Инк-џет печатачи

Canon Серија PIXMA TS3450

Спецификации

Броеви на модели
PIXMA TS3450 (црна), PIXMA TS3451 (бела), PIXMA TS3452 (црна и бела)
Функции
Wi-Fi, печатење, копирање, скенирање, Cloud
gallery1
gallery2
gallery3
gallery4
gallery5
gallery6

Спецификации

 • Лесна замена на мастилата

  Картриџи FINE

 • Бидете поврзани

  Апликација Canon PRINT, AirPrint (iOS) и Mopria (Android)

 • Поврзете се со Cloud

  PIXMA Cloud Link преку апликацијата Canon PRINT

 • Сигурно ракување

  Снабдување со хартија од задната страна

 • Јасен приказ

  Еднобоен LCD-екран од 1,5”

 • Заштеда на енергија

  Функција за автоматско вклучување/исклучување

 • Остри и јасни резултати

  Документи со остар текст

 • Печатење до рабовите

  Фотографии без рабови со големина до 5”x7”

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Броеви на модели
  PIXMA TS3450 (црна), PIXMA TS3451 (бела), PIXMA TS3452 (црна и бела)1
 • Функции
  Wi-Fi, печатење, копирање, скенирање, Cloud

Спецификации на печатачот

 • Резолуција на печатење
  До 4800 2 x 1200 dpi
 • Технологија за печатење
  2 FINE картриџи (црн и во боја)
 • Брзина на црно-бело печатење
  Прибл. 7,7 слики/мин. 3
 • Брзина на печатење во боја
  Прибл. 4,0 слики/мин. 4
 • Брзо печатење на фотографии
  Без рабови 10x15cm: прибл. 65 секунди 5
 • Печатење без рабови
  Да, 13x18 cm(5”x7”), 10x15 cm (4”x6”), 13x13 cm (5”x5”)
 • Двострано печатење
  Рачно користење

Картриџи и потрошувачка

 • Стандардни картриџи за мастило
  PG-545 (црна)
  CL-546 (бои)
 • Изборни картриџи за мастило XL
  PG-545XL (црна)
  CL-546XL (бои)
 • Потрошувачка на картриџи (обична хартија)
  Печатење A4-документи во боја 6
  Црна боја: 180 страници
  Црна боја XL: 400 страници
  Бои: 180 страници
  Бои XL: 300 страници
 • Потрошувачка на картриџи (фотографии)
  Фотографија од 10x15 cm 7
  Црна боја: 1445* фотографии
  Црна боја XL: 3520* фотографии
  Бои: 55 фотографии
  Бои XL: 90 фотографии
  * Проценета дополнителна потрошувачка

Поддршка за хартија

 • Видови на хартија
  Обична хартија
  Фотохартија Plus Glossy II (PP-201)
  Сјајна фото-хартија за "секојдневна употреба" (GP-501)
  Магнетна фотохартија (MG-101)
  Самолеплива фотохартија (RP-101)
  Red Label Superior од Canon (WOP111)
  Канцелариска хартија за печатење во боја Oce од Canon (SAT213)
 • Максимален внес на хартија
  Заден фах: макс. 60 листови (обична хартија)
 • Големини на хартија
  Обична хартија: A4, A5, B5, писма, извршни
  Фотохартија: 13x18 cm (5”x7”), 10x15 cm (4”x6”), 13x13 cm (5”x5”)


  [Прилагодена големина] ширина 89 mm - 215,9 mm, должина 127 mm - 676 mm
 • Тежина на хартија
  Обична хартија: 64 - 105 г/м²
  Фото-хартија од Canon: до 275 g/m²

Спецификации на скенерот

 • Тип на скенер
  CIS скенер со рамно лежиште за фотографии и документи
 • Резолуција на скенер (оптичка)
  600 x 1200 dpi 8
 • Длабочина на скенирање (влез / излез)
  Бои: RGB, секоја по 16 бита/8 бита
  Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита
 • Максимална големина на документ
  A4/LTR (216 x 297 mm)

