Печатачи за во домот

Canon Серија PIXMA TS3150

Спецификации

Броеви на модели
Серија PIXMA TS3150
Функции
Wi-Fi, печатење, копирање, скенирање, Cloud
TS3150
PIXMA TS3150
PIXMA_TS3150
PIXMA_TS3150
PIXMA_TS3150
PIXMA_TS3151
PIXMA_TS3151
TS3151
PIXMA_TS3151

Спецификации

 • Инк-џет систем со 2 FINE картриџи

 • Печатење квадратни медиуми од 5x5”

 • Автоматско вклучување

 • Печатење без рабови за прибл. 65 секунди

 • Печатење/скенирање од паметен телефон и таблет-уред

 • Црно-бел екран од 3,8 cm

 • Безжично користење и споделување

 • Печатење и скенирање кон Cloud услуги*

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Броеви на модели
  Серија PIXMA TS31501
 • Функции
  Wi-Fi, печатење, копирање, скенирање, Cloud

Спецификации на печатачот

 • Резолуција на печатење
  До 48002 x 1200 dpi
 • Технологија за печатење
  2 FINE картриџи (црн и во боја)
 • Брзина на црно-бело печатење
  Прибл. 7,7 слики/мин.3
 • Брзина на печатење во боја
  Прибл. 4,0 слики/мин.4
 • Брзо печатење на фотографии
  Без рабови 10x15cm: прибл. 65 секунди5
 • Печатење без рабови
  Да (13x18 cm, 10x15 cm, 13x13 cm)
 • Двострано печатење
  Рачно користење

Картриџи и потрошувачка

 • Стандардни картриџи за мастило
  PG-545 (црна)
  CL-546 (бои)
 • Изборни картриџи за мастило XL
  PG-545XL (црна)
  CL-546XL (бои)
 • Потрошувачка на картриџи (обична хартија)
  Печатење A4 документи во боја6
  Црна боја: 180 страници
  Црна боја XL: 400 страници
  Бои: 180 страници
  Бои XL: 300 страници

Поддршка за хартија

 • Видови на хартија
  Обична хартија
  Фотохартија Plus Glossy II (PP-201)
  Сјајна фото-хартија за "секојдневна употреба" (GP-501)
 • Максимален внес на хартија
  Заден фах: макс. 60 листови (обична хартија)
 • Големини на хартија
  Обична хартија: A4, A5, B5, писма, извршни
  Фото-хартија: 10x15 cm, 13x13 cm, 13x18 cm
 • Тежина на хартија
  Обична хартија: 64 - 105 г/м²
  Фото-хартија од Canon: до 275 g/m²

Спецификации на скенерот

 • Тип на скенер
  CIS скенер со рамно лежиште за фотографии и документи
 • Брзина на скенирање
  Прибл. 15 сек.7
 • Резолуција на скенер (оптичка)
  600 x 1200 dpi8
 • Длабочина на скенирање (влез / излез)
  Бои: RGB, секоја по 16 бита/8 бита
  Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита
 • Максимална големина на документ
  216 x 297 mm

Спецификации на копирот

 • Брзина на копирање
  sFCOT: прибл. 27 сек.9
  sESAT: прибл. 3,0 слики/мин.10
 • Повеќекратно копирање
  20 копии (макс.)
 • Функции за копирање
  Копирање документи, копирање без рабови
 • Големина на документи
  216 x 297 mm

Интерфејс

 • Тип и големина на екран
  Црно-бел LCD екран од 3,8 cm

Поврзување

 • Стандарден интерфејс
  Hi-Speed USB (приклучок B)
  Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n
  Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка
  Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz
 • Апликации за мобилни уреди
  PIXMA Cloud Link
  Апликација PRINT Inkjet/SELPHY од Canon
  Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)
  Режим на пристапна точка
  WLAN PictBridge
  Apple AirPrint
  Mopria (Android)

Софтвер

 • Поддржани оперативни системи
  Chrome OS
  Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 SP1
  Забелешка: за Windows е потребен .NET Framework 4.5.2 или 4.6
  OS X 10.10.5 - OS X 10.11, macOS 10.12
 • Поддржани системи за мобилни уреди
  iOS, Android, Windows 10 Mobile
 • Минимални системски предуслови
  Windows: простор на дискот од 3,1 GB, Internet Explorer 8
  Mac: интернет врска, простор на хард диск од 1,5GB, Safari 5
  Екран: 1024 x 768 XGA
 • Вклучен софтвер
  MP Driver со Scanning Utility
  My Image Garden со печатење од Full HD видеозаписи11
  Брзо мени
  Easy-WebPrint EX (преземете)12

Физички карактеристики

 • Тежина
  прибл. 3,9 kg
 • Димензии (Ш x Д x В)
  прибл. 435 x 316 x 145 mm
 • Ниво на акустичен шум
  прибл. 46,0 dB(A)13
 • Препорачани работни услови
  Температура: 15-30°C
  Влажност: 10-80%RH (без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  AC 100-240 V, 50/60 Hz
 • Потрошувачка на енергија
  Исклучено: прибл. 0,3W
  Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку безжичен LAN): прибл. 1,7 W (исклучена лампа за скенирање)
  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,7 W (исклучена лампа за скенирање) 
  Време за премин во режим на подготвеност: 11 минути
  Копирање: прибл. 11 W14

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, видот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации за потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

Опциите за скенирање кон Cloud и скенирање кон е-пошта се достапни само за корисници на оригинални мастила од Canon.

 1. Некои бои може да бидат недостапни во вашиот регион.
 2. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи
 3. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 4. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 5. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 6. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
 7. Брзината на скенирање документи во боја се мери според ISO/IEC 29183 Target A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот. Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.
 8. Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, максималната големина на скенирањето е ограничена.
 9. Брзината за копирање документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.
 10. Брзината за копирање документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.
 11. Софтверот за печатењето од Full HD видеозаписи е достапен за MOV и MP4 видео датотеки снимени со одредени дигитални фотоапарати и видеокамери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видеозаписот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).
 12. Easy-WebPrint EX: потребен е Internet Explorer 8, 9, 10 и 11*(за Windows).
 13. При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15cm фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.
 14. При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (отпечатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.