик
  Фото-хартија плус полусјајна (SG-201)
  Red Label Superior од Canon (WOP111)
  Канцелариска хартија за печатење во боја Oce од Canon (SAT213)
  Самолеплива фотохартија (RP-101)
  Магнетна фотохартија (MG-101)
  Честитка (произведено од Avery и RedRiverPaper)
 • Максимален внес на хартија
  Преден фах: макс. 100 листови (обична хартија) или 20 листови (фотохартија)
  ADF: A4, LTR: 20 листови, LGL: 5 листови

  *Погледнете го онлајн прирачникот за деталната листа на ограничувањата за полнење хартија коишто зависат од типот на избраниот медиум и димензиите на страницата.
 • Големини на хартија
  Преден фах: A4, A5, A6, B5, LTR, LGL, 4"x6" (10 x 15 cm), 5"x7" (13 x 18 cm),
  8"x10" (20 x 25 cm), Пликови (DL, COM10)

  [Прилагодена големина] ширина 101,6 mm - 215,9 mm, должина 152,4 mm - 676 mm

  ADF: A4, писмо, правни
 • Тежина на хартија
  Преден фах: обична хартија: 64 g/m² - 105 g/m2 или поддржана оригинална хартија од Canon
  Хартија од Canon: макс. тежина на хартија прибл. 300 g/m² (фотохартија Pro Platinum PT-101)

Спецификации на скенерот

 • Тип на скенер
  Скенер во боја со рамно лежиште и CIS (ADF / плоча)
 • Резолуција на скенер (оптичка)
  600 x 1200 dpi10
 • Брзина на линиско скенирање
  Во боја: 3,5 ms/ред (300 dpi)
  Сиви тонови: 1,5 ms/ред (300 dpi)11
 • Длабочина на скенирање (влез / излез)
  Бои: RGB, секоја по 16 бита/8 бита
  Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита
 • Максимална големина на документ
  Плоча: A4/писма (216 x 297 mm)
  ADF: A4/писма/правни (216 x 356 mm)

Спецификации на копирот

 • Брзина на копирање
  ESAT/еднострано ADF (во боја): прибл. 2,7 слики/мин.12
  ESAT/еднострано ADF (црно-бело): прибл. 6,4 слики/мин.13
 • Квалитет на копирање
  3 позиции (скица, стандардно, висококвалитетно)
 • Прилагодување на интензитет
  9 нивоа (достапно е автоматско прилагодување, AE-копија)
 • Повеќекратно копирање
  99 копии (макс.)
 • Функции за копирање
  Копирање документи, двострано копирање, копирање 2-на-1 и 4-на-1, копирање со подредување (само ADF), копирање со бришење рамка (само со рамно лежиште), копирање документи за идентификација
 • Зумирање на копија
  25 - 400%
  Вклопување на цела страница
  A5 во A4, B5 во A4, A4 во A5 и A4 во B5

Спецификации за факс

 • Вид на факс
  Super G3 / во боја
 • Резолуција на факс
  Црно-бело: 8 пиксели/mm x 3,85 линии/mm (стандардно)
  8 пиксели/mm x 7,7 линии/mm (фино)
  300 dpi x 300 dpi (екстра фино)
  Во боја: 200 x 200 dpi
 • Брзина на факс
  Црно-бело: прибл. 3 сек.14
  Во боја: прибл. 1 мин.15
 • Брзина на модем
  максимум 33,6 kbps (автоматско намалување)
 • Големина на печатење
  A4, LTR, LGL
 • Факс меморија
  Прибл. 50 страници16
 • Кодирани броеви за брзо бирање
  Макс. 20 локации
 • Групно бирање
  Макс. 19 локации

Интерфејс

 • Тип и големина на екран
  LCD-екран исполнет со точки (еднобоен)
 • Јазици на екран
  Можност за избор на 32 јазици:
  јапонски, англиски (mm и инчи), германски, француски, италијански, шпански, португалски,
  холандски, дански, норвешки, шведски, фински, руски, украински, полски, чешки,
  словенечки, унгарски, словачки, хрватски, романски, бугарски, турски, грчки,
  естонски, латвиски, литвански, едноставен кинески, корејски, традиционален кинески,
  индонезиски, виетнамски