Спецификации на копирот

 • Брзина на копирање
  sFCOT: прибл. 27 сек. 9
  sESAT: прибл. 3,0 слики/мин. 10
 • Повеќекратно копирање
  20 копии (макс.)
 • Функции за копирање
  Копирање документи, копирање без рабови
 • Зумирање на копија
  Вклопување цела страница 11
 • Големина на документи
  216 x 297 mm

Интерфејс

 • Тип и големина на екран
  Црно-бел LCD-екран од 1,5” (3,8 cm)
 • Интерфејс
  Hi-Speed USB (приклучок B)
  Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n
  Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP
  Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz
 • Апликации и методи на печатење
  Апликација PRINT Inkjet/SELPHY од Canon
  Easy-PhotoPrint Editor
  PIXMA Cloud Link
  Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)
  Apple AirPrint
  Директна безжична врска (само во режим на пристапна точка)
  WLAN PictBridge
  Mopria (Android)
 • Паметен помошник и поддршка за автоматизација
  Amazon Alexa™ 12
  Google Assistant™ 13

Софтвер

 • Поддржани оперативни системи
  Windows 10、Windows 8.1、Windows 7 SP1
  Работењето може да се гарантира само на компјутер со однапред инсталиран Windows 7 или понов оперативен систем.
  macOS 10.12. 6 - macOS 10.15, macOS 11 *
 • Поддржани системи за мобилни уреди
  iOS, iPadOS, Android, ChromeOS
 • Минимални системски предуслови
  Екран: 1024 x 768 XGA
  Инсталација: интернет, CD-ROM (Windows)
 • Вклучен софтвер
  MP Driver со Scanning Utility
  Easy-PhotoPrint Editor (преземете)

Физички карактеристики

 • Тежина
  прибл. 4 kg
 • Димензии (Ш x Д x В)
  прибл. 435 x 327 x 145 mm
 • Ниво на акустичен шум
  прибл. 48,0 dB(A) 14
 • Препорачани работни услови
  Температура: 15-30°C
  Влажност: 10-80%RH (без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  AC 100-240 V, 50/60 Hz
 • Потрошувачка на енергија
  Исклучено: прибл. 0,3 W
  Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 0,8 W (исклучена лампа за скенирање)
  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,3 W (исклучена лампа за скенирање)
  Време за премин во режим на подготвеност: 10 мин. 01 сек.
  Копирање: прибл. 9 W 15
 1. Некои бои може да бидат недостапни во вашиот регион
 2. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи
 3. Брзините на печатење документи се просечни вредности добиени од ESAT за тестот за категорија канцеларии за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24734.
  Брзината за печатење фотографии се основа врз зададените поставки со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 4. Брзините на печатење документи се просечни вредности добиени од ESAT за тестот за категорија канцеларии за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24734.
  Брзината за печатење фотографии се основа врз зададените поставки со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 5. Брзините на печатење документи се просечни вредности добиени од ESAT за тестот за категорија канцеларии за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24734.
  Брзината за печатење фотографии се основа врз зададените поставки со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 6. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
 7. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
 8. Оптичката резолуција претставува мерка на максимално хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473.
 9. Брзините на копирање се просечна вредност од sFCOT и sESAT, ISO/IEC 29183. Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.
 10. Брзините на копирање се просечна вредност од sFCOT и sESAT, ISO/IEC 29183. Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.
 11. Достапно само за L/4x6/2L/5x7/5x5 квадрат
 12. Потребно е поврзување со активна сметка за паметен помошник и соодветна придружна апликација, паметниот уред и печатачот да бидат поврзани со дозвола за Canon Inkjet Cloud Printing Center, а потребните постапки, вештини или аплети да бидат достапни/овозможени кај компатибилниот печатач. Гласовните команди не можат да се прикажат како текст на паметни уреди од Amazon со екрани. Поддржани се само англиски, француски и германски јазик.
 13. Потребно е поврзување со активна сметка за паметен помошник и соодветна придружна апликација, паметниот уред и печатачот да бидат поврзани со дозвола за Canon Inkjet Cloud Printing Center, а потребните постапки, вештини или аплети да бидат достапни/овозможени кај компатибилниот печатач. Гласовните команди не можат да се прикажат како текст на паметни уреди од Amazon со екрани. Поддржани се само англиски, француски и германски јазик.
 14. Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779(печатење во боја) со зададени поставки.
 15. При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (отпечатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.