Печатачи за во домот

Canon Серија PIXMA TS3350

Спецификации

Функции
Wi-Fi, печатење, копирање, скенирање, Cloud
 PIXMA TS3350 Series BK FRA

Спецификации

 • Практичен квалитет

  Картриџи FINE со XL-опции

 • Поврзување без напор

  Апликација Canon PRINT, AirPrint (iOS) и Mopria (Android)

 • Поврзување со Cloud

  PIXMA Cloud Link преку апликацијата Canon PRINT*

 • Едноставно полнење

  Снабдување со хартија од задната страна

 • Брза проверка на статусот

  LCD-екран од 1,5”

 • Заштеда на енергија

  Функција за автоматско вклучување/исклучување

 • Остри и јасни резултати

  Документи со остар текст

 • Фотографии без рабови

  Фотографии без рабови со големина до 5”x7"

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Функции
  Wi-Fi, печатење, копирање, скенирање, Cloud

Спецификации на печатачот

 • Резолуција на печатење
  До 4800 1 x 1200 dpi
 • Технологија за печатење
  2 FINE картриџи (црн и во боја)
 • Брзина на црно-бело печатење
  Прибл. 7,7 слики/мин. 2
 • Брзина на печатење во боја
  Прибл. 4,0 слики/мин. 3
 • Брзо печатење на фотографии
  Без рабови 10x15cm: прибл. 65 секунди 4
 • Печатење без рабови
  Да (13x18 cm, 10x15 cm, 13x13 cm)
 • Двострано печатење
  Рачно користење

Картриџи и потрошувачка

 • Стандардни картриџи за мастило
  PG-545 (црна)
  CL-546 (бои)
 • Изборни картриџи за мастило XL
  PG-545XL (црна)
  CL-546XL (бои)
 • Потрошувачка на картриџи (обична хартија)
  Печатење A4-документи во боја 5
  Црна боја: 180 страници
  Црна боја XL: 400 страници
  Бои: 180 страници
  Бои XL: 300 страници
 • Потрошувачка на картриџи (фотографии)
  Фотографија од 10x15 cm 6
  Црна боја: 1445* фотографии
  Црна боја XL: 3520* фотографии
  Бои: 55 фотографии
  Бои XL: 90 фотографии
  * Проценета дополнителна потрошувачка

Поддршка за хартија

 • Видови на хартија
  Обична хартија
  Фотохартија Plus Glossy II (PP-201)
  Сјајна фото-хартија за „секојдневна употреба“ (GP-501)
  Отстранливи фотоналепници (RP-101)
  Магнетна фотохартија (MG-101)
 • Максимален внес на хартија
  Заден фах: макс. 60 листови (обична хартија)
 • Големини на хартија
  Обична хартија: A4, A5, B5, писма, извршни
  Фото-хартија: 13x18 cm, 10x15 cm, 13x13 cm

  [Прилагодена големина]
  ширина: 89 mm - 215,9 mm, должина 127 mm - 676 mm
 • Тежина на хартија
  Обична хартија: 64 - 105 г/м²
  Фото-хартија од Canon: до 275 g/m²

Спецификации на скенерот

 • Тип на скенер
  CIS скенер со рамно лежиште за фотографии и документи
 • Резолуција на скенер (оптичка)
  600 x 1200 dpi 7
 • Длабочина на скенирање (влез / излез)
  Бои: RGB, секоја по 16 бита/8 бита
  Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита
 • Максимална големина на документ
  216 x 297 mm

Спецификации на копирот

 • Брзина на копирање
  sFCOT: прибл. 27 сек. 8
  sESAT: прибл. 3 слики/мин. 9
 • Повеќекратно копирање
  20 копии (макс.)
 • Функции за копирање
  Копирање документи, копирање без рабови
 • Зумирање на копија
  Вклопување цела страница 10
 • Големина на документи
  216 x 297 mm

Интерфејс

 • Тип и големина на екран
  Црно-бел LCD екран од 3,8 cm

Поврзување

 • Стандарден интерфејс
  Hi-Speed USB (приклучок B)
  Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n
  Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка
  Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz
 • Апликации за мобилни уреди
  Апликација PRINT Inkjet/SELPHY од Canon
  Easy-PhotoPrint Editor
  Апликација Message In Print
  PIXMA Cloud Link
  Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)
  Apple AirPrint
  Режим на пристапна точка
  WLAN PictBridge
  Mopria (Android)

Софтвер

 • Поддржани оперативни системи
  Chrome OS

  Windows 10、Windows 8.1、Windows 7 SP1

  Работењето може да се гарантира само на компјутер со однапред инсталиран Windows 7 или понов оперативен систем.

  OS X 10.11.6 、macOS 10.12 - macOS 10.14
 • Поддржани системи за мобилни уреди
  iOS, Android, Windows 10 Mobile
 • Минимални системски предуслови
  Windows: 2,0 GB или повеќе
  Mac: 1,0 GB или повеќе
  Забелешка: за инсталација на испорачаниот софтвер. Потребната количина на слободен простор во тврдиот диск.
  Екран: 1024 x 768 XGA
 • Вклучен софтвер
  MP Driver со Scanning Utility
  Easy-PhotoPrint Editor (преземете)

Физички карактеристики

 • Тежина
  прибл. 3,9 kg
 • Димензии (Ш x Д x В)
  прибл. 435 x 316 x 145 mm
 • Ниво на акустичен шум
  прибл. 53,5 dB(A) 11
 • Препорачани работни услови
  Температура: 15-30°C
  Влажност: 10-80%RH (без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  AC 100-240 V, 50/60 Hz
 • Потрошувачка на енергија
  Исклучено: прибл. 0,3W
  Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 1,7 W (исклучена лампа за скенирање)
  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,7 W (исклучена лампа за скенирање)
  Време за премин во режим на подготвеност: 10 минути 38 секунди
  Копирање: прибл. 11 W 12

Стандардни одрекувања на одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, видот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации за потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

 1. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи
 2. Брзините на печатење документи се просечни вредности добиени од ESAT за тестот за категорија канцеларии за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24734. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 3. Брзините на печатење документи се просечни вредности добиени од ESAT за тестот за категорија канцеларии за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24734. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 4. Брзините на печатење документи се просечни вредности добиени од ESAT за тестот за категорија канцеларии за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24734. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 5. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
 6. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
 7. Оптичката резолуција претставува мерка на максимално хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473.
 8. Брзините на копирање се просечна вредност од sFCOT и sESAT, ISO/IEC 29183. Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.
 9. Брзините на копирање се просечна вредност од sFCOT и sESAT, ISO/IEC 29183. Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.
 10. Достапно само за L/4x6/2L/5x7/5x5 квадрат
 11. Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779(печатење во боја) со зададени поставки.
 12. При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (отпечатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.