Поврзување

 • Стандарден интерфејс
  Hi-Speed USB (приклучок B)
  Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n 17
  Безбедност на Wi-Fi: WPA-PSK, WPA2-PSK, администраторска лозинка
  Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz
 • Апликации за мобилни уреди
  Апликација Canon PRINT Inkjet/SELPHY18
  Апликација Easy-PhotoPrint Editor19
 • Функции на печатачот
  Софтвер Easy-PhotoPrint Editor20
  Софтвер Easy Layout Editor (само за Windows)
  Софтвер Inkjet Smart Connect од Canon (само за Windows 10)
  Апликација Creative Park
  PIXMA Cloud Link21
  Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)22
  Apple AirPrint23
  Wireless Direct24
  Mopria (Android)25
 • Паметен помошник и поддршка за автоматизација
  Amazon Alexa™26
  Google Assistant™27

Софтвер

 • Поддржани оперативни системи
  Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 SP1
  Работењето може да се гарантира само на компјутер со однапред инсталиран Windows 7 или понов оперативен систем.

  Екран: XGA 1024 x 768 или повеќе

  Mac: OS X 10.13.6 - macOS 10.15, macOS 11>

  Chrome OS

  Оперативни системи за мобилни уреди: iOS®, iPadOS, Android™28

  *Компатибилноста со оперативните системи се потврдува во моментот на издавање; ве молиме посетете го центарот за преземање содржини од Canon за поддршка на новоиздадените верзии на оперативни системи за овој производ.
 • Минимални системски предуслови
  Windows: 1,5 GB или повеќе

  Забелешка: за инсталација на испорачаниот софтвер. Потребната количина на слободен простор во тврдиот диск.
 • Вклучен софтвер
  Драјвер за печатач (преземете)
  IJ Printer Assistant Tool (преземете)
  Easy-PhotoPrint Editor (преземете)

Физички карактеристики

 • Тежина
  Прибл. 5,8 kg
 • Димензии (Ш x Д x В)
  Со вовлечени фахови: прибл. 435 x 295 x 189 mm
  Со извлечени фахови: прибл. 435 x 592 x 438 mm
 • Ниво на акустичен шум
  Прибл. 56,5 dB(A)29
 • Препорачани работни услови
  Температура: 5-35 °C
  Влажност: 10-90 %RH (без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  AC 100-240 V, 50/60 Hz
 • Работен циклус
  До 1.200 страници/месец
 • Потрошувачка на енергија
  Исклучено: прибл. 0,3W
  Режим на подготвеност (поврзување со PC преку USB): Прибл. 0,8 W
  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,4 W
  Време за премин во режим на подготвеност: 10 минути и 6 секунди
  Копирање: прибл. 7 W30

  *Времето на чекање за режимот за подготвеност не може да се промени (Lot26)
 • Типична потрошувачка на електрична енергија
  0,21 kWh31
Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, видот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации за потрошувачката, погледнете на https://www.canon-europe.com/printers/inkjet/ink-yield/

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.
 1. Некои бои може да бидат недостапни во вашиот регион.
 2. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи.
 3. Брзината на печатење документи во формат А4 на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со стандард ISO/IEC 24734.
  Брзината за печатење на фотографии се заснова на зададените поставки со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
  Брзината на печатење може да варира во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, сложеноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на хартија што се користи итн.
 4. Брзината на печатење документи во формат А4 на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со стандард ISO/IEC 24734.
  Брзината за печатење на фотографии се заснова на зададените поставки со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
  Брзината на печатење може да варира во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, сложеноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на хартија што се користи итн.
 5. Брзината на печатење документи во формат А4 на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со стандард ISO/IEC 24734.
  Брзината за печатење на фотографии се заснова на зададените поставки со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
  Брзината на печатење може да варира во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, сложеноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на хартија што се користи итн.
 6. Брзината на печатење документи во формат А4 на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со стандард ISO/IEC 24734.
  Брзината за печатење на фотографии се заснова на зададените поставки со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
  Брзината на печатење може да варира во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, сложеноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на хартија што се користи итн.
 7. Брзината на печатење документи во формат А4 на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со стандард ISO/IEC 24734.
  Брзината за печатење на фотографии се заснова на зададените поставки со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
  Брзината на печатење може да варира во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, сложеноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на хартија што се користи итн.
 8. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 24712 со резервни резервоари за мастило по почетното поставување.
 9. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 24712 со резервни резервоари за мастило по почетното поставување.
 10. Оптичката резолуција претставува мерка на максимално хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473.
 11. Најголемата брзина на Hi-Speed USB на компјутер со Windows. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено.
 12. Брзините на копирање се просечна вредност од sFCOT и sESAT, ISO/IEC 29183.
  Брзините на копирање (ADF) се вредноста на ESAT при копирање во низа, ISO/IEC 24735.
  Брзините на копирање може да бидат различни во зависност од сложеноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија што се користи итн. и не го земаат предвид времето потребно за загревање.
 13. Брзините на копирање се просечна вредност од sFCOT и sESAT, ISO/IEC 29183.
  Брзините на копирање (ADF) се вредноста на ESAT при копирање во низа, ISO/IEC 24735.
  Брзините на копирање може да бидат различни во зависност од сложеноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија што се користи итн. и не го земаат предвид времето потребно за загревање.
 14. Брзината за пренос на црно-бели факс-документи е добиена врз основа на зададените поставки со користење на табелата ITU-T No.1.
  Брзината за пренос на факс-документи во боја е добиена врз основа на зададените поставки со користење на тестот за факс во боја од Canon.
  Вистинската брзина на пренос може да варира во зависност од сложеноста на документот, параметрите за факс на крајната дестинација, квалитетот на линијата итн.
 15. Брзината за пренос на црно-бели факс-документи е добиена врз основа на зададените поставки со користење на табелата ITU-T No.1.
  Брзината за пренос на факс-документи во боја е добиена врз основа на зададените поставки со користење на тестот за факс во боја од Canon.
  Вистинската брзина на пренос може да варира во зависност од сложеноста на документот, параметрите за факс на крајната дестинација, квалитетот на линијата итн.
 16. Бројот на страници е добиен врз основа на табелата ITU-T бр.1 или табелата бр.1 за стандарди за факс од Canon.
 17. За безжично печатење потребна е функционална мрежа со безжични протоколи 802.11b/g/n и работна фреквенција од 2,4 GHz. Безжичните перформанси може да бидат различни во зависност од опкружувањето и растојанието помеѓу печатачот и безжичните мрежни клиенти.
 18. Потребна е интернет врска и апликацијата Canon PRINT Inkjet/SELPHY што може да се преземе бесплатно од App Store и Google Play. Компатибилност со iPad, iPhone 3GS или понови уреди, iPod touch 3-та генерација или понови уреди што користат iOS 7.0 или понова верзија, како и со мобилни уреди што користат Android 2.3.3 или понова верзија. Вашиот уред мора да биде поврзан на истата мрежа со безжичен протокол 802.11 b/g/n/a на која е поврзан и вашиот печатач. Потребна е компатибилна сметка за социјален медиум и подлежи на правилата за користење на таа сметка за социјален медиум. Можно е да има одредени исклучоци.
 19. За софтверот Easy-PhotoPrint Editor е потребна интернет врска и тој е компатибилен со следните оперативни системи; Microsoft Windows 10 (64-битен/32-битен), Microsoft Windows 8.1 (64-битен/32-битен), Microsoft Windows 7 SP1 (64-битен/32-битен), macOS High Sierra v10.13, macOS Sierra v10.12, Mac OS X El Capitan v10.11 и Mac OS X El Capitan v10.10.5. Минималните предуслови за Windows и macOS/Mac OS X се: 2 GB RAM-меморија и монитор со резолуција од 1024x768. За апликацијата Easy-PhotoPrint Editor за мобилни уреди се потребни интернет врска и апликацијата Easy-PhotoPrint Editor v1.1.0 што може да се преземе бесплатно од App Store и Google Play. Компатибилност со iPad Air2 (2-ра генерација), iPad Mini 4 и iPhone 6s или понови уреди што користат iOS 10 или понова верзија, како и мобилни уреди што користат Android 5.x или понова верзија. Можно е да има одредени исклучоци. Поддржани се следните формати на датотеки: JPEG, PNG, HEIF (уреди што користат iOS 11 и mac OS v10.13 или понова верзија), зачувани податоци од DLP, извезени податоци од Poster Artist, извезени податоци од EasyPhoto+, извезени податоци од Easy-PhotoPrint Editor.
 20. За софтверот Easy-PhotoPrint Editor е потребна интернет врска и тој е компатибилен со следните оперативни системи; Microsoft Windows 10 (64-битен/32-битен), Microsoft Windows 8.1 (64-битен/32-битен), Microsoft Windows 7 SP1 (64-битен/32-битен), macOS High Sierra v10.13, macOS Sierra v10.12, Mac OS X El Capitan v10.11 и Mac OS X El Capitan v10.10.5. Минималните предуслови за Windows и macOS/Mac OS X се: 2 GB RAM-меморија и монитор со резолуција од 1024x768. За апликацијата Easy-PhotoPrint Editor за мобилни уреди се потребни интернет врска и апликацијата Easy-PhotoPrint Editor v1.1.0 што може да се преземе бесплатно од App Store и Google Play. Компатибилност со iPad Air2 (2-ра генерација), iPad Mini 4 и iPhone 6s или понови уреди што користат iOS 10 или понова верзија, како и мобилни уреди што користат Android 5.x или понова верзија. Можно е да има одредени исклучоци. Поддржани се следните формати на датотеки: JPEG, PNG, HEIF (уреди што користат iOS 11 и mac OS v10.13 или понова верзија), зачувани податоци од DLP, извезени податоци од Poster Artist, извезени податоци од EasyPhoto+, извезени податоци од Easy-PhotoPrint Editor.
 21. Потребна е интернет врска и апликацијата Canon PRINT Inkjet/SELPHY што може да се преземе бесплатно од App Store и Google Play. Компатибилност со iPad, iPhone 3GS или понови уреди, iPod touch 3-та генерација или понови уреди што користат iOS 7.0 или понова верзија, како и со мобилни уреди што користат Android 2.3.3 или понова верзија. Вашиот уред мора да биде поврзан на истата мрежа со безжичен протокол 802.11 b/g/n/a на која е поврзан и вашиот печатач. Потребна е компатибилна сметка за социјален медиум и подлежи на правилата за користење на таа сметка за социјален медиум. Можно е да има одредени исклучоци.
 22. Canon Print Service е дополнителна компонента за паметни уреди со Android која овозможува печатење од уреди со Android v4.4 - v5.0 преку голем број печатачи од Canon поврзани на Wi-Fi-мрежа. Дополнителната компонента не функционира како самостојна апликација. Може бесплатно да се преземе од Google Play.
 23. За функцијата AirPrint е потребен компатибилен iPad, iPhone или iPod Touch што користи iOS 7.0 или понова верзија, како и печатач што поддржува AirPrint и е поврзан на истата мрежа како и вашиот уред со iOS. Нема поддршка за поврзување на вашиот печатач преку USB-приклучокот на вашиот Mac, компјутер, базна станица AirPort или временска капсула.
 24. Потребен е паметен уред во кој е инсталирана апликацијата Canon PRINT Inkjet/SELPHY и тој треба да биде поврзан на саканата активна безжична мрежа за да се комплетира поставувањето без кабел.
 25. Потребен е мобилен уред со оперативен систем Android 4.4 или понова верзија во кој треба да биде инсталирана Mopria Print Service, а компатибилниот печатач PIXMA треба да биде поврзан на истата безжична мрежа. Функционалноста што ја нуди Mopria е достапна и преку мобилни уреди со Android 4.4 во кои треба да се преземе и инсталира Mopria Print Service од Google Play.
 26. Потребно е поврзување со активна сметка за паметен помошник и соодветна придружна апликација, паметниот уред и печатачот да бидат поврзани со дозвола за Canon Inkjet Cloud Printing Center, а потребните постапки, вештини или аплети да бидат достапни/овозможени кај компатибилниот печатач. Гласовните команди не можат да се прикажат како текст на паметни уреди од Amazon со екрани. Поддржани се само англиски, француски и германски јазик.
 27. Потребно е поврзување со активна сметка за паметен помошник и соодветна придружна апликација, паметниот уред и печатачот да бидат поврзани со дозвола за Canon Inkjet Cloud Printing Center, а потребните постапки, вештини или аплети да бидат достапни/овозможени кај компатибилниот печатач. Гласовните команди не можат да се прикажат како текст на паметни уреди од Amazon со екрани. Поддржани се само англиски, француски и германски јазик.
 28. Некои функции може да бидат недостапни кај овие оперативни системи. Ве молиме погледнете го прирачникот или веб-страницата за повеќе информации.
 29. Обична хартија (A4, црно-бело). Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779.
 30. Копирање: при копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење зададени поставки.
 31. Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): вредноста на TEC е пресметана под претпоставка дека на уредот постојано ќе се избира помеѓу режим на работа, режим на мирување и исклучување на напојувањето во период од 5 дена и дека уредот ќе биде или во режим на мирување или напојувањето ќе му биде исклучено во последните 2 дена од таа недела. Компанијата Canon сама ја пресметува вредноста на TEC на овој производ со помош на процедура за мерење на TEC усвоена во меѓународната програма ENERGY STAR.